Prohlédnuté produkty
Barolo je největší víno Piemontu a...
M301
Nový produkt
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 760 Kč | Až do 253 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | rubínově červená s oranžovými tóny s postupujícím věkem vína |
Vůně | ovocná a intenzivní, ve vůni převládají červené bobule, cítíme i kořenité tóny a ušlechtilé dřevo |
Chuť | plné tělo, výrazně suché a harmonické víno s příjemnými tříslovinami, cítíme vliv dřeva z dubových sudů. Doporučujeme dekantovat 2-3 hodiny před začátkem konzumace. |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2015 |
Alkohol | 14.5% |
Archivace | 10 - 12 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Společník pro 'velkou příležitost' |
Jídlo | pokrmům z červeného masa a zvěřiny, vyzrálým sýrům |
Vinice
'Cru' vinice v městečku Verduno, svah s jihovýchodní až jiho-západní orientací (vinice ve tvaru pruhu jde šikmo po svahu od JV v nižší partii po JZ směrem k temeni kopce) a vlastní temeno kopce, půda převážně hlinito-vápenitá; stáří keřů je v průměru 45 roků.
Výroba
Ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování probíhá v polovině října. Fermentace probíhá v nerezovém tanku po dobu asi 20 dnů a následuje zrání ve velkém dubovém sudu po dobu 24 měsíců, následuje lahvování a další ležení na lahvi po dobu minimálně 12 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Z odrůdy Nebbiolo se vyrábějí nejvíce ceněná vína (nejen) severní Itálie - vedle vína Barolo také Barbaresco, případně významné denominace položené severněji - Ghemme a Gattinara. Hrozny k výrobě vína Barolo pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Nebbiolo obecně a ve formě vína Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.
Produkce
Asi 10,000 lahví ročně.
Další ocenění
Vínařství Cascina Massara di Burlotto bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2020 a 2022.