Katalog
Nahrávám...
Podkategorie
Víno Out je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Frankovky a Zweigeltrebe. Out je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro několikaletou archivaci. Poslední láhve.
V červencové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých odrůdových vín, jejichž název zní 'barevně'. Ochutnejte a najděte si tu svoji oblíbenou 'barvu' u bílých odrůd :-)
V červencové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti červených odrůdových vín, jejichž název zní 'barevně'. Ochutnejte a najděte si tu svoji oblíbenou 'barvu' u červených odrůd :-)
Lilian Ladouys je víno s vůní zralého červeného ovoce, čokolády, vanilky a tabáku. V chuti opět dominuje zralé červené ovoce, tabák a čokoláda a v závěru i pikantní koření a dubové dřevo. Víno s plným tělem, které tvoří jeden lahodný, dobře pitelný celek. Společník pro výjimečnou příležitost!
Croix Mouton 2016 je víno s vůní plnou lesního ovoce, čokolády, vanilky a tabáku. V chuti opět dominují lesní plody a černý rybíz, pikantní koření a mladé dubové dřevo, je pěkně vyrovnaná a tvoří tak jeden lahodný, dobře pitelný celek. Velmi dobrý poměr kvalita vs. cena! Poslední láhve. Doporučujeme Vaší pozornosti víno ročníku 2019.
Les Tours de Beaumont je 'druhé víno' Chateau Beaumont. V chuti a vůni dominují, podobně jako u 'prvního vína', lesní plody a černý rybíz, pikantní koření a mladé dubové dřevo, je pěkně vyrovnaná a tvoří tak jeden lahodný, dobře pitelný celek. Velmi dobrý poměr kvalita vs. cena!
V srpnové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti vín kupáží z produkce rakouského vinařství Judith Beck a portugalského vinařství Monte Novo e Figueirinha. Ochutnejte vína různých odrůd a stylů a vyberte 'vítěze' této letní soutěže :-)
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích. Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
V prosincové nabídce Vám přinášíme výběr vín z francouzské oblasti Bordeaux, všechna vína byla vysoce hodnocena v soutěži Prague Wine Trophy 2022. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené 'víno bordó' :-)
Roero, víno s plným tělem a pevnou strukturou přinášející vůně vyzrálého ovoce s nádechem živočišných tónů a koření. Ideální 'náhrada' velkých vín Barolo. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Roero Arneis je elegantní víno ze staré piemontské odrůdy, která byla dříve přidávána k vínům Barolo. Dnes představuje nádherná odrůdová vína. Víno Roero Arneis můžeme pít od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z ryb, např. z tuňáka, plodů moře a bílého masa až po studené úpravy červeného masa. Poslední láhve.
Víno posledního ročníku - bude elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Zatím ještě trochu 'hranaté' a neotesané. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Timorasso dává vína s komplexní květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s kyselinkou, dokonce ve víně ‚cítíme dřevo‘ a krémovitost i když víno zrálo pouze v nerezovém tanku. Doporučujeme především k pokrmům z ryb a mořských plodů a také k tepelným úpravám zeleniny.
Vína Frascati patří do 'zlatého fondu' italského vinařství, již staří Římané... Eremo Tuscolano na tuto tradici navazuje, vzniká na historických vinicích středověkého kláštera. Víno se představuje kombinací květinových a citrusových vůní a chutí v harmonii s příjemnou kyselinkou a mineralitou ze sopečné půdy, ze které pochází hrozny použité k jeho výrobě....
Enyo, vrchol produkce bílých vín, je plné víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Nejlépe si toto víno užijeme samotné, k jídlu je výtečné k pokrmům z ryb a bílého masa nebo těstovinám bez masa.
Raverosse, kupáž z odrůd Nero Buono, Montepulciano a Cesanese, je víno s výrazným ovocným aroma. Víno je vhodné k polévkám, studeným předkrmům a pokrmům z bílého i červeného masa.
Poluce je harmonické víno s ovocným charakterem. Bylo vyrobeno ze starobylé odrůdy Nero Buono, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k pokrmům z červeného masa nebo těstovinám s masem.
Naše víno La Uéca má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně. Vína Dolcetto jsou univerzální párování s jídlem, mohou doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Víno La Uéca obstojí i samotné při užívání si vína 'jen tak' s malým občerstvením.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 12 rocích. Doporučujeme před konzumací dekantovat.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Vína Dolcetto se obvykle pijí mladá a jsou oblíbená v gastronomii pro svoji ‚přizpůsobivost‘ k různým typům pokrmů – naše Dolcetto je univerzální víno, které můžeme použít k téměř celému jídlu - k předkrmu, zeleninovým polévkám, rizotu, teplým úpravám zeleniny, těstovinám nebo lehkým úpravám červeného masa.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak' (pozor na vyšší alkohol!). Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Víno Montepulciano se představuje pěkným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose i na patře cítíme také tóny vanilky a čokolády. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, lehčím úpravám červeného masa nebo k méně vyzrálým sýrům.
Víno Il Palazzo se představuje plným tělem a příjemnou harmonickou kombinací chutí zralého ovoce, kořenitých tónů, příjemné kyselinky a jemných tříslovin. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, úpravám červeného masa nebo k středně vyzrálým sýrům.
Víno Rossini je vrcholem produkce a 'vlajkovou lodí' vinařství. Představuje se plným tělem a bohatou a komplexní kombinací chutí vyzrálého ovoce, tříslovin a kořenitých tónů z ušlechtilého dřeva. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, úpravám červeného masa nebo k vyzrálým sýrům. Ale doporučujeme vychutnat si toto víno 'jen tak'....
Les Tours de Beaumont je 'druhé víno' Chateau Beaumont. V chuti a vůni dominují, podobně jako u 'prvního vína', lesní plody a černý rybíz, pikantní koření a mladé dubové dřevo, je pěkně vyrovnaná a tvoří tak jeden lahodný, dobře pitelný celek. Velmi dobrý poměr kvalita vs. cena!
Saintayme je elegantní víno s vůní černého ovoce. V chuti opět dominují ostružiny, černý rybíz, švestky a vanilka z dubových sudů. Víno s plným tělem, které nabízí více než naznačuje jeho cena :-)