Katalog
Nahrávám...
Podkategorie
Vína Custoza, kupáž založená na lokálních odrůdách Garganega a Trebbiano, je lehké svěží víno, vhodné k výraznějším úpravám ryb a drůbeži. Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 10 rocích. Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k úpravám červeného masa nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výborné k pití již teď stejně tak jako po dalších 15 rocích. Doporučujeme s předstihem dekantovat.
Chardonnay Bevión Selezione tvoří pomyslný vrchol produkce bílých vín vinařství Boeri Alfonso. Víno ve ‚francouzském stylu‘, doporučujeme milovníkům těžkých barikovaných vín. Víno lze párovat s výraznými pokrmy z ryb, vyzrálými sýry nebo si jej můžeme vychutnat samotné ‚jen tak‘. Poslední láhve.
Růžové víno é Bio je víno vhodné pro horké letní dny, k přátelskému posezení nebo k lehkým jídlům - k zeleninovým salátům, čerstvým sýrům nebo pokrmům z ryb a mořských plodů. Objednejte si vino rosato a užijte si pohodové chvíle se svými nejbližšími! Na zdraví! :o) Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.
Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává mohutná komplexní vína. Petaso je ‚druhé‘ víno vinařství – charakterem podobné, i když s menší koncentrovaností, vínu Vino Nobile. Doporučujeme k úpravám červeného masa, těstovinám nebo středně vyzrálým sýrům.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce a příjemnými tříslovinami. Výborné k těstovinám, úpravám červeného masa a zvěřiny nebo k talíři vyzrálých sýrů. Výborné k pití již teď s potenciálem k několikaleté archivaci.
Chardonnay Bevión je výtečné víno k jídlu, předkrmu nebo hlavnímu chodu z těstovin, ryb nebo mořských plodů. Lze jej též vhodně kombinovat s jemnými sýry.
Puntinata je lehké víno s ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa nebo rizotu.
Pantaleo je lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Greco, kterou pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k pokrmům z ryb a mořských plodů nebo těstovinám bez masa.
Iliriio, kupáž z odrůd Bellone, Malvazia del Lazio a Greco, je lehké a delikátní víno s výrazným ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa, pokrmům z ryb a mořských plodů nebo k zeleninovým salátům.
Kora, vrchol produkce červených vín, je plné harmonické víno ze starobylé odrůdy Nero Buono, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je výtečné samotné nebo jako společník k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřiny nebo vyzrálým sýrům.
V listopadové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Barbera - jedné ze dvou (vedle odrůdy Nebbiolo) hlavních odrůd Piemontu. A pro mne osobně, té nejlepší :-) V této sadě "Barbera pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Přechutnejte a najděte si to svoje...
Víno Greco di Tufo se představuje ovocným aroma v kombinaci s výraznou mineralitou pocházející ze sopečné půdy. Výtečné k rybám, rizotu, bílému masu, pokrmům ze zeleniny nebo k čerstvým sýrům. Poslední láhve.
Víno Campi Taurasini přináší výrazné aroma zralého červeného ovoce v kombinaci s kořenitými tóny a příjemnými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Víno Taurasi patří k vrcholům produkce vinařství. Víno přináší výrazné aroma zralého červeného a lesního ovoce v kombinaci s výraznými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, omáčkám, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Pian del Bosco představuje vrchol produkce vinařství. Víno přináší výrazné aroma zralého červeného a lesního ovoce v kombinaci s výraznými tříslovinami. Výtečné k výrazným pokrmům z červeného masa, omáčkám, zvěřině nebo k výběru vyzrálých sýrům.
Brunello di Montalcino patří mezi nejoceňovanější vína Itálie. Víno Martina vytvořil vinařský nadšenec Tony Sasa, ročně produkuje jen asi 4,000 lahví tohoto nádherného vína. Tradiční odrůda zpracovaná netradiční metodou - víno zrálo v barrique soudcích. Víno pro výjimečnou příležitost!
Etna Rosso DOC je malá produkční oblast, jejíž vinice se rozkládají na svazích sopky Etna se specifickými půdními podmínkami. Vína z této oblasti se představují jedinečnou kombinací ovocných, minerálních a živočišných chutí a vůní. ochutnejte jedinečné víno, které vysoce ohodnotil i James Suckling.
Víno Ripasso, také nazývané ‚bejby‘ Amarone. Plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. Víno, které se 'dobře pije' a 'samo mizí z láhve' :-) Zkuste je i Vy!
Odrůda Sangiovese, dává mohutná komplexní vína. Vino Nobile je jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Výborná volba k výrazným pokrmům z červeného masa nebo vyzrálým sýrům anebo jako plnohodnotný společník k pití 'jen tak'.
V lednové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr 'nejoblíbenějších' (= nejprodávanějších) bílých vín uplynulého roku. V sadě na Vás čeká šest bílých vín, všechna z produkce italských vinařů. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)
Nabízíme Vám sadu dvanácti vín - 9 italských a 3 rakouská, která sklízela úspěchy (nejenom) na soutěži Prague Wine Trophy 2020. Za normální situace bychom tato vína společně ochutnali na tradiční Galadegustaci oceněných vín ze soutěže PWT uplynulého roku. Vzhledem k aktuálnímu omezení Vám nabízíme sadu oceněných vín pro 'virtuální' degustaci v teple...
V únorovém výběru měsíce Vám nabízíme výběr vín z našich nových ‚akvizic‘ z uplynulého roku - vína z produkce vinařství, která jsme zařadili do naší nabídky v uplynulém roce, zde sada 6 bílých vín, všechna vína pocházejí z Itálie.
Víno La Gilarda je lehké ovocité víno s jemnou perličkou, chutí připomíná jahody a maliny, ve vůni se přidává ještě vůně kvetoucích růží. Doporučujeme je k drůbeži, lehkým úpravám červeného masa, těstovinám a čerstvým sýrům. Doporučujeme lehce podchladit – podávejte při teplotě 16-18ºC.
Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost. Poslední láhve.
La Balzana je nádherná Barbera s plným tělem, víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k pokrmům z červeného masa nebo zvěřině. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem vyzrálých sýrů.
Víno Tre Volti je kupáž tří modrých odrůd - Barbera, Nebbiolo a Albarossa. Víno s plným tělem a pěknou strukturou, vhodné pro párování s jídlem (od těstovin až po výrazné úpravy červeného masa nebo výběr sýrů) stejně tak jako pro užití si vína 'jen tak'. Vhodné též k několikaleté archivaci. Poslední láhve.