Vinařství Boeri Alfonso je součástí historie naší firmy, jejich vína jsem začal dovážet pro soukromou potřebu ještě před vznikem myšlenky na dovoz vína pro komerční účely. Dodnes je toto vinařství mé nejoblíbenější a nejúspěšnější - jal podle zájmu zákazníků tak i podle mnoha ocenění na soutěžích. Boeri Alfonsi je držitelem ocenění 'pětihvězdičkové vinařství' soutěže Prague Wine Trophy.
Rodinné vinařství Boeri Alfonso se nachází v městečku Costigliole d’Asti asi 15 km jihovýchodně od centra provincie města Asti v regionu Piemont. Vinařská filozofie rodiny Boeri je jednoduchá. Jak říká Giorgio Boeri, spoluvlastník společnosti: „Věříme, že k tomu, abychom produkovali vína nejvyšší kvality, je třeba dát maximální péči vinici a udržovat si respekt k půdě, protože dobré víno se rodí především na vinici.“ Toto jsou hlavní zásady, jež jsou často připomínány, když lidé mluví o vínech připravených rodinou Boeri. Veškerá práce na vinici je manuální s minimálním zásahem mechanizace. Na práci na vinici se podílí celá rodina, která také pokrývá veškeré potřeby na obhospodařování vinic. Externí pomoc je najímána pouze v případě potřeby během období sběru vína. “Na našich vinicích používáme pesticidy pouze výjimečně v případech, kdy je třeba ošetřit lokální výskyt nákazy. Také hnojiva jsou používána pouze zřídka a – pokud přistoupíme k jejich použití – jsou použita pouze organická a přírodní hnojiva. Konečně, zavlažování: na našich vinicích nezavlažujeme, v duchu dlouholeté filozofie rodiny Boeri ponecháváme na přírodě, aby rozhodla, kolik vody víno potřebuje” říká Giorgio Boeri. Skutečnost, že rodina Boeri zasahuje do přírodního procesu na vinici tak zřídka, potvrzuje jejich závazek k přirozené produkci vína maximálně odrážejícího charakter ročníku. “Terroir a počasí, nikoliv vinař, musí určovat osobitou chuť každého vína v daném roce.”
Historie vinařství rodiny Boeri sahá do období kolem roku 1900, kdy pradědeček dnešních vlastníků Alfonso Boeri začal s pěstováním vína na svazích vrchu Bricco Quaglia. Od té doby až do dneška každá generace, počínaje pradědečkem Alfonsem, dále dědečkem Giovannim a otcem dnešních vlastníků Alfonsem, přenáší na své nástupce vášeň pro pěstování a přípravu vína stejně tak i pro tvrdou práci, která je s tímto spojena, a enormní uspokojení, které přichází se zrodem báječného vína.
V roce 1998 převzali vedení vinice a vinařství od svého otce dnešní vlastníci, bratři Giorgio a Roberto Boeri. Ti se rozhodli dále směřovat k pěstování hroznů nejvyšší kvality a k produkci výjimečného vína. Rozhodli se pojmenovat svá vína ‚Alfonso Boeri’ na počest svého otce a také pradědečka, zakladatele celé tradice. První lahvované víno Giorgia a Roberta byla Barbera d’Asti Superiore Pörlapà, hrozny na výrobu tohoto vína pocházely z vinice, která byla poprvé osázena dědečkem Giovannim v roce 1936 (a plodí nádherná vína dodnes!). Povzbuzeni úspěchem svého prvního vína, Giorgio a Roberto začali produkovat další vína, pro něž byly použity hrozny z vinic na svazích Bricco Quaglia. Postupně zde obnovili několik vinic, na nichž osázeli révu nejenom tradiční odrůdy Barbera, ale také Moscato, Chardonnay a Nebbiolo.
Do naší nabídky jsme zařadili celou produkci vinařství – pozornost si zaslouží především výtečná vína z odrůdy Barbera ve třech provedeních, Chardonnay zrající v barrique soudcích a perlivé Moscato, která sbírají ocenění na soutěžích. Dále kupáž Nebbiolo + Barbera, Dolcetto a ‚nerezové‘ Chardonnay.
Tato Barbera je základní víno vinařství, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena. Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.
Chardonnay Bevión je výtečné víno k jídlu, předkrmu nebo hlavnímu chodu z těstovin, ryb nebo mořských plodů. Lze jej též vhodně kombinovat s jemnými sýry.
Chardonnay Bevión Selezione tvoří pomyslný vrchol produkce bílých vín vinařství Boeri Alfonso. Víno ve ‚francouzském stylu‘, doporučujeme milovníkům těžkých barikovaných vín. Víno lze párovat s výraznými pokrmy z ryb, vyzrálými sýry nebo si jej můžeme vychutnat samotné ‚jen tak‘.
Sekt Chardonnay Brut je vhodný jako aperitiv nebo doprovod k lehčím jídlům - předkrmům, zeleninovým salátům nebo k úpravám ryb a mořských plodů. A také 'jen tak' jako společník k Vašim příjemným chvílím pohody.
Boeri Limited Edition 2017, Barbera ze starých keřů, je koruna produkce tohoto vinařství. Výjimečné víno pro výjimečnou příležitost! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello.
Delicious je výraz používaný v piemontském dialektu pro 'něco krásné a delikátní'. Takové je i toto víno - jednoduché svěží víno vhodné především k jídlu. Dominantní odrůdou v této kupáži je odrůda Cortese, typická pro oblast Piemonte a známá především díky vínu Gavi, které se z odrůdy Cortese vyrábí.
Delicious je výraz používaný v piemontském dialektu pro 'něco krásné a delikátní'. Takové je i toto víno - jednoduché svěží víno vhodné především k jídlu. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, která je umocněna ekonomickým balením - 4 standardní láhve za cenu 3! Doporučujeme na chatu, k táboráku nebo třeba i na zahradní 'grilovačku'.
Tato Barbera je základní víno vinařství, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, která je umocněna ekonomickým balením - 4 standardní láhve za cenu 3! Doporučujeme na chatu, k táboráku nebo třeba i na zahradní 'grilovačku'. V "tubě" je...
Víno Monferrato Dolcetto je univerzální víno, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě naše nejprodávanější víno!
Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě naše nejprodávanější víno!
Noto je víno vytvořené ve stylu tradičních vín Barolo, bohaté víno s dlouhým obdobím vyzrávání a očekávanou dlouhou životností. Tip na archivaci! Doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny. Také pro vychutnání samotného vína při výjimečné příležitosti.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy. Láhve Magnum ročníku ještě násobí vyzrávání výtečného ročníku 2015. Pokud máte zájem o velké a výjimečné víno, toto je tip pro Vás.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy. Můžeme Vám nabídnout láhve Magnum (1.5lt) v dřevěných krabičkách s logem vinařství - exkluzivní dárek. Poslední láhve.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Ribota je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech.
Ribota je perlivé víno s nižším obsahem alkoholu a vyšším zbytkovým cukrem, který však díky vyššímu obsahu kyselinek nedominuje v chuti a víno tak působí čerstvým a osvěžujícím dojmem. Výborné víno ke sladkým dezertům nebo pro pití 'jen tak' zvláště v letních dnech.
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přístupnějšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými pro párování s jídlem. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Nebbiolo :-)