Katalog
Nahrávám...
Víno Sheep (z angličtiny "ovce") je...
Podkategorie
Noto je víno vytvořené ve stylu tradičních vín Barolo, bohaté víno s dlouhým obdobím vyzrávání (víno přišlo na trh 9 roků po sklizni) a očekávanou dlouhou životností. Tip na archivaci! Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny. Také pro vychutnání samotného vína při výjimečné příležitosti.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Toto Barolo vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, enolog a velký propagátor italských vín. Tip pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je vhodné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších 5 let.
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Salluvii je ‚základní‘ víno vinařství, prezentuje se jemnou kombinací vůní lučních květů a citrusových plodů. Doporučujeme k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo také jako aperitiv.
Pelaverga dává čerstvá vína s ovocitým charakterem ve vůni i chuti, která jsou výtečným partnerem k široké paletě pokrmů z masa, těstovinám i sýrům. Doporučujeme především k těstovinám s masovou náplní.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno La Fornace se vyznačuje jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Foglio 16 z odrůdy Albarossa, vyšlechtěné křížením dvou významných odrůd Piemontu – Barbera a Nebbiolo – z nichž si vzala do vínku to nejlepší, ovocitost i pěkné třísloviny. Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny a k vyzrálým sýrům. Nebo samotné jako ‚zlatý hřeb večera‘.
Piccole Gioie je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vysokým obsahem zbytkového cukru, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům, ovoci nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech.
Růžové víno La Vedova (/veselá/ "Vdova") je víno vhodné pro horké letní dny, k přátelskému posezení nebo k lehkým jídlům - k zeleninovým salátům, čerstvým sýrům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů. Objednejte si vino rosato a užijte si pohodové chvíle se svými nejbližšími! Na zdraví! :o) Poslední láhve.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo LAUT je vrcholným dílem enologa Girgio Pira, vinaře páté generace. Velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci.
Víno Aur-Oura je lehké univerzální víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Víno Puncin je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Puncin je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Tato Barbera je základní víno vinařství, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena. Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.
Víno Grigné je vyrobeno z hroznů odrůdy Grignolino. Tato odrůda dává lehčí červená vína, která svojí světlejší barvou připomínají naše moravské pinoty (rulandské modré). Doporučujeme k úpravám drůbeže a těstovinám. Poslední láhve.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Rolona se představuje bohatou směsí vůní – cítíme zelené hrušky a jablka, citronové plody ale i čerstvé luční seno. Rolona je vhodným společníkem ke všem chodům, doporučujeme jej především k pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Díky zrání na kvasničných kalech se víno Grifone delle Roveri vyznačuje výraznými směsí ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Canelli je víno ze stejnojmenné vinice v prestižní poloze považované za ‚cru‘ pro odrůdu Moscato. Moscato d‘Asti je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu, vysokým obsahem zbytkového cukru a vyšší kyselinkou. Výborné víno ke sladkým dezertům, ovoci nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech.
Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s vlivem dřevěných sudů, neváhejte a zkuste víno Arché! Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny. Vinařství Poggio Paolo.
Víno Valdiba je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Valdiba je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě naše nejprodávanější víno!
Víno "La Tradizione" tvoří základ produkce odrůdy Ruché vinařství Montalbera. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Pijte je mírně podchlazená, nejlépe 16-18ºC. Doporučujeme zvláště k těstovinám, drůbeži a lehkým úpravám masa nebo středně vyzrálým sýrům. Poslední láhve.
Vína Dolcetto se obvykle pijí mladá a jsou oblíbená v gastronomii pro svoji ‚přizpůsobivost‘ k různým typům pokrmů – naše Dolcetto je univerzální víno, které můžeme použít k téměř celému jídlu - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa. Poslední láhve.
Roero Arneis je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy, která byla dříve přidávána k vínům Barolo. Dnes představuje nádherná odrůdová vína.Roero Arneis můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa.
Naše víno La Moschina má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně. Dolcetto univerzální víno, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Pokud máte zájem ochutnat raritní víno z málo pěstované odrůdy, máte zde jedinečnou šanci. Víno Suciaja z odrůdy Nibió se představuje ovocitým charakterem, doporučujeme k pečeným a grilovaným masům nebo středně vyzrálým sýrům.
Vína Gavi jsou řazena mezi nejvíce ceněná bílá vína Itálie. Přinášíme Vám výběr vín Gavi různých stylů, stáří keřů i způsobů zpracování ve sklepě. Ochutnejte a vyberte si svého favorita.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí, neváhejte a zkuste toto víno! Ideální partner k těstovinám s masem. Vinařství Poggio Paolo.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.