Prohlédnuté produkty
V říjnové nabídce Vám již tradičně...
VM24101
Nový produkt
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přístupnějšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými pro párování s jídlem. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Nebbiolo :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 1 995 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | obvykle výrazná červená |
Vůně | zpravidla ovocná s tóny dřeva, tabáku, koření,.. - viz popis jednotlivých vín |
Chuť | Nebbiolo zpravidla dává vína s plným tělem a pěknou strukturou a znatelnými tříslovinami, ale rozpětí typů vín ve výběru je tak široké, že nelze jednoznačně popsat - doporučujeme popis jednotlivých vín |
Bio | 3x BIO |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 1x 2016, 1x 2018, 3x 2019, 1x 2020 |
Alkohol | viz popis jednotlivých vín |
Archivace | zpravidla 5 - 10 roků, konkrétně viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | Prague Wine Trophy: 3x Velká zlatá medaile, 1x Zlatá medaile (2x nehodnoceno) |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | zpravidla k červenému masu nebo výběru sýrů, viz popis jednotlivých vín |
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přístupnějšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými jako doplněk k Vašemu jídlu anebo k tomu vypít si na závěr dne pro potěšení lahvinku dobrého vína, ale ne komplexního a složitého, kde je třeba se postupně propíjet jednotlivými vrstvami. No to máte druhou sadu vín "pro vychutnání" :-) Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.
Už z podstaty, vína Nebbiolo patří mezi špičku mezi italskými víny a to i svojí ‚nadstandardní‘ cenou. Nicméně můžeme najít i cenově přijatelná a stále vynikající vína a taková Vám přinášíme ve výběru ‚pro potěšení‘. Ve výběru najdete jedno víno klasifikace DOCG – z oblasti Roero a pět vína klasifikace DOC z produkčních oblastí Alba, Langhe a Monferrato:
Roero DOCG 2016 z vinařství Delpero. Víno z oblasti Roero, které stojí stále poněkud ve stínu 'velkých vín' Barolo a Barbaresco, v jejichž těsném sousedství se nachází. Ale to můžeme považovat spíše za výhodu - za ceny výrazně nižší, než jsou ceny velkých „B“, máme možnost ochutnat vína, která jsou kvalitou i charakterem podobná. Toto víno zrálo 22 měsíců ve středně velkých sudech ze slavonského dubu. Doporučujeme k pečeným a dušeným masům a vyzrálým sýrům. PWT: Zlatá medaile.
Muntaja 2020, Nebbiolo d‘Alba DOC z vinařství Osvaldo Barberis. BIO. Výtečné víno ze starých keřů, které zrálo v použitých barrique soudcích z francouzského dubu, s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. PWT: nehodnoceno.
Langhe DOC Nebbiolo 2019 z vinařství La Ca Nova. BIO. Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou, které zrálo 14 měsíců ve velkém sudu z rakouského dubu, se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výtečné k pití teď stejně tak jako po několikaleté archivaci. PWT 202: Velká zlatá medaile.
Volubile 2019, Langhe DOC Nebbiolo z vinařství La Carlina. BIO. Výtečné víno s plným tělem, které zrálo souběžně v sudech tonneaux a nerezovém tanku, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. PWT: nehodnoceno.
Langhe DOC Nebbiolo2018 z vinařství Cascina Massara. Plné víno s původně výraznými tříslovinami, které se již ‚zakulacují‘, kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. PWT: Velká zlatá medaile.
Noto 2019, Monferrato DOC Nebbiolo z vinařství Boeri Alfonso. Vinařství Boeri se vrátilo k výrobě tohoto vína po 11 rocích a my jsme tomu rádi J Víno zrálo 12 měsíců v barrique sudech (částečně použitých). Doporučujeme párovat s pečeným a grilovaným masem, zvěřinou nebo vyzrálými sýry. PWT: Velká zlatá medaile.
Ochutnejte vína z jedné odrůdy, ale různých terroir a s různým zpracováním, a najděte si to, které je Vaše oblíbené! :-)
Ochutnejte i vína z druhé sady pro 'náročnější' konzumenty: Nebbiolo pro vychutnání nebo z výběru pro opravdu náročné milovníky pěkných vín: Platinová sada :-)
Langhe Nebbiolo je plné víno s výraznými tříslovinami (zatím nemělo čas se ‚zakulatit‘ – vhodné pro milovníky tvrdých vín) kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející vůně vyzrálého ovoce s nádechem živočišných tónů a koření. Ideální 'náhrada' velkých vín Barolo. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Noto je víno vytvořené ve stylu tradičních vín Barolo, bohaté víno s dlouhým obdobím vyzrávání a očekávanou dlouhou životností. Tip na archivaci! Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny. Také pro vychutnání samotného vína při výjimečné příležitosti.
Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.