Fontanella Rosso, kupáž odrůd Sangiovese a Merlot je základní červené víno vinařství. V chuti a vůni nám přináší kombinaci chutí zralého ovoce a je vhodné k široké paletě pokrmů - od těstovin, i s výraznými omáčkami, přes úpravy červeného masa až po výběr sýrů na závěr.
Vína Dolcetto se obvykle pijí mladá a jsou oblíbená v gastronomii pro svoji ‚přizpůsobivost‘ k různým typům pokrmů – Costaforte je univerzální víno, které můžeme použít k téměř celému jídlu - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa.
Červená Amnesia, kupáž odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah a Aragonez (= Tempranillo), je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro dlouholetou archivaci. Svým způsobem univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům z červeného masa a polotvrdým sýrům.
Červené víno z odrůdy Negroamaro je ideální víno pro milovníky vín s plným tělem a výraznými tříslovinami. Víno je vhodné k pokrmům italské kuchyně - lehčím úpravám červeného masa, obzvláště doporučujeme ke králičímu nebo jehněčímu masu, nebo k výběru italských sýrů.
Červené víno z odrůdy Primitivo je ideální víno pro milovníky ovocitých vín s přítomností tříslovin i výraznou kyselinkou. Pozor na vyšší obsah alkoholu! Univerzální partner k široké paletě pokrmů od špaget přes pečené vepřové až po vyzrálé sýry (ideální kombinace se sýrem peccorino).
Fuori Catalogo, kupáž dvou významných odrůd Piemontu v němž se snoubí charakteristické vlastnosti obou odrůd - Ruché dá vínu aroma a eleganci, Barbera zase kyselinku a jemné třísloviny. Univerzální víno vhodné k široké paletě jídel - od drůbeže přes těstoviny až k pokrmům z červeného masa.
Castore je lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k zeleninovým pokrmům, rybám nebo těstovinám bez masa.
Poluce je harmonické víno s ovocným charakterem. Bylo vyrobeno ze starobylé odrůdy Nero Buono, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k pokrmům z červeného masa nebo těstovinám s masem.
Zweigelt je univerzální víno vhodné k většině pokrmů, výborné je k těstovinám, tepelně upravené zelenině, pokrmům z bílého i červeného masa.
Iliriio, kupáž z odrůd Bellone, Malvazia del Lazio a Greco, je lehké a delikátní víno s výrazným ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa, pokrmům z ryb a mořských plodů nebo k zeleninovým salátům.
Frankovka dává vína s vyšší kyselinkou a znatelnými tříslovinami. Naše frankovka je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno vhodné k většině pokrmů, ale výborné je především k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a sýrům.
Zweigeltrebe je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno k většině pokrmů, ale zvláště vhodné je k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zelenině, ať už dušené nebo grilované.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Výhodná alternativa k vínům typu Barolo a Barbaresco. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Roero Arneis je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy, která byla dříve přidávána k vínům Barolo. Dnes představuje nádherná odrůdová vína. Víno San Rocco můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa. Poslední láhve.
Naše víno La Moschina má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně. Dolcetto univerzální víno, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí, neváhejte a zkuste toto víno! Ideální partner k těstovinám s masem.
Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s příjemnou kyselinkou a květinovými tóny. Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů, také vynikající jako aperitiv.
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Víno Verginiano ze staré místní odrůdy Pallagrello Bianco, která dává výrazná aromatická vína s plným tělem a méně výraznou kyselinkou. Výtečné k rybám, pizze, tepelně upravené zelenině nebo středně vyzrálým sýrům.
Červené víno řady Na Te Rales, kupáž odrůd Touriga Nacional, Alicante Bouschet a Syrah, je elegantní a 'pitelné' víno pro konzumaci 'právě teď' i po několikaleté archivaci. Svým způsobem univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům z červeného masa, zvěřině a k vyzrálým sýrům.
Odrůdové víno Settepietre ze staré místní odrůdy Coda di Volpe ("ocas lišky"). Víno se představuje pěkným ovocným aroma, mineralitou a kořenitými tóny. Výtečné k rybám, bílému masu, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Arcatura je komplexní víno s ovocným charakterem. Bylo vyrobeno ze starobylé odrůdy Cesanese, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k pokrmům z červeného masa i výrazným a k vyzrálým sýrům.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s kořenitými projevy, neváhejte a zkuste víno La Romba! Ideální partner k úpravám červeného masa a sýrům. Poslední láhve.
Víno Zharpí patří do kategorie Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodů, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni.Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.
Víno Sgajo patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.
Víno Lautonis ze staré místní odrůdy Casavecchia, která dává ovocitá vína se středně plným tělem a pěknými tříslovinami. Výtečné k pokrmům středomořské kuchyně - těstovinám, pizze, lehčím úpravám červeného masa, nebo středně vyzrálým sýrům. Víno má dobrý potenciál k archivaci.
Příjemné víno z odrůdy Rulandské bílé, které má dobrý archivační potenciál. Doporučujeme párování s drůbeží nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina.
Vína Frascati patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, již staří Římané... Eremo Tuscolano na tuto tradici navazuje, vzniká na historických vinicích středověkého kláštera. Víno se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě....
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.
Víno Quorum patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu a mořským plodům, k dezertům a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Nebo si užijte toto víno ‘jen tak’.