Chcete obdarovat pěkným vínem a nevíte jaké víno 'přijde vhod'? Věnujte Dárkový poukaz pro nákup v našem obchodě. Obdarovaný/á si bude moci vybrat vhodné víno dle vlastní chuti a příležitosti, pro kterou víno vybírá! Při objednávce zvolte u dopravy možnost "Vyzvednutí v sídle firmy", aby Vám nebyl účtován poplatek za dopravu. Teď se slevou 5% :-)
Víno Gioccia Secca je vyrobeno z typické piemontské odrůdy Cortese, podobně jako známá vína Gavi DOCG, ale je poníženo na úroveň Vino Bianco. Vyznačuje se jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Víno Figueiriha Branco je kupáž odrůd Chardonnay, Arinto a Verdelho. Figueirinha Branco je obzvláště vhodná k pokrmům z ryb a mořských plodů, těstovinám a čerstvým sýrům nebo také jako společník pro posezení s přáteli.
Vína Custoza, kupáž založená na lokálních odrůdách Garganega a Trebbiano, je lehké svěží víno, vhodné k výraznějším úpravám ryb a drůbeži. Poslední láhve.
Vína Soave, odrůdové víno z odrůdy Garganega, je elegantní aromatické víno, vhodné k širokému spektru pokrmů - od polévek přes předkrmy, pokrmy z ryb, těstoviny až po tepelně upravenou zeleninu nebo pokrmy z vajec. Poslední láhve.
Základní víno vinařství, kupáž odrůd Barbera a Dolcetto, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.
Mladé čerstvé víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy. Poslední láhve.
Víno Trebbiano "Casanova" se představuje elegantním ovocným aroma, na patře cítíme elegantní a vyvážené víno, ve kterém opět převládají ovocné tóny. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Růžové víno Sogno di Volpe z odrůdy Montepulciano patří k vrcholu produkce vinařství. Toto víno rosato se projevuje bohatou paletou ovocných vůní a je ideálním partnerem k širokému spektru jídel - k předkrmům, polévkám, zeleninovým salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů až po úpravy bílého masa.
Víno Cerasuolo "Casanova" se představuje sytě růžovou barvou a intenzivní kombinací ovocných a květinových vůní, na patře převládají ovocné chutě - cítíme zde zralé třešně, ostatně podle nich víno získalo své jméno. Víno Cerasuolo je výtečné výtečné k těstovinám, bílému masu, pizze, pokrmům s houbami nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Hrozny k výrobě vína Sogno di Volpe pochází z nejlepší vinice vinařství a k výrobě jsou použity jen nejlepší hrozny. Výsledkem je lehké čerstvé víno s příjemnou aromatikou a nižší kyselinkou, doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů a čerstvým sýrům, obzvláště z ovčího mléka, nebo k posezení ‚jen tak‘.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů nebo zeleninovým salátům, také vynikající jako aperitiv.
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Víno Dolcetto příjemné víno s ovocitým charakterem vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - doporučujeme k těstovinám, tepelně upravené zelenině nebo lehčím úpravám červeného masa.
Vína Frascati patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, již staří Římané... Eremo Tuscolano na tuto tradici navazuje, vzniká na historických vinicích středověkého kláštera. Víno se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě....
Mladé čerstvé víno z odrůdy Chardonnay, které má dobrý archivační potenciál. Doporučujeme párování s drůbeží, pokrmy z ryb a těstovinami. Poslední láhve.
Elegantní bílé víno z odrůdy Falanghina se představuje výrazným ovocným charakterem, typickým pro tuto odrůdu a zdůrazněným zráním na kvasničných kalech. Ideální pro milovníky aromatických vín s výraznou kyselinkou. Doporučujeme k pokrmům z ryb a bílého masa a čerstvým (zvláště kozím) sýrům.
Toto víno je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Ovada DOCG. Elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Roero Arneis je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy, která byla dříve přidávána k vínům Barolo. Dnes představuje nádherná odrůdová vína. Víno Roero Arneis můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa. Poslední láhve.
Barbera je plné, harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si je otevřeme k výrazným pokrmům, které by mnohá jiná vína přehlušily. Ale můžeme si toto víno vychutnat 'jen tak' s drobným občerstvením nebo s výběrem sýrů.
Víno Passerina "Donnapaolina" se představuje elegantním květinovým a ovocným aroma, na patře čerstvé víno s chuté citrusového ovoce a kořenitými tóny. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv k lehkým úpravám bílého masa nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Barbera je plné, harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si je otevřeme k výrazným pokrmům, které by mnohá jiná vína přehlušily. Ale můžeme si toto víno vychutnat 'jen tak' s drobným občerstvením nebo s výběrem sýrů.
Víno Pecorino "Cocciuto" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k těstovinám, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno Passerina "Solerzia" se představuje elegantní kombinací květinových a ovocných vůní, na patře cítíme čerstvé víno s chutí exitického ovoce a jemnými kořenitými tóny. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv, k pokrmům ryb a plodů moře nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny. Poslední láhve.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.
Zweigeltrebe je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno k většině pokrmů, ale zvláště vhodné je k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zelenině, ať už dušené nebo grilované. Poslední láhve.
Víno Pecorino "Contetinelli" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k zeleninovým salátům, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Víno Pecorino "Cocciuto" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k těstovinám, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.