Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Bricco Carlina 2016, Barolo DOCG

L404

Nový produkt

Barolo Bricco Carlina je velké víno s plným tělem, vhodné pro výjimečnou příležitost. Výtečné k meditaci s vínem, ať už teď  (pro milovníky vín s výraznými tříslovinami) nebo za několik až mnoho roků. 

Více informací

662 Kč s DPH

-10%

 735 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 662 Kč Až do 221 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvajasně rubínová
Vůněkombinace vůní zralého ovoce, sušených květů a sladce kořenitých vůní
Chuťvíno s plným tělem a pěknou strukturou; výrazné třísloviny v harmonii se sametovými chutěmi ovoce; na patře cítíme teplost vína
BioAno
Obsah cukruSuché
OdrůdaNebbiolo
Ročník2016
Alkohol14.5%
Archivace12 - 15 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostSpolečník pro 'velkou příležitost'
JídloBarolo doporučujeme pro velkou příležitost, je vhodné především k výrazným úpravám červeného masa včetně grilovaných a také ke zvěřině

Více informací

Vinice

Vinice Bricco Carlina v městečku Grinzane Cavour; svah s jižní až jihozápadní orientací v nadmořské výšce okolo 300 m.n.m., stáří keřů asi 35 roků; půda převážně jílovito-vápenitá

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr do malých bedýnek s výběrem hroznů pro další zpracování - jednak na vinici a pak ještě před zpracováním - proběhlo v prvním říjnovém týdnu. Na začátku macerace na slupkách při teplotě 5C po dobu 2 dnů, následovala fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 27C po dobu 20 dnů. Nejméně pětkrát denně probíhá promíchání moštu s matolinovým kloboukem pro lepší extrakci aromatických látek a barviv. Jablečno-mléčné kvašení proběhlo ihned po alkoholovém kvašení. Následuje zrání v 20 hl sudu ze slavonského dubu po dobu 24 měsíců, dále lahvování a ležení na lahvi nejméně 12 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Z odrůdy Nebbiolo se vyrábějí nejvíce ceněná vína (nejen) severní Itálie - vína Barolo a Barbaresco. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Tato vína jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello.   

Produkce

Asi 8,000 lahví ročně.

Další ocenění

Víno předchozího ročníku bylo hodnoceno na Jižním svahu, červen 2019

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne