Katalog
Nahrávám...
Podkategorie
Valpolicella Ripasso - plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Víno z královské odrůdy regionu - Nero di Troia. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter s minimálním obsahem tříslovin. Doporučujeme k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína, například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům.
Víno z královské odrůdy regionu - Nero di Troia. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter. Doporučujeme k typické italské kuchyni - těstovinám s masem, houbovému rizotu, lehkým úpravám červeného masa nebo k středně vyzrálým sýrům. Anebo jen tak, pro příjemné posezení s vínem samotným. Poslední láhve.
Víno Barbassano přináší výrazné aroma zralého červeného ovoce v kombinaci s příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Víno Korí Pas Dosé je vyrobeno z bílé odrůdy Bellone a hodí se především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodům a rybám, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Víno je vyprodané, pracujeme na doplnění našich zásob. Doporučujeme Vaší pozornosti víno Otreval,...
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Lequilibrio z řady „Le Selezioni“ (výběrová vína) patří mezi vrchol produkce vinařství, což bylo opakovaně potvrzeno výsledky v soutěži Prague Wine Trophy. Lequilibrio je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného.
Víno "Laccento" tvoří vrchol produkce odrůdy Ruché vinařství Montalbera. Vína Ruché vykazují charakter podobný bílým vínům – vzdáleně připomínají vína z odrůdy Tramín kořenný. Pijte je mírně podchlazená, nejlépe 16-18ºC. Doporučujeme zvláště k úpravám červeného masa a zvěřiny nebo vyzrálým sýrům.
Volubile je výtečné víno s plným tělem, vhodné pro párování s pokrmy z červeného masa včetně grilovaného. Zajímavá alternativa k vínům Barolo - vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků.
Bionzo je výtečná Barbera, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné též k pití jen tak, ať už teď nebo za několik roků. Vychutnejte si víno ve čtyřech po sobě jdoucích ročnících :-)
Porlapa, Barbera ze starých keřů, je vlajková loď vinařství. Výjimečné víno pro výjimečné příležitosti! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello, Šampión soutěže Prague Wine Trophy.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Pelaverga dává čerstvá vína s ovocitým charakterem ve vůni i chuti, která jsou výtečným partnerem k široké paletě pokrmů z masa, těstovinám i sýrům. Doporučujeme především k těstovinám s masovou náplní.
Langhe Nebbiolo je plné víno s výraznými tříslovinami (zatím nemělo čas se ‚zakulatit‘ – vhodné pro milovníky tvrdých vín) kombinující ovocitost s tóny dřeva z dubových sudů. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům, zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.
Favorita dává vína s květinovo-ovocnou vůní, v chuti kombinuje ovocitost s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Doporučujeme především k předkrmům a dále k těstovinám a pokrmům z ryb a mořských plodů nebo zeleninovým salátům, také vynikající jako aperitiv.
V květnové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých vín z lokálních odrůd z produkce tří vinařství ze tří regionů: Scriani (region Veneto) - Garganega a Trebbiano, Le Masciare (Kampanie) - Fiano a Greco a Cantina Ariano (Apulie) - Bombino Bianco a Falanghina. Shodou okolností všechna vína pochází z ročníku 2019. Ochutnejte a najděte si to svoje...
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Víno Rolona se představuje bohatou směsí vůní – cítíme zelené hrušky a jablka, citronové plody ale i čerstvé luční seno. Rolona je vhodným společníkem ke všem chodům, doporučujeme jej především k pokrmům z ryb nebo čerstvým sýrům.
Vína Gavi jsou založena na typické piemontské odrůdě Cortese a jsou řazena mezi nejlepší bílá vína Itálie. Hrozny k výrobě vína Rovereto pochází ze starých keřů s nízkou produkcí, ale poskytují vína ‚s charakterem‘. Doporučujeme toto víno pro špičkovou gastronomii nebo pro vychutnání vína ‚jen tak‘.
Víno Trebbiano se představuje elegantním květinovým aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou a mineralitou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Víno je vyprodáno. Doporučujeme Vám víno Peccorino z vinařství Radica.
Víno Tullum Pecorino se představuje plným tělem a vůní exotického ovoce a citrusových plodů. Výtečné k rybám, bílému masu i lehkým úpravám červeného masa nebo k výběru čerstvých a polozralých sýrů.
Víno Rosso Conero se představuje pěkným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose cítíme také tóny tabáku, balzamika a bylinek. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, lehčím úpravám červeného masa nebo k méně vyzrálým sýrům.
Víno Montepulciano se představuje plným tělem a bohatou kombinací chutí a vůní červeného ovoce, v nose i na patře cítíme také tóny karamelu a čokolády. Výtečné k pokrmům z červeného masa a zvěřiny nebo k výběru vyzrálým sýrům.
Martinette představuje prostřední úroveň ze tří vín Barbera v nabídce vinařství. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě naše nejprodávanější víno!
Rosso di Montalcino můžeme nazývat 'druhým vínem' velkého vína Brunello di Montalcino, které patří mezi nejoceňovanější vína Itálie. Víno Martina Rosso vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, ročně produkuje jen asi 6,000 lahví tohoto nádherného vína. Víno pro chvíle potěšení!
V květnové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti bílých jednoodrůdových vín oceněných v 1. kole soutěže Prague Wine Trophy 2023. Dvě vína získala titul Regionálního šampióna, další získala Velkou zlatou medaili nebo Zlatou medaili. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)
Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže.
Pribus je víno inspirované oxidativními víny z francouzského regionu Jura. Plné víno, které si užijete s výraznými úpravami ryb a bílého masa, tepelně upravenou zeleninou nebo výběrem sýrů. Vhodné též pro posezení s vínem 'jen tak'. Víno má dobrý potenciál pro další archivaci.