Prohlédnuté produkty
Elegantní víno s plným tělem a pevnou...
La Marescialla představuje vrchol...
G303
Nový produkt
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 788 Kč | Až do 263 Kč |
6 | 766 Kč | Až do 656 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | intenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí se objevují granátové odlesky |
Vůně | elegantní vůně zralého lesního ovoce v kombinaci s vůní květin, lékořice a kořenitosti |
Chuť | víno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonickým dojmem, v dlouhé dochuti cítíme znatelné třísloviny a mineralitu |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2015 |
Alkohol | 14.5% |
Archivace | 12 - 15 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Společník pro 'velkou příležitost' |
Hrozny pochází z vinice Boschetti v katastru obce Barolo; vrchol kopce a přilehlé vrchní partie svahu v nadmořské výšce asi 320 metrů; stáří keřů mezi 15 a 22 roky, počet hlav: 4400 na hektar; půdu tvoří převážně vápencové slíny a pískovce s občasným výskytem jílovitých půd - bývalé mořské dno.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem těch nejlepších hroznů ("sernie" znamená výběr) pro další zpracování proběhl na začátku října. Fermentace na slupkách poměrně krátká, asi 15 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě. Následuje zrání ve starých sudech z jemnozrnného dubu po dobu 28 měsíců, několika měsíční harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Celkem tento proces trval 38 měsíců.
Zajímavost
Vína Barolo jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Hrozny k výrobě vína Barolo zpravidla pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Víno Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Produkce
Asi 10,000 láhví ročně
Další ocenění
Decanter Awards 2020: 93 bodů a Stříbrná medaile
James Suckling: 92 bodů
The WineHunter Award 2019 - "Rosso"
Vínařství Gomba Boschetti bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2020, 2021 a 2022.