Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Solerzia 2021, Vino Bianco

P622

Nový produkt

Víno Passerina "Solerzia" se představuje elegantní kombinací květinových a ovocných vůní, na patře cítíme čerstvé víno s chutí exitického ovoce a jemnými kořenitými tóny. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv, k pokrmům ryb a plodů moře nebo ke krémovým a  čerstvým sýrům.   

Více informací

299 Kč s DPH

-5%

 315 Kč s DPH 

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 293 Kč Až do 66 Kč
6 284 Kč Až do 189 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionMarché
Barvaslámově žlutá se zlatavými záblesky
Vůněintenzivní kombinace ovocných a květinových vůní, ve které převládají vůně zralého exotického ovoce
Chuťintenzivní čerstvá a harmonická chuť, na patře je víno šťavnaté, v ovocných chutích převládá exotické ovoce a květinové tóny, víno má na patře středně dlouhé trvání
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
OdrůdaPasserina
Ročník2021
Alkohol12.5 %
Archivace2 - 4 roky
OceněníPrague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile a titul "Prague Gold"
PříležitostGastronomie
Jídlovýtečné k zeleninovým salátům, pokrmům z ryba plodů moře, případně k lehkým úpravám bílého masa nebo k výběru0 krémových a čerstvých sýrů, pro svoji čerstvost a lehkost také vhodné jako aperitiv

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z několika vinic v okolí města Offida, mírné svahy převážně s jižní a jihozípadní expozicí v nadmořské výšce asi 220 m.n.m.; půda je převážně jílovito-hlinitá. Počet hlav na hektar: asi 5000 v uspořádání "Guyot".

Výroba

Na začátku červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl koncem září. Po odstopkování a podrcení hroznů byly hrozny jemně lisovány. Fermentace při kontrolované teplotě po dobu 12 dnů a následné zrání po dobu 5 měsíců proběhly v nerezovém tanku. Po 1 měsíčním ležení na láhvi je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Passerina je stará tradiční odrůda pocházející z oblasti Marché. Často bývá zaměňována za odrůdy Bombno Bianco a Trebbiano Toscana. V současnosti je nejvíce výsadby v regionu Marché, v oblasti Piceno, a dále v menší míře v regionech Abruzzo, Lazio a Emilia-Romagna.

Odrůda Passerina dává střední až velké hrozny složené z malých bobulí. Slupka bobulí je poměrně silná a vyzrálé bobule získávají zlatou barvu. Vyzrálé bobule mívají vysoký obsah cukru a kyselin, což poskytuje předpoklad pro výrobu pěkných vyvážených vín. Ale nedoporučuje se se vysazovat odrůdu Passerina na velmi horká místa.  

Výraz "solerzia" znamená "píle" - bez píle vinař očekávaných výsledků nedosáhne.

Produkce

Asi 15,000 láhví.

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne