Elegantní víno s plným tělem a pevnou...
Rodinné vinařství La Ca Nova rodiny Rocca najdeme na okraji městečka Barbaresco ve východní části regionu Piemont (podoblast Langhe), známého produkcí velkých vín stejného jména. A právě vína Barbaresco DOCG tvoří většinu produkce vinařství. Hlavou rodiny je Pietro Rocca, na práci ve vinařství se řadu let podílí a de facto již převzali jeho synové Marco a Ivan.
Rodinné vinařství La Ca Nova najdeme na severním okraji městečka Barbaresco ve východní části regionu Piemont. Město Barbaresco, podobně jako nedaleké Barolo, je známé produkcí velkých vín z odrůdy Nebbiolo. A právě vína Barbaresco DOCG tvoří většinu produkce vinařství. V současné době vinařství vlastní asi 12 hektarů vinic, z toho 10 hektarů Nebbiolo (5,5 hektaru na ‚cru‘ vinicích) pro výrobu vína Barbaresco a zbývající 2 hektary jsou osázeny odrůdami Barbera a Dolcetto. Celková roční produkce vinařství je asi 50,000 láhví.
Bratři Pietro, Giulia a Franco Rocca jsou již čtvrtá generace vinařů pěstující vinnou révu, ale první generací produkující svá vlastní vína (první lahvování vín na konci 70. let), předchozí generace prodávaly hrozny ke zpracování jiným vinařům. Vzhledem k tomu, že rodina vlastní viniční trati na dvou ‚cru‘ vinicích - Montestefano a Montefico, nebylo divu, že prodávala i těm nejlepším vinařům, například vinařství Angelo Gaja. V posledních letech se na práci ve vinařství již nepodílí Giulia a Franco, ale naopak se zapojili dva synové Pietra: Marco, vystudovaný enolog a ‚sklepmistr‘ a Ivan, agronom zaměřující se na práci na vinici.
Vinařství La Ca Nova není oficiálně ‚BIO‘ certifikované, ale již po dlouhou dobu praktikuje na vinicích postupy šetrné k přírodě – „nech přírodu pracovat, nic nepřidávej a nic neber“, samozřejmostí je nulové použití chemických přípravků při ošetřování révy. Podobně i při práci ve sklepě, který je umístěn obzvláště hluboko pod povrchem, takže je dokonale izolován od hluku, vibrací a jakýchkoliv změn teploty, používají pouze přírodní kvasinky. Také technologie používané ve sklepě jsou tradiční – vinařství nepoužívá barrique soudky, pouze velké dřevěné sudy a kónické kádě. Na rozdíl od většiny vinařů používajících sudy ze slovinského dubu, La Ca Nova používá sudy rakouské provenience. Pietro si nemůže rakouské sudy vynachválit: „Rakouské sudy jsou netoustované a neutrální a provedením jsou to nejlepší sudy, jaké jsem kdy viděl.“ A dodává “Před takovými deseti-patnácti roky bylo těžké odolat tlaku na přechod k populárním barrique sudům, zákazníci víno z barrique požadovali a také synové mne tlačili do ‚moderního stylu‘. Ale dnes jsou rádi, že jsme tehdy sudy nevyměnili, v současné době zákazníci dokážou ocenit tradičně vyrobená vína.“ Práce ve sklepě jsou pokud možno manuální, například odstranění slupek v průběhu fermentace, ke kterému jsou běžně používány pumpy, je prováděno ručně velkou dřevěnou ‚lžící‘, což je zdlouhavý a namáhavý proces. Díky tomuto namáhavému procesu se ze slupek a semínek do vína uvolní více barviv a fenolových látek. Nutno dodat, že vína z La Ca Nova jsou také nefiltrovaná a minimálně sířená a uchovávají si charakteristiky tradičních vín Barbaresco.
Věříme, že vína Barbaresco z vinařství La Ca Nova budou pro Vás zajímavým rozšířením naší nabídky vín z Itálie.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak' (pozor na vyšší alkohol!). Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak' (pozor na vyšší alkohol!). Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Vína Dolcetto se obvykle pijí mladá a jsou oblíbená v gastronomii pro svoji ‚přizpůsobivost‘ k různým typům pokrmů – naše Dolcetto je univerzální víno, které můžeme použít k téměř celému jídlu - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Nabízíme Vám sadu vín Barbaresco z vinařství La Ca Nova. Vychutnejte si špičková vína s plným tělem a pevnou strukturou, vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.