Prohlédnuté produkty
V listopadové nabídce Vám již...
Víno Fiano di Avelino se představuje...
VM21112
Nový produkt
V listopadové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Barbera - jedné ze dvou (vedle odrůdy Nebbiolo) hlavních odrůd Piemontu. A pro mne osobně, té nejlepší :-) V této sadě "Barbera pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Přechutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Barbera :-)
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
2 | 2 645 Kč | Až do 100 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | obvykle tmavá rubínově červená, ve vyšším věku s fialovými odlesky |
Vůně | zpravidla ovocná s tóny dřeva z ušlechtilého dřeva, koření, tabáku - viz popis jednotlivých vín |
Chuť | vína s plným tělem a pevnou strukturou, harmonická, zpravidla s pěknými tříslovinami - více viz popis jednotlivých vín |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Barbera |
Ročník | 1x 2016, 3x 2017, 2x 2018 |
Alkohol | zpravidla okolo 15% - 15.5% |
Archivace | zpravidla do 10 roků, ale i více - viz popis jednotlivých vín |
Ocenění | 5x Velká zlatá medaile Prague Wine Trophy 2021 (jedno víno nehodnoceno), vína předchozích ročníků byla opakovaně oceněna Velkou zlatou medailí PWT, v Grand testu časopisu Wine & Degustation, Vinitaly, ... |
Příležitost | Vína Barbera z tohoto výběru jsou vhodným společníkem pro významnou příležitost nebo pro vychutnání si vína samotného. Výtečný dárek pro toho, kdo velké víno dokáže ocenit |
Jídlo | Barbera je obvykle univerzální víno k širokému spektru pokrmů, ale u těchto vín doporučuji párovat spíše s výraznějšími pokrmy: červené maso, omáčky i zvěřina, nebo talíř vyzrálých sýrů |
V listopadové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Barbera - jedné ze dvou (vedle odrůdy Nebbiolo) hlavních odrůd Piemontu. A pro mne osobně, té nejlepší :-) V této sadě "Barbera pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Naproti tomu, v sadě "pro potěšení" se setkáte s šesti víny 'přímočařejšími' a v nejlepším slova smyslu vhodnými jako doplněk k Vašemu jídlu. :-) Věřím, že Vám tento výběr přijde vhod.
Ve výběru nás čekají vína z produkce šesti vinařů, ze tří produkčních pod-oblastí Asti DOCG, Alba DOC a Colli Tortonesi DOC:
Pörlapa 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Boeri Alfonso). Pörlapa je ‚vlajkovou lodí‘ vinařství Boeri, pravidelně získává vysoká ocenění na Prague Wine Trophy a z mezinárodních soutěží. Hrozny pochází ze staré vinice, keře mají v průměru okolo 80 roků, a k výrobě jsou použity ty nejlepší hrozny. Ve sklepě víno zrálo 18 měsíců v nových barrique soudcích a delší dobu na láhvi. Víno Pörlapa je výjimečné víno, doporučujeme k výrazným úpravám červeného masa a ke zvěřině, případně k vyzrálým sýrům. Nebo jen tak ‚k hlubokému zamyšlení‘ – ale pozor na obsah alkoholu, který dosahuje až 15.5%! ;-)
La Marescialla 2017, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Agostino Pavia). La Marescialla představuje vrchol produkce vinařství. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, které , zrálo v použitých barrique soudcích z francouzského dubu. Vhodný společník pro velkou příležitost nebo pro špičkovou gastronomii. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Bionzo 2018, Barbera d’Asti DOCG Superiore (La Carlina). Elegantní víno s plným tělem a pěknou strukturou, zrálo 12 měsíců ve středně velkém sudu ze slavonského dubu. Párování s jídlem podobné jako u předešlých vín. Také vhodné k několikaleté archivaci. BIO.
Nuda 2016, Barbera d’Asti DOCG Superiore (Montalbera).Víno Nuda patří mezi vrcholy produkce vinařství, jedná se o společný projekt majitele vinařství Franco Morando a sommeliéra Luca Martini. Jen v dobrých ročnících vznikne 999 očíslovaných láhví. Víno zrálo v barrique soudcích z francouzského dubu. Doporučujeme pít 'jen tak' kvůli plnému vychutnání charakteru tohoto exkluzivního vína.
Cesca 2018, Barbera d’Alba DOC (Osvaldo Barberis). Víno ze starých keřů, které zrálo v použitých barrique soudcích z francouzského dubu, Víno má plné tělo a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Elisa 2017, Colli Tortonesi DOC Barbera (La Colombera). Elisa je plné a harmonické víno, které zrálo v barrique soudcích z francouzského dubu – kombinace nových a použitých – a následně v nerezovém tanku, je vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného. Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům. Víno má také dobrý potenciál k několikaletému ležení v archivu.
Všechna vína z tohoto výběru nám mohou být společníkem a doplňkem k našemu jídlu. Vzhledem k jejich charakteru se při výběru pokrmů posunujeme spíše do oblasti červených mas, pokrmů s houbami, omáček nebo zvěřiny. …anebo, si můžeme tato vína vychutnat ‚jen tak‘. Pozor jen na vyšší alkohol, zpravidla na úrovni 15.0% - 15.5% :-)
Ochutnejte vína z jedné odrůdy, ale různých terroir a s různým zpracováním, a najděte si to, které je Vaše oblíbené! :-)
Ochutnejte i vína z druhé sady "Barbera pro potěšení" :-)
Elisa je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného. Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
La Marescialla představuje vrchol produkce vinařství. Víno s plným tělem a pěknou strukturou z 'cru' vinice, vhodný společník pro velkou příležitost nebo pro špičkovou gastronomii. Vhodné též k několikaleté archivaci.
Víno Nuda patří mezi vrcholy produkce vinařství, jedná se o společný projekt majitele vinařství Franco Morando a sommeliéra Luca Martini. Jen v dobrých ročnících vznikne 999 očíslovaných láhví. Doporučujeme pít 'jen tak' kvůli plnému vychutnání charakteru tohoto exkluzivního vína.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.