Katalog
Nahrávám...
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Pribus je víno inspirované oxidativními víny z francouzského regionu Jura. Plné víno, které si užijete s výraznými úpravami ryb a bílého masa, tepelně upravenou zeleninou nebo výběrem sýrů. Vhodné též pro posezení s vínem 'jen tak'. Víno má dobrý potenciál pro další archivaci.
V červencové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých odrůdových vín, jejichž název zní 'barevně'. Ochutnejte a najděte si tu svoji oblíbenou 'barvu' u bílých odrůd :-)
Roero Arneis je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy, která byla dříve přidávána k vínům Barolo. Dnes představuje nádherná odrůdová vína. Víno Roero Arneis můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa. Poslední láhve.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.
Vína Frascati patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, již staří Římané... Eremo Tuscolano na tuto tradici navazuje, vzniká na historických vinicích středověkého kláštera. Víno se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě....
Enyo, vrchol produkce bílých vín, je plné víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Nejlépe si toto víno užijeme samotné, k jídlu je výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo těstovinám bez masa.
Delicious je výraz používaný v piemontském dialektu pro 'něco krásné a delikátní'. Takové je i toto víno - jednoduché svěží víno vhodné především k jídlu. Dominantní odrůdou v této kupáži je odrůda Cortese, typická pro oblast Piemonte a známá především díky vínu Gavi, které se z odrůdy Cortese vyrábí. Poslední láhve.
Chardonnay Bevión Selezione tvoří pomyslný vrchol produkce bílých vín vinařství Boeri Alfonso. Víno ve ‚francouzském stylu‘, doporučujeme milovníkům těžkých barikovaných vín. Víno lze párovat s výraznými pokrmy z ryb, vyzrálými sýry nebo si jej můžeme vychutnat samotné ‚jen tak‘.
Víno Trebbiano "Casanova" se představuje elegantním ovocným aroma, na patře cítíme elegantní a vyvážené víno, ve kterém opět převládají ovocné tóny. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno Pecorino "Casanova" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno Passerina "Casanova" se představuje elegantním květinovým aroma, na patře čerstvé víno, ve kterém převládají květinové tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv k těstovinám, bílému masu nebo k čerstvým a středně vyzrálým sýrům.
Víno Pecorino "Contetinelli" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k zeleninovým salátům, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Víno Passerina "Donnapaolina" se představuje elegantním květinovým a ovocným aroma, na patře čerstvé víno s chuté citrusového ovoce a kořenitými tóny. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv k lehkým úpravám bílého masa nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Víno Pecorino "Cocciuto" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k těstovinám, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno Passerina "Solerzia" se představuje elegantní kombinací květinových a ovocných vůní, na patře cítíme čerstvé víno s chutí exitického ovoce a jemnými kořenitými tóny. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv, k pokrmům ryb a plodů moře nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Gelber Muskateller je příjemné víno vhodné jako společník k párování s jídlem - můžeme je párovat s jídlem od zeleninových salátů přes pokrmy z ryb a plodů moře, bílého masa až po výběr čerstvých a méně zralých sýrů nebo dezertům na závěr. Poslední láhve.
Leithaberg DAC Weiss z odrůdy Veltlínské zelené je komplexní plné víno a představuje vrchol produkce bílých vín. Doporučujeme samotné pro vychutnání vína 'jen tak'. Také vhodný společník k párování s jídlem - víno je vhodné k široké paletě pokrmů od předkrmů přes pokrmy z ryb, bílého masa, těstoviny až po lehčí úpravy červeného masa.
Mladé čerstvé víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy. Poslední láhve.
Elegantní bílé víno z odrůdy Falanghina se představuje výrazným ovocným charakterem, typickým pro tuto odrůdu a zdůrazněným zráním na kvasničných kalech. Ideální pro milovníky aromatických vín s výraznou kyselinkou. Doporučujeme k pokrmům z ryb a bílého masa a čerstvým (zvláště kozím) sýrům.
Hrozny k výrobě vína Sogno di Volpe pochází z nejlepší vinice vinařství a k výrobě jsou použity jen nejlepší hrozny. Výsledkem je lehké čerstvé víno s příjemnou aromatikou a nižší kyselinkou, doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů a čerstvým sýrům, obzvláště z ovčího mléka, nebo k posezení ‚jen tak‘.
Vína Soave, odrůdové víno z odrůdy Garganega, je elegantní aromatické víno, vhodné k širokému spektru pokrmů - od polévek přes předkrmy, pokrmy z ryb, těstoviny až po tepelně upravenou zeleninu nebo pokrmy z vajec. Poslední láhve.
Ribolla Gialla je lehké čerstvé víno, které si užijete se zeleninovým salátem, rybě nebo výběru čerstvých sýrů.
Víno Fiano di Avelino se představuje výrazným aroma tropického ovoce, příjemnou mineralitou a kyselinkou. Výtečné k rybám, bílému masu, zeleninovým pokrmům nebo čerstvým sýrům.
Víno Falanghina se představuje výrazným aroma květů středomořských keřů, na patře cítíme jemnou chuť citrusů a tropického ovoce v kombinaci s příjemnou mineralitou a kyselinkou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům.
Odrůda Grechetto je 'rodinným stříbrem' mezi bílými víny regionu Umbrie. Zde se setkáváme s netradiční podobou - víno Il Moggio zrálo v barrique sudech a představuje se plným tělem a výraznou aromatikou. Vhodné k těstovinám a úpravám drůbeže nebo výběru sýrů. Ale také vynikající pro vychutnání vína samotného.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno La Fornace se vyznačuje jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznými směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Víno Gioccia Secca je vyrobeno z typické piemontské odrůdy Cortese, podobně jako známá vína Gavi DOCG, ale je poníženo na úroveň Vino Bianco. Vyznačuje se jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Friulano se nám představuje ovocnou chutí a vůní s tóny minerality a jemnou hořčinkou v závěru. Příjemné víno, které si užijete s grilovanou rybou, bílým masem nebo výběrem čerstvých sýrů.