Prohlédnuté produkty
Víno Out je kupáž dvou tradičních...
Víno Cuvée Joseph Limited z Chateau...
B703
Nový produkt
Víno Out je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Frankovky a Zweigeltrebe. Out je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro několikaletou archivaci.
Poslední láhve.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 358 Kč | Až do 81 Kč |
6 | 339 Kč | Až do 277 Kč |
Země původu | Rakousko |
Region | Burgenland |
Barva | temně rubínová s fialovými odlesky |
Vůně | ve víně cítíme kombinaci vůní zralého bobulového ovoce a kořenitých vůní typických pro frankovku |
Chuť | víno je elegantní příjemné třísloviny jsou v harmonii s kyselinkou, ovocité, na patře cítíme zralé bobulové ovoce, příjemné třísloviny a v závěru i jemnou kořenitost |
Bio | Ano, bez filtrace a síření |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | kupáž Zweigeltrebe a Frankovka |
Ročník | 2019 |
Alkohol | 12.5 % |
Archivace | 5 - 8 roků |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | doporučujeme k pokrmům z červeného masa a zvěřiny, výrazným úpravám těstovin a vyzrálým sýrům |
Vinice
Hrozny pochází z různých vinic v okolí města Gols, Podersdorf a Tadten.
Výroba
Na konci července probíhá probírka hroznů, ruční sběr hroznů probíhá v druhé polovině září a pro další zpracování jsou vybrány jen nejlepší hrozny. Spontánní fermentace na slupkách a jablečno-mléčná fermentace proběhla ve velkých dřevěných kádích. Zrání proběhlo po dobu 12 měsíců v použitých barrique soudcích, následuje lahvování a ležení na lahvi alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Víno Out je novinka v naší nabídce a dá se říci, že je také novinkou v produkci Judith Beck - první víno vzniko v ročníku 2018. Název "Out" vychází z angličtiny a znamená "ven", "mimo". V tomto případě se jedná o význam "mimo pravidla", jak je u Judith Beck obvyklé :-) Jedná se o kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Frankovky a Zweigeltrebe, obsah Frankovky má mírnou převahu. Výsledkem je komplexní, ovocité víno vhodné pro okamžitou konzumaci, i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Samozřejmostí je výrobní postup v souladu s bio-dynamickými principy. Svým způsobem univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům.
Produkce
Asi 6,000 lahví ročně