Prohlédnuté produkty
V říjnové nabídce Vám již tradičně...
VM23102
Nový produkt
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Přechutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Nebbiolo :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 4 045 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | obvykle výrazná červená |
Vůně | zpravidla ovocná s tóny dřeva z ušlechtilého dřeva, koření, tabáku - viz popis jednotlivých vín |
Chuť | vína s plným tělem a pevnou strukturou, harmonická, zpravidla s výraznými tříslovinami - více viz popis jednotlivých vín |
Bio | 3x BIO (1x BIO-dynamické) |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 1x2017, 3x 2018, 2x 2019 |
Alkohol | viz popis jednotlivých vín |
Archivace | zpravidla 10 - 15 roků, ale i více - viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | Prague Wine Trophy: 1x Platinová medaile, 5x Velká zlatá medaile |
Příležitost | Velká vína Nebbiolo jsou vhodným společníkem pro významnou příležitost nebo pro vychutnání si vína samotného. Výtečný dárek pro toho, kdo velké víno dokáže ocenit. |
Jídlo | Velká vína Nebbiolo můžeme párovat s pokrmy z červeného masa a zvěřiny nebo vyzrálými sýry. |
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny z oblastí Barolo a Barbaresco, vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. (Naproti tomu, v sadě "pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přímočařejšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými jako doplněk k Vašemu jídlu.) :-) Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.
V tomto výběru na Vás čekají opravdu špičková vína z oblastí Barolo a Barbaresco doplněná jedním vínem z oblasti Alba, které obzvláště zaujalo porotu v letošní soutěži PWT:
Monvigliero 2017, Barolo DOCG z vinařství Cascina Massara. Barolo je velké víno pro významnou příležitost, případně k vybrané gastronomii – výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřiny a vyzrálým sýrům. Barolo Massara je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 10 roků. PWT 2023: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů.
Barolo DOCG del Comune di Barolo 2018 z vinařství Gomba Boschetti. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích. PWT 2022: Velká zlatá medaile s hodnocením 90 bodů.
Barolo DOCG 2018 též z vinařství Gomba Boschetti. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších minimálně 5-7 rocích. PWT 2023: Velká zlatá medaile s hodnocením 92 bodů.
Montefico 2019, Barbaresco DOCG – PWT 2023: Velká zlatá medaile s hodnocením 94 bodů. BIO.
Montestefano 2019, Barbaresco DOCG – PWT 2023: Velká zlatá medaile s hodnocením 93 bodů. BIO.
Dvě vína Barbaresco z vinařství La Ca Nova, hrozny pochází z ‚cru‘ vinic, po kterých jsou vína také pojmenována. Podobně jako vína Barolo, i vína Barbaresco doporučujeme ‚pro vychutnání‘ si vína samotného. Pokud chcete Barbaresco párovat s jídlem, doporučujeme je k úpravám červeného masa – výtečné k telecímu či skopovému nebo úpravám zvěřiny, ale raději ne s těžkými omáčkami.
Roccabella 2018, Nebbiolo d‘Alba DOC z vinařství Eugenio Bocchino. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou, které zrálo nejdříve v betonovém tanku a následně v dubovém sudu, se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s kořenitými a květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. PWT 2023: Platinová medaile s hodnocením 95 bodů! BIO-dynamické.
U všech vín z této sady doporučuji vína dekantovat nebo otevřít s dostatečným časovým předstihem (minimálně několik hodin) před vlastní konzumací.
Ochutnejte vína z jedné odrůdy, ale různých terroir a s různým zpracováním, a najděte si to, které je Vaše oblíbené! :-)
Ochutnejte i vína z druhé sady Nebbiolo pro potěšení nebo sady pro náročné milovníky pěkných vín Platinová sada :-)
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s kořenitými a květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Barolo je největší víno Piemontu a jedna z nejprestižnějších klasifikací v celé Itálii. Barolo Monvigliero je velké víno pro výjimečnou příležitost! Také vhodné pro archivaci - toto víno je výtečné k pití již nyní a má potenciál dalšího zlepšování po dobu nejméně dalších minimálně 5 let.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.