Katalog
Nahrávám...
Nabízíme Vám sadu dvanácti vín - 9 italských a 3 rakouská, která sklízela úspěchy (nejenom) na soutěži Prague Wine Trophy 2020. Za normální situace bychom tato vína společně ochutnali na tradiční Galadegustaci oceněných vín ze soutěže PWT uplynulého roku. Vzhledem k aktuálnímu omezení Vám nabízíme sadu oceněných vín pro 'virtuální' degustaci v teple...
V únorovém výběru měsíce Vám nabízíme výběr vín z našich nových ‚akvizic‘ z uplynulého roku - vína z produkce vinařství, která jsme zařadili do naší nabídky v uplynulém roce, zde sada 6 bílých vín, všechna vína pocházejí z Itálie.
Mladé ale plné víno z odrůdy Veltlínské zelené. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů.
Víno La Gilarda je lehké ovocité víno s jemnou perličkou, chutí připomíná jahody a maliny, ve vůni se přidává ještě vůně kvetoucích růží. Doporučujeme je k drůbeži, lehkým úpravám červeného masa, těstovinám a čerstvým sýrům. Doporučujeme lehce podchladit – podávejte při teplotě 16-18ºC.
Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost. Poslední láhve.
La Balzana je nádherná Barbera s plným tělem, víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k pokrmům z červeného masa nebo zvěřině. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem vyzrálých sýrů.
Víno Tre Volti je kupáž tří modrých odrůd - Barbera, Nebbiolo a Albarossa. Víno s plným tělem a pěknou strukturou, vhodné pro párování s jídlem (od těstovin až po výrazné úpravy červeného masa nebo výběr sýrů) stejně tak jako pro užití si vína 'jen tak'. Vhodné též k několikaleté archivaci. Víno je vyprodáno.
Odrůdy Grignolino dává lehčí červená vína, která svojí světlejší barvou připomínají naše moravské pinoty (rulandské modré). Doporučujeme k úpravám drůbeže a těstovinám.
Valpolicella Ripasso - plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Víno Barbassano přináší výrazné aroma zralého červeného ovoce v kombinaci s příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Víno Korí Pas Dosé je vyrobeno z bílé odrůdy Bellone a hodí se především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodům a rybám, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Víno je vyprodané, pracujeme na doplnění našich zásob. Doporučujeme Vaší pozornosti víno Otreval,...
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Víno "Laccento" tvoří vrchol produkce odrůdy Ruché vinařství Montalbera. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Pijte je mírně podchlazená, nejlépe 16-18ºC. Doporučujeme zvláště k úpravám červeného masa a zvěřiny nebo vyzrálým sýrům.
Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. Vychutnejte si víno ve čtyřech po sobě jdoucích ročnících :-)
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Gugafanga je příjemné víno pro konzumaci 'jen tak' nebo jako společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného masa, těstovinám s masem, tepelně upravené zelenině nebo výběru sýrů na závěr.
Der Geistesblitz je velké víno s výrazným vlivem dřeva, ve kterém zrálo. Vhodné pro pití nyní stejně tak jako po dlouholeté archivaci. Příjemný společník pro chvíle zamyšlení nebo pro párování s výraznými pokrmy z červeného masa nebo zvěřině, též k vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Pelaverga dává čerstvá vína s ovocitým charakterem ve vůni i chuti, která jsou výtečným partnerem k široké paletě pokrmů z masa, těstovinám i sýrům. Doporučujeme především k těstovinám s masovou náplní.
Langhe Nebbiolo je plné víno s výraznými tříslovinami (zatím nemělo čas se ‚zakulatit‘ – vhodné pro milovníky tvrdých vín) kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.
Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů nebo zeleninovým salátům, také vynikající jako aperitiv.
V květnové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých vín z lokálních odrůd z produkce tří vinařství ze tří regionů: Scriani (region Veneto) - Garganega a Trebbiano, Le Masciare (Kampanie) - Fiano a Greco a Cantina Ariano (Apulie) - Bombino Bianco a Falanghina. Shodou okolností všechna vína pochází z ročníku 2019. Ochutnejte a najděte si to svoje...
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Rolona se představuje bohatou směsí vůní – cítíme zelené hrušky a jablka, citronové plody ale i čerstvé luční seno. Rolona je vhodným společníkem ke všem chodům, doporučujeme jej především k pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Hrozny k výrobě vína Rovereto pochází ze starých keřů s nízkou produkcí, ale poskytují vína ‚s charakterem‘. Doporučujeme toto víno pro špičkovou gastronomii nebo pro vychutnání vína ‚jen tak‘.
Víno Trebbiano se představuje elegantním květinovým aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Víno je vyprodáno. Doporučujeme Vám víno Peccorino z vinařství Radica.