Vinařství Osvaldo Barberis se nachází v oblasti Langhe v jihozápadním Piemontu, přibližně 5 km jižně od města Barolo. Na zhruba 9 ha vinic pěstují tři základní červené odrůdy Piemontu: především Dolcetto a v menší míře i Barbera a Nebbiolo. Na vinicích i ve sklepě se pracuje přísně v souladu s principy šetrného přístupu k přírodě a všechna produkovaná vína jsou oficiálně ‚organicky certifikované‘.
Vinařství Osvaldo Barberis se nachází v produkční oblasti Dogliani (pojmenované podle města, kolem něhož se rozkládá) v Langhe v jihozápadním Piemontu, přibližně 5 km jižně od města Barolo. Oblast Dogliani je známá především produkcí vín Dolcetto, Dogliani je – spolu s městem Ovada – jednou z pouhých dvou produkčních oblastí nesoucích nejvyšší označení DOCG pro vína Dolcetto. Lokální zaměření na produkci vysoce kvalitních vín Dolcetto se promítá i do osazení vinic - z celkových zhruba 9 ha vinic pěstují na 7 ha odrůdu Dolcetto a zbylé 2 ha se rovnoměrně dělí mezi dvě zásadní odrůdy Piemontu: Barbera a Nebbiolo. Na vinicích i ve sklepě se pracuje přísně v souladu s principy šetrného přístupu k přírodě a všechna produkovaná vína jsou oficiálně ‚organicky certifikované‘. Všechna vína jsou lahvována bez filtrování a s minimem síření pro zachování přirozeného charakteru vín.
Z produkce vinařství jsme pro Vás vybrali tři vína Dolcetto di Dogliani DOCG: Avri, Puncin a Valdiba, reprezentující charakter terroiru na jednotlivých vinicích. Věříme, že toto rozšíření nabídky bude pro naše zákazníky zajímavým zpestřením a dalším ‚rozšířením obzorů‘ v poznávání vinařské Itálie.
Zajímavostí také je, že kromě pěstování a výroby vína se vinařství zabývá i chovem dobytka, tradičního piemontského skotu, a naplňuje tak obraz tradiční piemontské farmy. Tak jak tomu bylo po staletí běžné.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Víno Puncin je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Puncin je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Víno Valdiba je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Valdiba je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.