Prohlédnuté produkty
Víno Tre Volti je kupáž tří modrých...
P405
Nový produkt
Víno Tre Volti je kupáž tří modrých odrůd - Barbera, Nebbiolo a Albarossa. Víno s plným tělem a pěknou strukturou, vhodné pro párování s jídlem (od těstovin až po výrazné úpravy červeného masa nebo výběr sýrů) stejně tak jako pro užití si vína 'jen tak'. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Víno je vyprodáno.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | intenzivní rubínově červená s fialovými záblesky |
Vůně | intenzivní kombinace ovocných vůní, tabáku, vanilky a koření |
Chuť | plné víno s pěknou strukturou, příjemná kyselinka je v harmonii s příjemnými tříslovinami; na patře cítíme sušené ovoce, černý čaj, koření, víno má dlouhý závěr |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | kupáž odrůd Albarossa, Barbera a Nebbilo |
Ročník | 2017 |
Alkohol | 15.0% |
Archivace | 10 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2021: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | univerzální víno k širokému spektru pokrmů - od těstovin přes tepelně upravenou zeleninu až po úpravy červeného masa (i s omáčkami) a výběr sýrů na závěr |
Vinice
Hrozny k výrobě tohoto vína pochází z vybraných vinic v katastru Agliano Terme, stáří keřů od 15 do 35 roků, půda převážně jílovitá, svahy s orientací jižní až jihovýchodní
Výroba
Na přelomu července a srpna probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl od konce září do poloviny října, podle odrůdy. Fermentace probíhá v dubovém sudu typu tonneaux (objem 500 lt) po dobu 15 dnů, celou dobu na slupkách. Jablečno-mléčná fermentace proběhla v prosinci a následuje zrání po dobu 14 měsíců s častým pumpováním, vše v sudech tonneaux. Následuje harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi po dobu alespoň 12 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Odrůda Nebbiolo dává velká vína Barolo, Barbaresco nebo Gattinara, ale nejenom tato. Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont (touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu) se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu a povedené Barbery směle konkurují velkým vínům Nebbilo. Odrůda Albarossa byla vyšlechtěna právě z těchto dvou odrůd. I Tre Volti je víno s plným tělem a pěknou strukturou vhodné k širokému spektru jídel - od těstoviny s masem přes tepelně upravenou zeleninu až k pokrmům z červeného masa (i výraznějším) nebo výběru sýrů na závěr.
Produkce
Asi 700 lahví ročně, pouze v dobrých ročnících.
Další ocenění
Vínařství Agostino Pavia & Figli bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2019, 2021 a 2022.