Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Bionzo 2018, Barbera d'Asti DOCG Superiore

L402

Nový produkt

Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. 

Více informací

345 Kč s DPH

Parametry

Země původuItálie
RegionPiemont
Barvaintenzivní rubínová s fialovými odlesky
Vůněkombinace vůní zralého zahradního a lesního ovoce - švestky, třešně a višně, ostružiny , cítíme také živočišné tóny a vůni tabáku
Chuťelegantní víno s plným tělem a pěknou strukturou; kyselinky, třísloviny i ovocná složka jsou ve vzájemné rovnováze; na patře cítíme zralé ovoce, ušlechtilé dřevo, tabákové tóny
BioAno
Obsah cukruSuché
OdrůdaBarbera
Ročník2018
Alkohol15.0%
Archivace10 - 12 roků
Ocenění Prague Wine Trophy 2021: Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold"
PříležitostGastronomie
JídloBionzo je univerzální víno k širokému spektru pokrmů - od polévek a předkrmů přes těstoviny, grilovanou zeleninou, pokrmy z bílého i červeného masa (ne těžké omáčky)

Více informací

Vinice

Vinice v obci Bionzo v městečku Costigliole d’Asti; svah s východní a jihovýchodní orientací v nadmořské výšce okolo 320 m.n.m., stáří keřů asi 25 roků; půda převážně jílovito-vápenitá

Výroba

V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr do malých bedýnek s výběrem hroznů pro další zpracování - jednak na vinici a pak ještě před zpracováním - probíhá v druhé polovině září. Fermentace na slupkách probíhá v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26C po dobu 20 dnů. Nejméně pětkrát denně probíhá promíchání moštu s matolinovým kloboukem pro lepší extrakci aromatických látek a barviv. Jablečno-mléčné kvašení proběhlo ihned po alkoholovém kvašení. Následuje zrání v 20 hl sudu ze slavonského dubu po dobu alespoň 12 měsíců, dále lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Barbera je nejrozšířenější odrůda oblasti Piemont, touto odrůdou je osázeno více než 50% plochy vinic v Piemontu. V obci Bionzo najdeme výjimečný terroir pro pěstování odrůdy Barbera, to dokládají výtečná vína pocházející z rukou dalších vinařů, jejichž vína máme tu čest uvádět v naší nabídce: Boeri Alfonso a Agostino Pavia. Vína Barbera z této lokality získávají vysoká ocenění na soutěži Prague Wine Trophy 'jako na běžícím pásu'.

Produkce

Asi 5,000 lahví ročně.

Další ocenění

Předchozí ročníky získaly ocenění na Prague Wine Trophy:

PWT 2020, Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" pro Bionzo 2017

PWT 2019, Velká zlatá medaile a titul "Prague Premium Gold" pro Bionzo 2016

Víno ročníku 2016 bylo hodnoceno na Jižním svahu, červen 2019

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne