Katalog
Nahrávám...
Podkategorie
Pian del Bosco představuje vrchol produkce vinařství. Víno přináší výrazné aroma zralého červeného a lesního ovoce v kombinaci s výraznými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, omáčkám, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Brunello di Montalcino patří mezi nejoceňovanější vína Itálie. Víno Martina vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, ročně produkuje jen asi 4,000 lahví tohoto nádherného vína. Tradiční odrůda zpracovaná netradiční metodou - víno zrálo v barrique soudcích. Víno pro výjimečnou příležitost!
Nabízíme Vám sadu šesti vín - 5 červených a 1 bílé, která sklízela úspěchy (nejenom) na soutěži Prague Wine Trophy.
Etna Rosso DOC je malá produkční oblast, jejíž vinice se rozkládají na svazích sopky Etna se specifickými půdními podmínkami. Vína z této oblasti se představují jedinečnou kombinací ovocných, minerálních a živočišných chutí a vůní. ochutnejte jedinečné víno, které vysoce ohodnotil i James Suckling.
Odrůda Sangiovese, dává mohutná komplexní vína. Vino Nobile je jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Výborná volba k výrazným pokrmům z červeného masa nebo vyzrálým sýrům anebo jako plnohodnotný společník k pití 'jen tak'.
V lednové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr 'nejoblíbenějších' (= nejprodávanějších) bílých vín uplynulého roku. V sadě na Vás čeká šest bílých vín, všechna z produkce italských vinařů. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)
Nabízíme Vám sadu dvanácti vín - 9 italských a 3 rakouská, která sklízela úspěchy (nejenom) na soutěži Prague Wine Trophy 2020. Za normální situace bychom tato vína společně ochutnali na tradiční Galadegustaci oceněných vín ze soutěže PWT uplynulého roku. Vzhledem k aktuálnímu omezení Vám nabízíme sadu oceněných vín pro 'virtuální' degustaci v teple...
V únorovém výběru měsíce Vám nabízíme výběr vín z našich nových ‚akvizic‘ z uplynulého roku - vína z produkce vinařství, která jsme zařadili do naší nabídky v uplynulém roce, zde sada 6 bílých vín, všechna vína pocházejí z Itálie.
Mladé ale plné víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů.
Víno La Gilarda je lehké ovocité víno s jemnou perličkou, chutí připomíná jahody a maliny, ve vůni se přidává ještě vůně kvetoucích růží. Doporučujeme je k drůbeži, lehkým úpravám červeného masa, těstovinám a čerstvým sýrům. Doporučujeme lehce podchladit – podávejte při teplotě 16-18ºC.
Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost. Poslední láhve.
La Balzana je nádherná Barbera s plným tělem, víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k pokrmům z červeného masa nebo zvěřině. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem vyzrálých sýrů.
Víno Tre Volti je kupáž tří modrých odrůd - Barbera, Nebbiolo a Albarossa. Víno s plným tělem a pěknou strukturou, vhodné pro párování s jídlem (od těstovin až po výrazné úpravy červeného masa nebo výběr sýrů) stejně tak jako pro užití si vína 'jen tak'. Vhodné též k několikaleté archivaci. Víno je vyprodáno.
Odrůdy Grignolino dává lehčí červená vína, která svojí světlejší barvou připomínají naše moravské pinoty (rulandské modré). Doporučujeme k úpravám drůbeže a těstovinám.
Valpolicella Ripasso - plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Víno z královské odrůdy regionu - Nero di Troia. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter s minimálním obsahem tříslovin. Doporučujeme k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína, například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům.
Víno z královské odrůdy regionu - Nero di Troia. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter. Doporučujeme k typické italské kuchyni - těstovinám s masem, houbovému rizotu, lehkým úpravám červeného masa nebo k středně vyzrálým sýrům. Anebo jen tak, pro příjemné posezení s vínem samotným. Poslední láhve.
Víno Barbassano přináší výrazné aroma zralého červeného ovoce v kombinaci s příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Víno Korí Pas Dosé je vyrobeno z bílé odrůdy Bellone a hodí se především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodům a rybám, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Víno je vyprodané, pracujeme na doplnění našich zásob. Doporučujeme Vaší pozornosti víno Otreval,...
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Víno "Laccento" tvoří vrchol produkce odrůdy Ruché vinařství Montalbera. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Pijte je mírně podchlazená, nejlépe 16-18ºC. Doporučujeme zvláště k úpravám červeného masa a zvěřiny nebo vyzrálým sýrům.
Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. Vychutnejte si víno ve čtyřech po sobě jdoucích ročnících :-)
Víno Leithaberg DAC Rot představuje vrchol produkce vinařství. Elegantní víno s plným tělem, doporučujeme vychutnat si je 'jen tak', případně k úpravám červeného masa, těstovinám s masem nebo k tepelně upravené zelenině.
Rulandské bílé z vinice Reckenschink je víno s příjemnou mineralitou. Vhodný společník k párování s jídlem - od předkrmů přes pokrmy z ryb, bílého i červeného masa či těstoviny až po talíř sýrů na závěr. Víno je vyprodáno, čekáme na nový ročník.
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.