Prohlédnuté produkty
La Marescialla představuje vrchol...
Červené víno z odrůdy Negroamaro je...
P404
Nový produkt
La Marescialla představuje vrchol produkce vinařství. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, vhodný společník pro velkou příležitost nebo pro špičkovou gastronomii. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 500 Kč | Až do 333 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | tmavě rubínová |
Vůně | bohatá vůně vyzrálého červeného ovoce s květinovými tóny |
Chuť | plné tělo, harmonické splynutí ovoce a dřeva dubových sudů, víno má dlouhý závěr |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Barbera |
Ročník | 2017 |
Alkohol | 15.0% |
Archivace | 10 - 12 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2021: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Vychutnání vína 'jen tak' |
Jídlo | výtečné k výrazným jídlům z masa a zvěřiny nebo výběru vyzrálých sýrů |
Vinice
'Cru' vinice La Marescialla v katastru Agliano Terme, stáří keřů od 50 do 65 roků, půda převážně jílovitá, svah s orientací jihovýchodní
Výroba
Na přelomu července a srpna probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na konci září. Fermentace probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu na slupkách. Jablečno-mléčná fermentace s častým pumpováním proběhla v prosinci a následuje zrání po dobu 11 měsíců v barrique soudcích z francouzského dubu, směs nových a použitých. Následuje harmonizace v nerezovém tanku po dobu 3 měsíců, lahvování a ležení na lahvi po dobu alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Odrůda původně dávající vína nižší kvality pro každodenní pití, prodávané často bez lahvování, se v posledních dvou-třech desetiletích vypracovala na čelnou pozici mezi víny Piemontu. La Marescialla je nádherné víno s plným tělem a pěknou strukturou vhodné jako společník k významné příležitosti, zamyšlení s vínem nebo ke špičkové gastronomii, párování s jídlem je vhodné pro široké spektrum pokrmů jak je u vín Barbera běžné.
Produkce
Asi 9,000 lahví ročně.
Další ocenění
Předchozí ročníky získaly následující ocenění v soutěži Prague Wine Trophy:
PWT 2020: Šampión kategorie a Velká zlatá medaile, "Prague Wine Champion" a "Prague Premium Gold" pro víno ročníku 2016
Další ocenění pro víno La Marescialla 2016
Grand test Barbera (Wine & Degustation, březen 2020): Zlatá medaile za 1. místo a 90,57 bodů
Decanter 2019: Platinum za 97 bodů!
Vínařství Agostino Pavia & Figli bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2019, 2021 a 2022.