Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Massara 2015, Barolo DOCG

M301

Nový produkt

Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.

Více informací

761 Kč s DPH

-10%

 845 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 760 Kč Až do 253 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvarubínově červená s oranžovými tóny s postupujícím věkem vína
Vůněovocná a intenzivní, ve vůni převládají červené bobule, cítíme i kořenité tóny a ušlechtilé dřevo
Chuťplné tělo, výrazně suché a harmonické víno s příjemnými tříslovinami, cítíme vliv dřeva z dubových sudů. Doporučujeme dekantovat 2-3 hodiny před začátkem konzumace.
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2015
Alkohol14.5%
Archivace10 - 12 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
Jídlopokrmům z červeného masa a zvěřiny, vyzrálým sýrům

Více informací

Vinice

'Cru' vinice v městečku Verduno, svah s jihovýchodní až jiho-západní orientací (vinice ve tvaru pruhu jde šikmo po svahu od JV v nižší partii po JZ směrem k temeni kopce) a vlastní temeno kopce, půda převážně hlinito-vápenitá; stáří keřů je v průměru 45 roků.

Výroba

Ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování probíhá v polovině října. Fermentace probíhá v nerezovém tanku po dobu asi 20 dnů a následuje zrání ve velkém dubovém sudu po dobu 24 měsíců, následuje lahvování a další ležení na lahvi po dobu minimálně 12 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Z odrůdy Nebbiolo se vyrábějí nejvíce ceněná vína (nejen) severní Itálie - vedle vína Barolo také Barbaresco, případně významné denominace položené severněji - Ghemme a Gattinara. Hrozny k výrobě vína Barolo pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Nebbiolo obecně a ve formě vína Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.

Produkce

Asi 10,000 lahví ročně.

Další ocenění

Vínařství Cascina Massara di Burlotto bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2020 a 2022.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne