Katalog
Nahrávám...
Fontanella Bianco, kupáž dvou tradičních odrůd střední Itálie Grechetto a Trebbiano Toscano, je základním bílým vínem vinařství. Jednoduché a přímočaré, čerstvé víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'.
Ribolla Gialla je lehké čerstvé víno, které si užijete se zeleninovým salátem, pokrmem z ryb a mořských plodů nebo výběru čerstvých sýrů. Poslední láhve.
Friulano je příjemné víno s plným tělem, které si užijete se pečenými předkrmy, omeletou, uzeninami nebo pokrmy z hub.
Friulano N je příjemné víno s plným tělem, vyrobené v souladu s přírodou. Víno doporučujeme k předkrmům, pokrmům z ryb a mořských plodů, uzeninám nebo k výběru čerstvých sýrů.
Vína Vermentino se vyznačují elegancí a ovocnými tóny v chuti, takové je i naše víno Longhera - elegantní a harmonické víno, vhodné k sladkovodním rybám, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům.
Vína Vermentino se vyznačují elegancí a ovocnými tóny v chuti, takové je i naše víno Frinas - elegantní a harmonické víno, vhodné k rybám a mořským plodům, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům.
Grechetto je 'rodinným stříbrem' mezi bílými víny regionu Umbrie. Příjemné víno s vůní zralého ovoce vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'.
Troncafuga Bianco je z odrůdy Trebbiano je příjemné víno s poloplným tělem, prezentuje se směsí květinových vůní. Doporučujeme k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'.
V srpnové nabídce měsíce Vám přinášíme 'srovnávací' výběr šesti bílých vín - po třech z odrůdy Veltlínské zelené a Cortese (vína Gavi DOCG). Ochutnejte vína reprezentující produkci bílých vín Itálie a Rakouska a vyberte Vaše oblíbené :-)
Ryzlink vlašský je středně plné víno, hrozny pochází ze dvou vinic s různým podložím, ze kterých získává jak příjemnou mineralitu tak i pěknou strukturu a aroma. Vhodný společník k párování s jídlem - od předkrmů přes pokrmy z ryb, bílého masa, těstoviny až po talíř středně vyzrálých sýrů na závěr. Víno je vyprodáno, čekáme na nový ročník.
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Víno Sanktum je likérové víno vhodné k pečivu nebo sušenkám (ideální s umbrijskými 'tozzetti') nebo s vyzrálými sýry s modrou plísní.
Angelin je plné a harmonické víno s výrazným projevem zralého ovoce, medu mandlí a kořenitých tónů z ušlechtilého dřeva. Výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo k výběru sýrů s ušlechtilou plísní. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné.
Víno Matreca je kupáž tří tradičních odrůd střední Itálie a jedné 'importované' odrůdy, výsledkem je komplexní a vyvážené víno. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy z ryb a mořských plodů, z bílého masa nebo k výběru čerstvých sýrů. Víno je vyprodáno.
Mladé čerstvé víno z odrůdy Veltlínské zelené, polosuché. Doporučujeme k zeleninovým i ovocným salátům, vhodné k dezertům nebo plísňovým sýrům, také jako aperitiv.
Mladé čerstvé víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy. Poslední láhve.
Víno Senzavandalismi Bianco z odrůdy Passerina se představuje elegantní kombinací ovocných a květinových vůní, na patře čerstvé víno s převládající chutí zralého ovoce a v závěru až minerálními tóny. Výtečné jako aperitiv nebo k pokrmům z ryb a mořských plodů, tepelně upravené zelenině nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Víno San Giovanni Bianco z odrůdy Passerina se představuje elegantní kombinací ovocných a květinových vůní, na patře čerstvé víno s převládající chutí zralého ovoce a v závěru až minerálními tóny. Výtečné jako aperitiv nebo k pokrmům z ryb a mořských plodů, tepelně upravené zelenině nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Víno Senzavandalismi Rosso z odrůdy Cesanese se představuje čerstvostí a příjemnou kombinací ovocných a květinových vůní, na patře čerstvé víno s převládající chutí zralého červeného ovoce. Výtečné k pokrmům z bílého masa, těstovinám s masem a tepelně upravené zelenině nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Puntinata je lehké víno s ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa nebo rizotu.
Castore je lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k zeleninovým pokrmům, rybám nebo těstovinám bez masa. Poslední láhve.
Víno Pecorino "Cocciuto" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k těstovinám, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno San Giovanni Rosso z odrůdy Cesanese se představuje čerstvostí a příjemnou kombinací ovocných a kořenitých vůní, na patře harmonické víno s převládající chutí zralého lesního ovoce. Výtečné k pokrmům z bílého masa, lehčím úpravám červeného masa, těstovinám s masem a tepelně upravené zelenině nebo k výběru středně a plně vyzrálých sýrů.
Mladé čerstvé víno z raritní odrůdy Veltlínské červené. Výtečný společník jídlu, doporučujeme párování s pokrmy z masa, bílého i červeného.
Sanrome je příjemné čerstvé víno pocházející z vinice na svahu přírodního amfiteátru. Víno je vhodné pro párování se zeleninovými saláty, pokrmy z ryb a mořských plodů nebo těstovinami.
Mladé čerstvé víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s drůbeží, tepelně upravenou zeleninou nebo studenými nářezy.
Vína Vermentino se vyznačují elegancí a ovocnými tóny v chuti, takové je i naše víno Frinas - elegantní a harmonické víno, vhodné k rybám a mořským plodům, zeleninovým salátům nebo čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Víno ve ‚francouzském stylu‘, doporučujeme milovníkům těžkých barikovaných vín. Víno lze párovat s výraznými pokrmy z ryb, vyzrálými sýry nebo si jej můžeme vychutnat samotné ‚jen tak‘. Poslední láhve.
Víno Gioccia Secca je vyrobeno z typické piemontské odrůdy Cortese, podobně jako známá vína Gavi DOCG, ale je poníženo na úroveň Vino Bianco. Vyznačuje se jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno La Fornace se vyznačuje jemnou kombinací květinových a ovocných vůní a chutí; doporučujeme jej k polévkám, pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.