Katalog
Nahrávám...
La Marescialla představuje vrchol...
Podkategorie
Gugafanga je příjemné víno pro konzumaci 'jen tak' nebo jako společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného masa, těstovinám s masem, tepelně upravené zelenině nebo výběru sýrů na závěr.
Der Geistesblitz je velké víno s výrazným vlivem dřeva, ve kterém zrálo. Vhodné pro pití nyní stejně tak jako po dlouholeté archivaci. Příjemný společník pro chvíle zamyšlení nebo pro párování s výraznými pokrmy z červeného masa nebo zvěřině, též k vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Pelaverga dává čerstvá vína s ovocitým charakterem ve vůni i chuti, která jsou výtečným partnerem k široké paletě pokrmů z masa, těstovinám i sýrům. Doporučujeme především k těstovinám s masovou náplní.
Langhe Nebbiolo je plné víno s výraznými tříslovinami (zatím nemělo čas se ‚zakulatit‘ – vhodné pro milovníky tvrdých vín) kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.
Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů nebo zeleninovým salátům, také vynikající jako aperitiv.
V květnové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých vín z lokálních odrůd z produkce tří vinařství ze tří regionů: Scriani (region Veneto) - Garganega a Trebbiano, Le Masciare (Kampanie) - Fiano a Greco a Cantina Ariano (Apulie) - Bombino Bianco a Falanghina. Shodou okolností všechna vína pochází z ročníku 2019. Ochutnejte a najděte si to svoje...
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Rolona se představuje bohatou směsí vůní – cítíme zelené hrušky a jablka, citronové plody ale i čerstvé luční seno. Rolona je vhodným společníkem ke všem chodům, doporučujeme jej především k pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Hrozny k výrobě vína Rovereto pochází ze starých keřů s nízkou produkcí, ale poskytují vína ‚s charakterem‘. Doporučujeme toto víno pro špičkovou gastronomii nebo pro vychutnání vína ‚jen tak‘.
Víno Trebbiano se představuje elegantním květinovým aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Víno je vyprodáno. Doporučujeme Vám víno Peccorino z vinařství Radica.
Plné víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. Víno je výtečné již nyní, ale má i potenciál pro několikaleté ležení. Víno je vyprodáno, čekáme na další dodávku. Prozatím doporučujeme Vaší pozornosti víno Leithaberg DAC Weiss 2020 z vinařství Martin Reifeld.
Víno Tullum Pecorino se představuje plným tělem a vůní exotického ovoce a citrusových plodů. Výtečné k rybám, bílému masu i lehkým úpravám červeného masa nebo k výběru čerstvých a polozralých sýrů.
Víno Rosso Conero se představuje pěkným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose cítíme také tóny tabáku, balzamika a bylinek. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, lehčím úpravám červeného masa nebo k méně vyzrálým sýrům.
Víno Montepulciano se představuje plným tělem a bohatou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose i na patře cítíme také tóny karamelu a čokolády. Výtečné k pokrmům z červeného masa a zvěřiny nebo k výběru vyzrálým sýrům.
Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě naše nejprodávanější víno!
Rosso di Montalcino můžeme nazývat 'druhým vínem' velkého vína Brunello di Montalcino, které patří mezi nejoceňovanější vína Itálie. Víno Martina Rosso vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, ročně produkuje jen asi 6,000 lahví tohoto nádherného vína. Víno pro chvíle potěšení!
Červená Amnesia, kupáž odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah a Aragonez (= Tempranillo), je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro dlouholetou archivaci. Svým způsobem univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům z červeného masa a polotvrdým sýrům.
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Pribus je víno inspirované oxidativními víny z francouzského regionu Jura. Plné víno, které si užijete s výraznými úpravami ryb a bílého masa, tepelně upravenou zeleninou nebo výběrem sýrů. Vhodné též pro posezení s vínem 'jen tak'. Víno má dobrý potenciál pro další archivaci.
Refosco je šťavnaté víno s příjemnými tříslovinami, které si užijete jako společníka k jídlu, nejlepší ke grilovanému masu, zvěřině nebo výběru středně vyzrálých sýrů.
Tazzelenghe, plné víno z 'cru' vinice, které si užijete s pečeným nebo grilovaným masem, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrů. Vhodné též pro posezení s vínem 'jen tak'. Víno má dobrý potenciál pro další archivaci. Poslední láhve.
Naše Frankovka je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', výtečný společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a houbovým pokrmům nebo středně vyzrálým sýrům.
Víno Zweigelt je příjemný společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného masa, těstovinám s masem, tepelně upravené zelenině nebo výběru sýrů na závěr. Ale můžeme si víno vychutnat samotné 'jen tak'. Víno je vyprodáno, čekáme na nový ročník. Doporučujeme Vaší pozornosti vína Zweigelt od Sepp Moser.
Zweigelt je univerzální víno vhodné k většině pokrmů, výborné je k těstovinám, tepelně upravené zelenině, pokrmům z bílého i červeného masa.
Zweigeltrebe je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno k většině pokrmů, ale zvláště vhodné je k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zelenině, ať už dušené nebo grilované. Poslední láhve.
Frankovka dává vína s vyšší kyselinkou a znatelnými tříslovinami. Naše frankovka je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno vhodné k většině pokrmů, ale výborné je především k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a sýrům.
Víno Out je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Frankovky a Zweigeltrebe. Out je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro několikaletou archivaci. Poslední láhve.
V červencové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých odrůdových vín, jejichž název zní 'barevně'. Ochutnejte a najděte si tu svoji oblíbenou 'barvu' u bílých odrůd :-)