Katalog
Nahrávám...
Nebbiolo je královská odrůda Piemontu, která dává v okolí měst Barolo a Barbaresco stejnojmenná 'veliká vína', která patří mezi nejznámější vína Itálie. Kromě těchto dvou top denominací se můžeme s víny Nebbiolo setkat především v regionu Langhe a Roero obklopujícími tato dvě města, dále v centrální části Piemontu - oblast Monferrato a pak ještě...
Nebbiolo je královská odrůda Piemontu, která dává v okolí měst Barolo a Barbaresco stejnojmenná 'veliká vína', která patří mezi nejznámější vína Itálie. Kromě těchto dvou top denominací se můžeme s víny Nebbiolo setkat především v regionu Langhe a Roero obklopujícími tato dvě města, dále v centrální části Piemontu - oblast Monferrato a pak ještě v severní části Piemontu, kde se v okolí měst Ghemme a Gattinara pěstuje klon Nebbiolo lokálně nazývaný 'Spanna'.
Langhe Nebbiolo je plné víno s výraznými tříslovinami (zatím nemělo čas se ‚zakulatit‘ – vhodné pro milovníky tvrdých vín) kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.
Výběr vín z odrůdy Nebbiolo, nejoceňovanější odrůdy regionu Piemont a - společně se Sangiovese - v podstatě i celé Itálie. Ochutnáme vína od pěti různých vinařů v různých denominacích, takže můžeme porovnat vliv terroir, stáří keřů i rozdílného přístupu k práci ve sklepě.
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a i přes dlouhé zrání ve dřevě si víno ponechává charakteristickou ovocnou vůni hroznů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a výrazné třísloviny získané během dlouhého zrání v barrique sudech. Výhodná alternativa k vínům typu Barolo a Barbaresco. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Harmonické víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem květinových tónů. Výhodná alternativa k vínům typu Barolo a Barbaresco. Doporučujeme k těstovinám, červenému masu nebo k vyzrálým sýrům.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Výhodná alternativa k vínům typu Barolo a Barbaresco. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Výběr vín ze dvou nejdůležitějších odrůdy regionu Piemont - Barbera a Nebbiolo. Porovnejte špičková vína z těchto odrůd a vyberte si, která odrůda dává ta 'Vaše vína'. :-)
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Noto je víno vytvořené ve stylu tradičních vín Barolo, bohaté víno s dlouhým obdobím vyzrávání (víno přišlo na trh 9 roků po sklizni) a očekávanou dlouhou životností. Tip na archivaci! Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny. Také pro vychutnání samotného vína při výjimečné příležitosti.
Víno Ra Neira z 'královské' odrůdy Piemontu - Nebbiolo, nové víno v nabídce vinařství, ročník 2016 je panenská sklizeň. Představuje elegantní, ale stále lehké víno s výrazným obsahem tříslovin, které je vhodné především k pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo výběru sýrů na závěr. Také vhodné k několikaleté archivaci. Poslední láhve.
Přinášíme Vám výběr šesti 'devadesátkových' vín oceněných porotou soutěže Prague Wine Trophy. Tři významné odrůdy italského vinařství - Barbera, Nebbiolo a Sangiovese - se prezentují vždy dvěma víny z produkce specialisty na danou odrůdu. Užijte si chvíle potěšení s těmi nejlepšími z nejlepších!
Noto je víno vytvořené ve stylu tradičních vín Barolo, bohaté víno s dlouhým obdobím vyzrávání (víno přišlo na trh 9 roků po sklizni) a očekávanou dlouhou životností. Tip na archivaci! Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny. Také pro vychutnání samotného vína při výjimečné příležitosti. Nyní ve zvýhodněné nabídce 6 láhví za cenu 5 láhví :-)
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Barolo je velké víno s plným tělem, vhodné pro výjimečnou příležitost. Výtečné k meditaci s vínem, ať už teď (pro milovníky vín s výraznými tříslovinami) nebo za několik až mnoho roků.
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a i přes dlouhé zrání ve dřevě si víno ponechává charakteristickou ovocnou vůni hroznů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Monvigliero je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Ročník 2017 doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Ročník 2017 doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích. Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a i přes dlouhé zrání ve dřevě si víno ponechává charakteristickou ovocnou vůni hroznů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem květinových tónů. Výhodná alternativa k vínům typu Barolo a Barbaresco. Doporučujeme k těstovinám, červenému masu nebo k vyzrálým sýrům.
V lednové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr 'nejoblíbenějších' (= nejprodávanějších) vín uplynulého roku. V sadě na Vás čeká šest červených vín, všechna z produkce italských vinařů. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)