Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Albarossa Ivaldi 2017, Piemonte DOC Albarossa

I101

Nový produkt

Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost.

Poslední láhve.

Více informací

446 Kč s DPH

-10%

 495 Kč s DPH 

Parametry

Země původu Itálie
Region Piemont
Barva temně rubínová
Vůně ovocná, připomíná červené bobuloviny
Chuť víno má plné tělo s pevnou strukturou, lahodné, na patře cítíme vyzrálé ovoce (švestky), vyrovnané taniny s dlouhou dochutí
Obsah cukru Suché
Odrůda Albarossa
Ročník 2017
Alkohol 15.5%
Archivace 5 - 8 roků
Ocenění Prague Wine Trophy 2021: Zlatá medaile a titul "Prague Gold"
Příležitost Společník pro 'velkou příležitost'
Jídlo tradičním italským pokrmům, jako jsou těstoviny a tepelně upravená zelenina, také k lehkým úpravám červeného masa, doporučená teplota podávání vína je 18°C

Více informací

Vinice

vinice se nachází ve svahu kopce ve výšce cca 400 metrů nad mořem, orientace je jižním a jihovýchodním směrem; složení půdy je převážně jílovito vápenaté; průměrné stáří vinné révy je asi 15 roků, réva je vedena metodou Guyot a hustota keřů je asi 5000 na hektar

Výroba

Na konci července probíhá probírka hroznů, ruční sběr hroznů probíhá počátkem října a pro další zpracování jsou vybrány jen nejlepší hrozny. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě po dobu 15 dnů, celou dobu ve styku se slupkami. Zrání probíhá nejdříve 6 měsíců v nerezovém tanku, následně 12 měsíců ve velkém dubovém sudu a nakonec ještě dalších 6 měsíců v nerezovém tanku, následuje lahvování a ležení na lahvi alespoň 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Albarossa je odrůda vyšlechtěná křížením dvou nejvýznamnšjších odrůd Piemontu - Barbery a Nebbiola. Toto křížení proběhlo již v 30. letech minulého století, ale až do 90. let nebyla Albarossa významně vysazována. Franco Ivaldi patří k průkopníkům této odrůdy a byl jeden z prvních vinařů, kteří začali víno Albarossa produkovat komerčně. Dnes se můžeme s víny Albarossa setkat u řady vinařů a její popularita stoupá. Vína vyrobená z této odrůdy mají vlastnosti podobné vínům z Barbery s výrazným ovocným charakterem, z Nebbiola pak získalo více taninů a plnější tělo. Albarossa od Franca Ivaldiho je vynikající víno k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné pro výjimečnou příležitost.

Produkce

Asi 6,000 lahví ročně

Další ocenění

Vinitaly 2020: zařazeno do výběru nejlepších vín roku "5StarWines" s hodnocením 93 bodů

Předcházející ročníky získaly tato ocenění:

Ročník 2016:

Prague Wine Trophy 2019: Regionální šampión a Velká zlatá medaile, "Prague Regional Champion" a "Prague Premium Gold"

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne