Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Riserva Boschetti 2015, Barolo DOCG

G304

Nový produkt

Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích. 

Více informací

1 289 Kč s DPH

-12%

 1 465 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 1 245 Kč Až do 659 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí se objevují granátové odlesky
Vůněelegantní vůně zralého lesního ovoce v kombinaci s vůní květin, lékořice a kořenitosti
Chuťvíno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonickým dojmem, v dlouhé dochuti cítíme znatelné třísloviny a mineralitu
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2015
Alkohol14.5%
Archivace30 roků
OceněníJames Suckling: 94 bodů
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
Jídlopokrmům z červeného masa a zvěřině

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z vinice Boschetti v katastru obce Barolo; vrchol kopce a přilehlé vrchní partie svahu v nadmořské výšce asi 320 metrů; stáří keřů odhadováno na 70 roků, počet hlav: 4400 na hektar; půdu tvoří převážně vápencové slíny a pískovce s občasným výskytem jílovitých půd - bývalé mořské dno.

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem těch nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na začátku října. Fermentace na slupkách po dobu asi 25 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě. Následuje zrání v použitých sudech ze slavonského dubu dobu asi 50 měsíců, několika měsíční harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Celkem tento proces trval 62 měsíců! 

Zajímavost

Vína Barolo jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Hrozny k výrobě vína Barolo zpravidla pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Víno Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.

Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.

Produkce

Asi 5,500 láhví ročně 

Další ocenění

Předchozí ročníky získaly následující ocenění:

Ročník 2012

Jancis Robinson: 17+ bodů

Vinitaly 2018: 93 bodů a zařazení mezi 5StarWines

Mundus Vini 2019: Gold

James Suckling: 93 bodů

Decanter 2018: 92 bodů

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne