Prohlédnuté produkty
V listopadové nabídce Vám již...
Albarossa z vinařství Ivaldi Franco...
VM24112
Nový produkt
V listopadové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Barbera - jedné ze dvou (vedle odrůdy Nebbiolo) hlavních odrůd Piemontu. A pro mne osobně, té nejlepší :-) V této sadě "Barbera pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Přechutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Barbera :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 2 525 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | obvykle tmavá rubínově červená, ve vyšším věku s fialovými odlesky |
Vůně | zpravidla ovocná s tóny dřeva z ušlechtilého dřeva, koření, tabáku - viz popis jednotlivých vín |
Chuť | vína s plným tělem a pevnou strukturou, harmonická, zpravidla s pěknými tříslovinami - více viz popis jednotlivých vín |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Barbera |
Ročník | 1x 2017,1x 2020 a 4x 2021 |
Alkohol | zpravidla okolo 15% - 15.5% |
Archivace | zpravidla do 10 roků, ale i více - viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | Prague Wine Trophy: 1x Šampión a 6x Velká zlatá medaile |
Příležitost | Vína Barbera z tohoto výběru jsou vhodným společníkem pro významnou příležitost nebo pro vychutnání si vína samotného. Výtečný dárek pro toho, kdo velké víno dokáže ocenit |
Jídlo | Barbera je obvykle univerzální víno k širokému spektru pokrmů, ale u těchto vín doporučuji párovat spíše s výraznějšími pokrmy: červené maso, omáčky i zvěřina, nebo talíř vyzrálých sýrů |
V listopadové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Barbera - jedné ze dvou (vedle odrůdy Nebbiolo) hlavních odrůd Piemontu. A pro mne osobně, té nejlepší :-) V této sadě "Barbera pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Naproti tomu, v sadě "pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přímočařejšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými jako doplněk k Vašemu jídlu. :-) Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.
Ve výběru nás čekají vína z produkce šesti vinařů, tři vína pochází z produkční pod-oblasti Asti DOCG, doplňují je dvě vína víno z pod-oblasti Alba DOC a jedno víno z pod-oblasti Nizza DOCG vyhrazené pouze pro vína Barbera:
Cesca 2021, Barbera d’Alba DOC (Osvaldo Barberis).Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. BIO. PWT: Šampión kategorie a Velká zlatá medaile za 94 bodů(!).
Pörlapa 2020, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Boeri Alfonso). Pörlapa je ‚vlajkovou lodí‘ vinařství Boeri, pravidelně získává vysoká ocenění na Prague Wine Trophy a z mezinárodních soutěží. Hrozny pochází ze staré vinice, keře mají v průměru okolo 80 roků, a k výrobě jsou použity ty nejlepší hrozny. Ve sklepě víno zrálo 18 měsíců v nových barrique soudcích a delší dobu na láhvi. Víno Pörlapa je výjimečné víno, doporučujeme k výrazným úpravám červeného masa a ke zvěřině, případně k vyzrálým sýrům. Nebo jen tak ‚k hlubokému zamyšlení‘. Víno má také dobrý potenciál k několikaletému ležení v archivu. PWT: Velká zlatá medaile.
La Mia Nuda 2021, Nizza DOCG (Montalbera).Víno La Mia Nuda patří mezi vrcholy produkce vinařství, mohutné víno z hroznů Barbera, které vznikne jen v nejlepších ročnících. Doporučujeme pít 'jen tak' kvůli plnému vychutnání charakteru tohoto exkluzivního vína. Teď nebo třeba po 10 letech :-) PWT: Velká zlatá medaile.
Tom 2021, Barbera d’Alba DOC (Eugenio Bocchino). Harmonické víno s převládající chutí a vůní zralého ovoce, vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si je otevřeme k rizotu nebo těstovinám s masem, grilovanému masu nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Víno má také dobrý potenciál k několikaletému ležení v archivu. Biodynamické. PWT: Velká zlatá medaile.
Mompirone 2021, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Cascina Vengore).Mompirone je elegantní víno pocházející z vinice na svahu přírodního amfiteátru. Víno je vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - od rizota nebo těstovin přes pokrmy z bílého masa až po úpravy červeného masa a zvěřiny nebo výběru vyzrálých sýrů na závěr. Vhodné též k několikaleté archivaci. BIO. PWT: Velká zlatá medaile.
La Marescialla 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Agostino Pavia). La Marescialla představuje vrchol produkce vinařství. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, které zrálo v použitých barrique soudcích z francouzského dubu. Vhodný společník pro velkou příležitost nebo pro špičkovou gastronomii. PWT: Velká zlatá medaile.
Všechna vína z tohoto výběru nám mohou být společníkem a doplňkem k našemu jídlu. Vzhledem k jejich charakteru se při výběru pokrmů posunujeme spíše do oblasti červených mas, pokrmů s houbami, omáček nebo zvěřiny. …anebo, si můžeme tato vína vychutnat ‚jen tak‘. Pozor jen na vyšší alkohol, zpravidla na úrovni 15.0% - 15.5% :-) Všechna vína z tohoto výběru jsou vhodná k několikaleté archivaci, zpravidla 8-10 roků od sklizně, některá i déle – doporučuji se podívat na kartu jednotlivých vín.
Ochutnejte vína z jedné odrůdy, ale různých terroir a s různým zpracováním, a najděte si to, které je Vaše oblíbené! :-)
Ochutnejte i vína z druhé sady „Barbera pro potěšení“ :-)
La Marescialla představuje vrchol produkce vinařství. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, vhodný společník pro velkou příležitost nebo pro špičkovou gastronomii. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Barbera Tom je harmonické víno s převládající chutí a vůní zralého ovoce, vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si je otevřeme k rizotu nebo těstovinám s masem, grilovanému masu nebo výběru středně vyzrálých sýrů.
Mompirone je elegantní víno pocházející z vinice na svahu přírodního amfiteátru. Víno je vhodné pro párování s téměř jakýmkoliv jídlem - od rizota nebo těstovin přes pokrmy z bílého masa až po úpravy červeného masa a zvěřiny nebo výběru vyzrálých sýrů na závěr. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Víno La Mia Nuda patří mezi vrcholy produkce vinařství, mohutné víno z hroznů Barbera, které vznikne jen v nejlepších ročnících. Doporučujeme pít 'jen tak' kvůli plnému vychutnání charakteru tohoto exkluzivního vína. Teď nebo třeba po 10 letech :-)
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.