Prohlédnuté produkty
Víno Barbassano přináší výrazné aroma...
L501
Nový produkt
Víno Barbassano přináší výrazné aroma zralého červeného ovoce v kombinaci s příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
6 | 266 Kč | Až do 177 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Kampánie |
Barva | intenzivní rubínově červená |
Vůně | ve vůni cítíme bohatou kombinaci zralého červeného ovoce |
Chuť | víno s plným tělem, na patře cítíme zralé červené ovoce, v závěru také znatelné třísloviny |
Bio | víno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Aglianico |
Ročník | 2014 |
Alkohol | 13.5% |
Archivace | 5 - 8 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2021: Regionální šampión a Velká zlatá medaile, "Prague Regional Champion" a "Prague Premium Gold" |
Příležitost | Gastronomie |
Jídlo | výtečné k pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům |
Vinice
Hrozny pochází z vinice Barbasano v městě Paternopoli, mírný svah s jižní a jihovýchodní expozicí v nadmořské výšce asi 350 m.n.m., různé viniční trati s různým stářím keřů; podloží je převážně složeno z jílovito-hlinitých půd s příměsí vápence; vedení révy systémem guyot, hustota výsadby asi 3,500 keřů na hektar.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem nejlepších hroznů pro další zpracování proběhl na přelomu října a listopadu. Hrozny byly nejdříve schlazeny na 10C po dobu 2 dnů a poté drceny. Fermentace při kontrolované teplotě 25C po dobu 15 dnů a následné zrání po dobu 12 měsíců proběhly v nerezovém tanku. Po zhruba 3 měsíčním ležení na láhvi je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.
Zajímavost
Aglianico je stará odrůda, která byla do Itálie přinesena z Řecka. Tomu odpovídá název odrůdy - "aglianico" je zkomolenina výrazu "ellenico" (helénský, řecký). Odrůda Aglianico je pěstována především v regionech jižní Itálie, vyžaduje hodně sluníčka a patří k pozdním odrůdám - sklizeň na začátku listopadu nebývá výjimkou. Vína z odrůdy Aglianico jsou ceněna a kvalitní vína z této odrůdy jsou považována za srovnatelná s víny z 'velkých' odrůd Nebbiolo a Sangiovese.
Produkce
Asi 15,000 láhví
Další ocenění
Vínařství Le Masciare bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2021.