Prohlédnuté produkty
V říjnové nabídce Vám již tradičně...
VM24102
Nový produkt
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Přechutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Nebbiolo :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 3 375 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | obvykle výrazná červená |
Vůně | zpravidla ovocná s tóny dřeva z ušlechtilého dřeva, koření, tabáku - viz popis jednotlivých vín |
Chuť | vína s plným tělem a pevnou strukturou, harmonická, zpravidla s výraznými tříslovinami - více viz popis jednotlivých vín |
Bio | 3x BIO |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2x 2015, 1x 2016, 1x2017, 2x 2018 |
Alkohol | viz popis jednotlivých vín |
Archivace | zpravidla 10 - 15 roků, ale i více - viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | Prague Wine Trophy: 6x Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů |
Příležitost | Velká vína Nebbiolo jsou vhodným společníkem pro významnou příležitost nebo pro vychutnání si vína samotného. Výtečný dárek pro toho, kdo velké víno dokáže ocenit. |
Jídlo | Velká vína Nebbiolo můžeme párovat s pokrmy z červeného masa a zvěřiny nebo vyzrálými sýry. |
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny z oblastí Barolo a Barbaresco, vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. (Naproti tomu, v sadě "pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přímočařejšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými jako doplněk k Vašemu jídlu.) :-) Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.
V tomto výběru na Vás čekají opravdu špičková vína z oblastí Barolo a Barbaresco doplněná jedním vínem z oblasti Roero (všech šest vín v této sadě získalo shodně hodnocení těsně pod hranicí pro zisk Platinové medaile):
Massara 2015, Barolo DOCG z vinařství Cascina Massara. Barolo je velké víno pro významnou příležitost, případně k vybrané gastronomii – výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřiny a vyzrálým sýrům. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 10 roků. PWT: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů.
Bricco Carlina 2016, Barolo DOCG z vinařství La Carlina. BIO. Barolo Bricco Carlina je velké víno s plným tělem, vhodné pro výjimečnou příležitost. Výtečné k meditaci s vínem, ať už teď (pro milovníky vín s výraznými tříslovinami) nebo za několik až mnoho roků. PWT: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů.
Sernie 2017, Barolo DOCG z vinařství Gomba Boschetti. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. PWT: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů.
Montefico 2018, Barbaresco DOCG – PWT: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů.
Montestefano 2018, Barbaresco DOCG – PWT: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů.
Dvě vína Barbaresco z vinařství La Ca Nova, obě BIO. Hrozny pochází z ‚cru‘ vinic, po kterých jsou vína také pojmenována. Podobně jako vína Barolo, i vína Barbaresco doporučujeme ‚pro vychutnání‘ si vína samotného. Pokud chcete Barbaresco párovat s jídlem, doporučujeme je k úpravám červeného masa – výtečné k telecímu či skopovému nebo úpravám zvěřiny, ale raději ne s těžkými omáčkami.
Roero DOCG 2015 z vinařství Cascina Ciapat di Bertello. Roero je víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a i přes dlouhé zrání ve dřevě si víno ponechává charakteristickou ovocnou vůni hroznů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. PWT: Regionální šampión (Nejlepší víno Nebbiolo mimo vína Barolo a Barbaresco!) a Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů!
U všech vín z této sady doporučuji vína dekantovat nebo otevřít s dostatečným časovým předstihem (minimálně několik hodin) před vlastní konzumací.
Ochutnejte vína z jedné odrůdy, ale různých terroir a s různým zpracováním, a najděte si to, které je Vaše oblíbené! :-)
Ochutnejte i vína z druhé sady Nebbiolo pro potěšení nebo sady pro náročné milovníky pěkných vín Platinová sada :-)
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Barolo Bricco Carlina je velké víno s plným tělem, vhodné pro výjimečnou příležitost. Výtečné k meditaci s vínem, ať už teď (pro milovníky vín s výraznými tříslovinami) nebo za několik až mnoho roků.
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a i přes dlouhé zrání ve dřevě si víno ponechává charakteristickou ovocnou vůni hroznů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.