Prohlédnuté produkty
Víno z královské odrůdy regionu -...
A104
Nový produkt
Víno z královské odrůdy regionu - Nero di Troia. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter s minimálním obsahem tříslovin. Doporučujeme k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína, například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 293 Kč | Až do 195 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Apulie |
Barva | intenzivní červená s fialovými záblesky |
Vůně | ve víně cítíme intenzivní směs vůní zralého černého ovoce s tóny lesních květů |
Chuť | víno má plné tělo, na patře cítíme znatelné třísloviny, které ale nepřevažují nad ovocnými tóny (ostružiny), v závěru cítíme i kořenité chutě, např. lékořici, víno má dlouhý závěr |
Bio | Ano |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nero di Troia |
Ročník | 2018 |
Alkohol | 13.0% |
Archivace | 3 – 5 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | doporučujeme k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína, například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům |
Vinice
Hrozny pochází z vinice ve svahu s jihovýchodní orientací, půda je převážně jílovito-vápenitá s vápencovým podložím.
Výroba
Ruční sklizeň probíhá v druhé polovině října, pro další zpracování byly použity jen nejlepší hrozny. Po jemném lisování probíhá fermentace na slupkách po dobu asi 20 dnů, proběhlo jablečno-mléčné kvašení. Zrání probíhá v nerezovém tanku po dobu 8 měsíců. Následuje lahvování a další ležení na lahvi po dobu 4 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Víno z královské odrůdy regionu - Nero di Troia. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter s minimálním obsahem tříslovin. Doporučujeme k nejlepší k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína - například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům.
Produkce
Asi 3,000 lahví ročně
Další ocenění
Předchozí ročníky získaly ocenění na Prague Wine Trophy:
PWT 2018: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" pro víno Il Nero ročníku 2015
PWT 2016: Zlatá medaile a titul "Prague Gold" pro víno Il Nero ročníku 2014
Vínařství Cantina Ariano bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.
Decanter 2018: Bronzová medaile pro víno Il Nero 2015