Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Rosso Conero DOC 2016

P501

Nový produkt

Víno Rosso Conero se představuje pěkným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose cítíme také tóny tabáku, balzamika a bylinek. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, lehčím úpravám červeného masa nebo k méně vyzrálým sýrům.   

Více informací

295 Kč s DPH

Množstevní slevy

PočetCenaUšetříte
3 280 Kč Až do 44 Kč
6 266 Kč Až do 177 Kč

Parametry

Země původuItálie
RegionMarché
Barvarubínově červená s fialovými záblesky
Vůněpříjemná kombinace vůní ve které převažuje červené ovoce třešně, višně, rybíz - a dále cítíme i směsi vůní bylinek, balzamika a tabáku
Chuťvíno má pěkné tělo, na patře cítíme příjemnou kombinaci červeného ovoce, převážně třešní a višní, s jemnými kořenitými tóny, víno má středně dlouhý závěr
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
OdrůdaMontepulciano
Ročník2016
Alkohol14.0%
Archivace5 - 8 roků
OceněníPrague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile a titul "Prague Gold"
PříležitostGastronomie

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z vinice Vigna degli Angeli (její DOC část) na svahu hory Monte Conero ve stejnojmenném přírodním parku na předměstí města Ancona, svah s jižní expozicí v nadmořské výšce asi 350 m.n.m.; půda je převážně jílovitá s vápencovým podložím, mikroklima na vinici je výrazně pod vlivem mořského pobřeží - mořský břeh je od vinice vzdálen pouhé 2 km. Počet hlav na hektar: 4650 v uspořádání jednoramenný a dvouramenný kordon; stáří keřů je různé od 15 do 50 roků s postupným doplňováním mladší výsadby.

Výroba

V polovině července proběhla zelená sklizeň, ruční sběr s pečlivým výběrem hroznů pro další zpracování proběhl na začátku října. Po odstopkování a podrcení hroznů byl mošt se slupkami stočen do nerezových tanků kde proběhla macerace při nízké teplotě po dobu 3 dnů, následovala fermentace při kontrolované teplotě 25C a s neustálým pumpováním moštu po dobu asi 10 dnů a následně byl mošt přemístěn do betonových nádrží, kde proběhla malolaktická fermentace. Zrání vína proběhlo z větší části v betonových nádržích po dobu 12 měsíců, menší část vína - asi pětina - zrála po dobu asi 4 měsíců v použitých barrique soudcích z francouzského dubu, poté byla přidána zpět do betonových nádrží. Po láhvování následovalo nejméně 6 měsíční ležení na láhvi, než bylo víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Odrůda Montepulciano patří k nejrozšířenějším modrým odrůdám v Itálii. Plocha výsadby druhá za nejrozšířenější odrůdou Sangiovese, těsně před plochou výsadby odrůdy Barbera.  S odrůdou Montepulciano se setkáme ve střední Itálii - v regionech Abruzzo, Marché, Molise a (severní část) Apulie, v menší míře i v sousedních regionech Lazio, Kampánie a Toskánsko (ale pozor, není pěstováno v městě Montepulciano a nemá nic společného s vínem Vino Nobile di Montepulciano!). Největší podíl na výsadbě má region Abruzzo (podle některých pramenů až nad 50% veškeré výsadby), následován Apulií. Nejrozšířenější denominace je Montepulciano d'Abruzzo DOC (někdy se setkáme i se stejnojmenným pojmenováním odrůdy). Odrůda získala i několik DOCG denominací: Montepulciano d'Abruzzo Coline Teramane DOCG a Tullum DOCG (region Abruzzo) a Conero DOCG a Offida DOCG (region Marche).

Odrůda Montepulciano dává ovocitá vína s minimem tříslovin a s vysokým obsahem pigmentů, pro tuto vlastnost je populární do kupáží s dalšími odrůdami - celkem je součástí až 50 různých DOC. Nejznámější kupáže vytváří s odrůdou Sangiovese, tyto dvě odrůdy tvoří základ vín z denominací Rosso Conero DOC a DOCG a Rosso Piceno DOC v regionu Marche. Ale naše Conero Rosso je čisté Montepulciano :-)    

Produkce

Asi 16,500 láhví

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne