Prohlédnuté produkty
V říjnové nabídce Vám již tradičně...
Boeri Limited Edition 2015, Barbera...
VM21101
Nový produkt
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přístupnějšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými pro párování s jídlem. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Nebbiolo :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 2 075 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | obvykle výrazná červená |
Vůně | zpravidla ovocná s tóny dřeva, tabáku, koření,.. - viz popis jednotlivých vín |
Chuť | Nebbiolo zpravidla dává vína s plným tělem a pěknou strukturou a znatelnými tříslovinami, ale rozpětí typů vín ve výběru je tak široké, že nelze jednoznačně popsat - doporučujeme popis jednotlivých vín |
Bio | 2x BIO |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2008, 2015, 2016, 3x 2018 |
Alkohol | viz popis jednotlivých vín |
Archivace | zpravidla 5 - 10 roků, konkrétně viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | Prague Wine Trophy: 2x Velká zlatá medaile a 3x Zlatá medaile |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | zpravidla k červenému masu nebo výběru sýrů, viz popis jednotlivých vín |
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přístupnějšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými jako doplněk k Vašemu jídlu anebo k tomu vypít si na závěr dne pro potěšení lahvinku dobrého vína, ale ne komplexního a složitého, kde je třeba se postupně propíjet jednotlivými vrstvami. No to máte druhou sadu vín "pro vychutnání" :-) Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.
Tato sada bude k dispozici, předpokádám, od druhého říjnového týdne – viz text u vína Roero od Delpero. Pokud na doručení Sady spěcháte, dejte mi vědět a domluvíme se na náhradě vína Roero za adekvátní náhradu. Ve výběru nás čekají vína z produkce šesti vinařů ze čtyř různých produkčních pod-oblastí: Alba, Langhe, Monferrato a Roero:
Roero DOCG 2015 z vinařství Cascina Ciapat di Bertello. Víno z oblasti Roero, které stojí stále poněkud ve stínu 'velkých vín' Barolo a Barbaresco, v jejichž těsném sousedství se nachází. Ale to můžeme považovat spíše za výhodu - za ceny výrazně nižší, než jsou ceny velkých „B“, máme možnost ochutnat vína, která jsou kvalitou i charakterem podobná. Toto víno zrálo ve středně velkých sudech ze slavonského dubu. Doporučujeme k pečeným a dušeným masům a vyzrálým sýrům. PWT 2021: Zlatá medaile za 89 bodů, těsně pod hranicé pro zisk Velké zlaté medaile.
Roero DOCG 2016 z vinařství Delpero. Absolutní novinka v naší nabídce – toto víno v naší nabídce (zatím) nenajdete. Maurizio Delpero pracuje jako sklepmistr pro vinařství Gomba Boschetti (vína Barolo, viz níže) a ve svém volném čase pokračuje v tradici rodinného vinařství, vzhledem k daným podmínkám s minimálním objemem produkce vín. Po delší době se mi podařilo získat od Maurizia menší část jeho vína Roero DOCG, jež je jeho ‚majstrštyk‘. Na PWT zatím nebylo hodnoceno, ale věřím – pokud za rok budu mít toto víno k dispozici – že na PWT 2022 toto víno uspěje. Pro mne byly vzorky, které jsem měl možnost ochutnat, skutečně famózní. Vína se vydají na cestu příští týden, předpokládám, že budou k dispozici pro prodej od druhého říjnového týdne. Proto také budou objednané Sady rozesílány po naskladnění tohoto vína.
Langhe DOC Nebbiolo 2018 z vinařství La Ca Nova. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou, které zrálo 14 měsíců ve velkém sudu z rakouského dubu, se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výtečné k pití teď stejně tak jako po několikaleté archivaci. PWT 2021: Velká zlatá medaile za 92 bodů. BIO.
Langhe DOC Nebbiolo 2017 z vinařství Cascina Massara. Plné víno s výraznými tříslovinami kombinující ovocitost s tóny dřeva z velkých dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům. I toto víno má potenciál k několikaleté archivaci. PWT 2021: Velká zlatá medaile za 91 bodů.
Muntaja 2018, Nebbiolo d’Alba DOC 2018 z vinařství Osvaldo Barberis. Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. PWT 2021: Zlatá medaile za 89 bodů, těsně pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile. BIO.
Noto 2008, Monferrato DOC Rosso z vinařství Boeri Alfonso. Zrálo 12 měsíců v barrique sudech (částečně použitých), výtečné víno, které má charakter tradičních vín Barolo, dlouho zrálo a nyní je na vrcholu a ještě pár let vydrží. Doporučujeme párovat s pečeným a grilovaným masem, zvěřinou nebo vyzrálými sýry. Můj tajný tip. PWT 2018: Zlatá medaile.
Ochutnejte vína z jedné odrůdy, ale různých terroir a s různým zpracováním, a najděte si to, které je Vaše oblíbené! :-)
Ochutnejte i vína z druhé sady pro 'náročnější' konzumenty: "Nebbiolo pro vychutnání" :-)
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Noto je víno vytvořené ve stylu tradičních vín Barolo, bohaté víno s dlouhým obdobím vyzrávání (víno přišlo na trh 9 roků po sklizni) a očekávanou dlouhou životností. Tip na archivaci! Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny. Také pro vychutnání samotného vína při výjimečné příležitosti.
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející svěží vůně čerstvého ovoce s nádechem živočišných tónů a i přes dlouhé zrání ve dřevě si víno ponechává charakteristickou ovocnou vůni hroznů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Langhe Nebbiolo je plné víno s výraznými tříslovinami (zatím nemělo čas se ‚zakulatit‘ – vhodné pro milovníky tvrdých vín) kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.