Prohlédnuté produkty
Základní víno vinařství, kupáž odrůd...
C604
Nový produkt
Základní víno vinařství, kupáž odrůd Barbera a Dolcetto, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 208 Kč | Až do 221 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | rubínová |
Vůně | příjemná kombinace ovocných vůní |
Chuť | harmonické a pěkně vyvážené víno se středně plným tělem, příjemnou kyselinkou; na patře cítíme vyzrálé sadové ovoce - třešně, švestky, víno má krátký závěr |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | kupáž Barbera a Dolcetto |
Ročník | 2019 |
Alkohol | 13.5% |
Archivace | 3 – 5 roků |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | obě odrůdy Barbera i Dolcettoje dávají univerzální vína, která mohou doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr, taková je i naše kupáž z těchto dvou odrůd |
Vinice
Hrozny pochází z několika vinic v katastru obce Cremolino v jihovýchodní části Monferrato, půda převážně písčito-vápenitá, stáří keřů od 10 do 20 roků, hlavy vedeny systémem Guyot.
Výroba
Sběr hroznů proběhl postupně v druhé polovině září a na začátku října; fermentace na slupkách, mošt každé odrůdy zvlášť, probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 6 dnů. Následuje zrání v nerezovém tanku po dobu asi 6 měsíců, následuje lahvování a ležení na lahvi asi 3 měsíce, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. Dolcetto je třetí nejrozšířenější odrůda po odrůdách Barbera a Nebbiolo. Obě odrůdy dávají příjemná ovocitá vína s univerzálním použitím v gastronomii. Takové je i naše víno Rosso je lehké harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny.
Hrozny pro výrobu našeho vína Barbera, stejně jako pro všechna ostatní vína z řady Cascina Luna, byly pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace.
Řada vín Cascina Luna je projekt představující vína z typických odrůd oblasti Monferrato, který vznikl na popud sommeliéra a négocianta Davide Canina ve spolupráci s vinaři v produkční oblasti Ovada. Projekt Cascina Luna vznikl jako protipól k dřívějšímu projektu I PARCELLARI, který představuje vína z typických odrůd Piemontu v špičkovém provedení (a za 'špičkové' ceny). Projekt Cascina Luna nám přináší vína typická pro oblast Monferrato ve vynikající kvalitě a za velice příhodné ceny :-)
Produkce
Asi 3,500 lahví ročně.