Prohlédnuté produkty
Elegantní víno s plným tělem a pevnou...
L304
Nový produkt
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak' (pozor na vyšší alkohol!). Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | intenzivní rubínově červená |
Vůně | intenzivní vůně zralého červeného ovoce v kombinaci s vůní vanilky a ušlechtilého dřeva |
Chuť | víno má plné kulaté tělo, na patře cítíme vyzrálé ovoce až k marmeládovým tónům, na patře je sametové a cítíme teplo a až sladkost; v dlouhé dochuti cítíme příjemné třísloviny |
Bio | Ano |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Barbera |
Ročník | 2019 |
Alkohol | 14.5% |
Archivace | 5 - 8 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2023: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Jídlo | doporučujeme k těstovinám, tepelně upravené zelenině, úpravám bílého i červeného masa - pečené, vařené, dušené nebo k talíři středně vyzrálých sýrů na závěr |
Hrozny pochází z jedné vinice (Loreto) v obci Barbaresco, svah s jižní expozicí v nadmořské výšce 270 metrů; stáří keřů 20-25 roků; půdu tvoří převážně vápence a pískovce - bývalé mořské dno.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem hroznů pro další zpracování proběhl na přelomu září a října. Fermentace na slupkách, asi 20 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, proběhla v nerezovém tanku s použitím pouze přírodních kvasinek. Následuje zrání v použitých 30 hl sudech z rakouského dubu po dobu 12 měsíců, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. Tato Barbera je toho důkazem - plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne s masovými nebo houbovými pokrmy. Také výtečné k výběru sýrů nebo pro vychutnání 'jen tak' - ale pozor na vyšší alkohol tohoto koncentrovaného vína!
Produkce
Asi 8,000 láhví ročně
Další ocenění
Předchozí ročníky získaly následující ocenění:
PWT 2019: Velká zlatá medaile pro Barbera d'Alba 2016
PWT 2020: Velká zlatá medaile pro Barbera d'Alba 2017
Vínařství La Ca Nova bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2019, 2020, 2021, 2022 a 2023.