Katalog
Nahrávám...
Nabízíme Vám sadu šesti vín obsahujících typické zástupce bílých vín přední italské oblasti Piemont: Arneis, Cortese, Chardonnay, Moscato, Nascetta a Timorasso.
Il Montino je špičkový produkt vinařství, na kterém můžete pochutnat teď stejně tak jako nechat jej ležet ještě dalších 5-7 roků, kdy se bude stále zlepšovat. Výtečné víno k jídlu, především k rybám, těstovinám, bílému i červenému masu nebo k čerstvým sýrům.
Delicious je výraz používaný v piemontském dialektu pro 'něco krásné a delikátní'. Takové je i toto víno - jednoduché svěží víno vhodné především k jídlu. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, která je umocněna ekonomickým balením - 4 standardní láhve za cenu 3! Doporučujeme na chatu, k táboráku nebo třeba i na zahradní 'grilovačku'.
Pannobile je kupáž, která nejlépe vystihuje charakter daného ročníku. Pannobile ročníku 2017 je kupáž Rulandské bílé (Weissburgunder) s Chardonnay. Výtečné víno k drůbeži, telecímu nebo asijské kuchyni.
Derthona je kvalitní víno, na kterém můžete pochutnat teď stejně tak jako nechat jej ležet ještě dalších 5 roků, kdy se bude stále zlepšovat. Výtečné víno k jídlu, především k rybám, těstovinám, bílému i červenému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno Figueiriha Branco je kupáž odrůd Chardonnay, Arinto a Verdelho. Figueirinha Branco je obzvláště vhodná k pokrmům z ryb a mořských plodů, těstovinám a čerstvým sýrům nebo také jako společník pro posezení s přáteli.
Vína Lugana, odrůdové víno z lokální odrůdy Turbiana (také Trebbiano di Lugana), je čerstvé víno, vhodné k předkrmům, pokrmům z ryb nebo těstovinám. Poslední láhve.
Vína Vermentino se vyznačují elegancí a ovocnými tóny v chuti, takové je i naše víno Longhera - elegantní a harmonické víno, vhodné k sladkovodním rybám, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Salluvii je ‚základní‘ víno vinařství, prezentuje se jemnou kombinací vůní lučních květů a citrusových plodů. Doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo také jako aperitiv.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny. Poslední láhve.
Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s příjemnou kyselinkou a květinovými tóny. Zde v Seriózním provedení Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů, také vynikající jako aperitiv.
Vína Vermentino se vyznačují elegancí a ovocnými tóny v chuti, takové je i naše víno Frinas - elegantní a harmonické víno, vhodné k rybám a mořským plodům, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům.
Chardonnay Bevión je výtečné víno k jídlu, předkrmu nebo hlavnímu chodu z těstovin, ryb nebo mořských plodů. Lze jej též vhodně kombinovat s jemnými sýry.
Pantaleo je lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Greco, kterou pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo těstovinám bez masa.
Iliriio, kupáž z odrůd Bellone, Malvazia del Lazio a Greco, je lehké a delikátní víno s výrazným ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa, pokrmům z ryb a mořských plodů nebo k zeleninovým salátům.
Víno Greco di Tufo se představuje ovocným aroma v kombinaci s výraznou mineralitou pocházející ze sopečné půdy. Výtečné k rybám, rizotu, bílému masu, pokrmům ze zeleniny nebo k čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Mladé ale plné víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů.
Rulandské bílé z vinice Reckenschink je víno s příjemnou mineralitou. Vhodný společník k párování s jídlem - od předkrmů přes pokrmy z ryb, bílého i červeného masa či těstoviny až po talíř sýrů na závěr. Víno je vyprodáno, čekáme na nový ročník.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Rolona se představuje bohatou směsí vůní – cítíme zelené hrušky a jablka, citronové plody ale i čerstvé luční seno. Rolona je vhodným společníkem ke všem chodům, doporučujeme jej především k pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Hrozny k výrobě vína Rovereto pochází ze starých keřů s nízkou produkcí, ale poskytují vína ‚s charakterem‘. Doporučujeme toto víno pro špičkovou gastronomii nebo pro vychutnání vína ‚jen tak‘.
Víno Trebbiano se představuje elegantním květinovým aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Víno je vyprodáno. Doporučujeme Vám víno Peccorino z vinařství Radica.
Plné víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. Víno je výtečné již nyní, ale má i potenciál pro několikaleté ležení.
Víno Tullum Pecorino se představuje plným tělem a vůní exotického ovoce a citrusových plodů. Výtečné k rybám, bílému masu i lehkým úpravám červeného masa nebo k výběru čerstvých a polozralých sýrů.
Ribolla Gialla je lehké čerstvé víno, které si užijete se zeleninovým salátem, rybě nebo výběru čerstvých sýrů.
Pribus je víno inspirované oxidativními víny z francouzského regionu Jura. Plné víno, které si užijete s výraznými úpravami ryb a bílého masa, tepelně upravenou zeleninou nebo výběrem sýrů. Vhodné též pro posezení s vínem 'jen tak'. Víno má dobrý potenciál pro další archivaci.
V červencové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých odrůdových vín, jejichž název zní 'barevně'. Ochutnejte a najděte si tu svoji oblíbenou 'barvu' u bílých odrůd :-)
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.
Vína Frascati patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, již staří Římané... Eremo Tuscolano na tuto tradici navazuje, vzniká na historických vinicích středověkého kláštera. Víno se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě....
Enyo, vrchol produkce bílých vín, je plné víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Nejlépe si toto víno užijeme samotné, k jídlu je výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo těstovinám bez masa. Víno je vyprodáno. Doporučujeme Vaší pozornosti druhé víno z odrůdy Bellone: Castore.