Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Volubile 2018, Langhe DOC Nebbiolo

L403

Nový produkt

Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. 

Více informací

347 Kč s DPH

-10%

 385 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 347 Kč Až do 116 Kč
6 327 Kč Až do 347 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvasvětle červená s rubínovými odlesky
Vůněkombinace vůní zralého lesního ovoce - ostružina a borůvky, cítíme také květové tóny
Chuťvíno s plným tělem a pěknou strukturou; výrazné třísloviny v kombinaci s ovocnými chutěmi; na patře cítíme teplost vína
BioAno
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2018
Alkohol14.5%
Archivace5 - 8 roků
Ocenění Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile a titul "Prague Gold"
PříležitostGastronomie
JídloVolubile je vhodné k širokému spektru pokrmů - od rizota přes těstoviny k pokrmům červeného masa včetně grilovaného masa až po talíř středně až vyzrálých sýrů na závěr

Více informací

Vinice

Vinice v městečku Grinzane Cavour; svah s východní orientací v nadmořské výšce okolo 275 m.n.m., stáří keřů asi 15 roků; půda převážně jílovito-vápenitá

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr do malých bedýnek s výběrem hroznů pro další zpracování - jednak na vinici a pak ještě před zpracováním - proběhlo v druhém říjnovém týdnu. Na začátku macerace na slupkách při teplotě 5C po dobu 2 dnů, následovala fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26C po dobu 12 dnů. Nejméně pětkrát denně probíhá promíchání moštu s matolinovým kloboukem pro lepší extrakci aromatických látek a barviv. Jablečno-mléčné kvašení proběhlo ihned po alkoholovém kvašení. Následuje zrání souběžně v nerezovém tanku (asi 75%) a sudech tonneaux o obsahu 500 lt (25%) po dobu 6 měsíců, dále zcelení po dobu 2 měsíců, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Z odrůdy Nebbiolo se vyrábějí nejvíce ceněná vína (nejen) severní Itálie - vína Barolo a Barbaresco. Hrozny k výrobě tohoto vína pocházejí z mladé barolové vinice. Jedná se o jakési 'druhé víno' vinařství - z mladých keřů se vyrábí 'pouze' víno označené jako Langhe DOC Nebbiolo, jakmile vinice dosáhne dostatečného věku a víno začne být koncentrovanější, totéž víno se stane Barolem (samozřejmě s delším zráním na dřevě). Nebbiolo je vhodné k úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Ochutnejte víno podobné vínu Barolo za cenu výrazně příznivější Vaší peněžence.

Produkce

Asi 15,000 lahví ročně.

Další ocenění

Prague Wine Trophy 2019: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" pro víno ročníku 2017

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne