Prohlédnuté produkty
Barolo Bricco Carlina je velké víno s...
L404
Nový produkt
Barolo Bricco Carlina je velké víno s plným tělem, vhodné pro výjimečnou příležitost. Výtečné k meditaci s vínem, ať už teď (pro milovníky vín s výraznými tříslovinami) nebo za několik až mnoho roků.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 662 Kč | Až do 221 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | jasně rubínová |
Vůně | kombinace vůní zralého ovoce, sušených květů a sladce kořenitých vůní |
Chuť | víno s plným tělem a pěknou strukturou; výrazné třísloviny v harmonii se sametovými chutěmi ovoce; na patře cítíme teplost vína |
Bio | Ano |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2016 |
Alkohol | 14.5% |
Archivace | 12 - 15 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Společník pro 'velkou příležitost' |
Jídlo | Barolo doporučujeme pro velkou příležitost, je vhodné především k výrazným úpravám červeného masa včetně grilovaných a také ke zvěřině |
Vinice
Vinice Bricco Carlina v městečku Grinzane Cavour; svah s jižní až jihozápadní orientací v nadmořské výšce okolo 300 m.n.m., stáří keřů asi 35 roků; půda převážně jílovito-vápenitá
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr do malých bedýnek s výběrem hroznů pro další zpracování - jednak na vinici a pak ještě před zpracováním - proběhlo v prvním říjnovém týdnu. Na začátku macerace na slupkách při teplotě 5C po dobu 2 dnů, následovala fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 27C po dobu 20 dnů. Nejméně pětkrát denně probíhá promíchání moštu s matolinovým kloboukem pro lepší extrakci aromatických látek a barviv. Jablečno-mléčné kvašení proběhlo ihned po alkoholovém kvašení. Následuje zrání v 20 hl sudu ze slavonského dubu po dobu 24 měsíců, dále lahvování a ležení na lahvi nejméně 12 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Z odrůdy Nebbiolo se vyrábějí nejvíce ceněná vína (nejen) severní Itálie - vína Barolo a Barbaresco. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Tato vína jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello.
Produkce
Asi 8,000 lahví ročně.
Další ocenění
Víno předchozího ročníku bylo hodnoceno na Jižním svahu, červen 2019