Katalog
Nahrávám...
Odrůda Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska ale v širším měřítku i celé střední Itálie, dává mohutná komplexní vína. Petaso je ‚druhé‘ víno vinařství – charakterem podobné, i když s menší koncentrovaností, vínu Vino Nobile. Doporučujeme k úpravám červeného masa, těstovinám nebo středně vyzrálým sýrům.
Odrůda Sangiovese, dává mohutná komplexní vína. Vino Nobile je jedním ze tří velkých vín vyráběných z této odrůdy. Výborná volba k výrazným pokrmům z červeného masa nebo vyzrálým sýrům anebo jako plnohodnotný společník k pití 'jen tak'.
Vina Chianti jsou - vedle vín Brunello a Vino Nobile - jedním z velkých vín Toskánska. Všechna tři víny jsou založena na odrůdě Sangiovese, která je dominantní odrůdou nejen Toskánska, a dává plná komplexní vína. Zde máme Chianti ve 'starém stylu', přidané odrůdy přidávají vínu na barvě a aroma. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou...
Víno Terre di Chiesina je 'nepravé Chianti' - hrozny pochází z Chianti oblasti, ale kvůli použití cementových tanků při zrání namísto dřevěných sudů muselo být deklasifikováno. Víno je založeno na odrůdě Sangiovese s menším přídavkem odrůd Merlot a Syrah pro zvýraznění aroma a chuti. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou...
Víno Matreca je kupáž tří tradičních odrůd střední Itálie a jedné 'importované' odrůdy, výsledkem je komplexní a vyvážené víno. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy z ryb a mořských plodů, z bílého masa nebo k výběru čerstvých sýrů. Víno je vyprodáno.
Víno Animae představuje vrchol produkce vinařství Perlage. Při jeho výrobě nebylo použito dodatečného šíření. Doporučujeme užít si vína ‘jen tak’ při slavnostních příležitostech, v gastronomii víno můžeme párovat s pokrmy z ryb a plodů moře, nebo lehkým úpravám těstovin a zeleninovým salátům, také výtečné k pokrmům suši. Víno je vyprodáno, čekáme na...
V dubnové nabídce Vám přinášíme výběr šest rakouských vín z typických středoevropských odrůd: Frankovka a Veltlínské zelené. Vždy po dvou vínech z produkce vinařství Eichenwald Weine, Martin Reinfeld a Weingut Humer.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s vlivem dřevěných sudů, neváhejte a zkuste víno Arché! Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
Pokud máte zájem ochutnat raritní víno z málo pěstované odrůdy, máte zde jedinečnou šanci. Víno Suciaja z odrůdy Nibió se představuje ovocitým charakterem, doporučujeme k pečeným a grilovaným masům nebo středně vyzrálým sýrům.
Barbera ze starých keřů, která zrála v dřevěném sudu. Harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Vhodné k několikaleté archivaci. Poslední láhve.
Godeau Ducarpe je víno s plným těle, atraktivní ve vůni zralého černého ovoce. V chuti opět dominují ostružiny, černý rybíz, švestky a vanilka z dubových sudů. Víno s plným tělem, které nabízí více než naznačuje jeho cena :-)
Tempo d'Angelus je další z řady 'druhých vín' z Chateau Angelus - má za cíl nabídnout konzumentům příjemné víno s charakteristikou velkého vína ale za přiměřenou cenu dostupné a brzy po sklizni. Výtečný poměr výkon/cena :-)
V květnové nabídce měsíce Vám přinášíme výběr šesti cuvée, čtyři červená a dvě bílá, oceněných v 1. kole soutěže Prague Wine Trophy 2023. Pět vín získalo Velkou zlatou medaili a jedno Zlatou medaili. Ochutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno :-)
Víno Ripasso, také nazývané ‚bejby‘ Amarone. Plné a harmonické víno vhodné k většině úprav červeného masa, obzvláště doporučujeme ke grilovanému nebo pečenému masu, nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. Víno, které se 'dobře pije' a 'samo mizí z láhve' :-) Zkuste je i Vy!
Boeri Limited Edition 2017, Barbera ze starých keřů, je koruna produkce tohoto vinařství. Výjimečné víno pro výjimečnou příležitost! Mohutné víno srovnatelné s víny Barolo a Brunello.
Víno Monferrato Dolcetto je univerzální víno, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.
Víno Senzavandalismi Bianco z odrůdy Passerina se představuje elegantní kombinací ovocných a květinových vůní, na patře čerstvé víno s převládající chutí zralého ovoce a v závěru až minerálními tóny. Výtečné jako aperitiv nebo k pokrmům z ryb a mořských plodů, tepelně upravené zelenině nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Víno San Giovanni Bianco z odrůdy Passerina se představuje elegantní kombinací ovocných a květinových vůní, na patře čerstvé víno s převládající chutí zralého ovoce a v závěru až minerálními tóny. Výtečné jako aperitiv nebo k pokrmům z ryb a mořských plodů, tepelně upravené zelenině nebo ke krémovým a čerstvým sýrům.
Víno Senzavandalismi Rosso z odrůdy Cesanese se představuje čerstvostí a příjemnou kombinací ovocných a květinových vůní, na patře čerstvé víno s převládající chutí zralého červeného ovoce. Výtečné k pokrmům z bílého masa, těstovinám s masem a tepelně upravené zelenině nebo k výběru středně vyzrálých sýrů.
Ercole je harmonické víno s ovocným charakterem. Bylo vyrobeno ze starobylé odrůdy Nero Buono, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je výtečné samotné nebo jako společník k výrazným pokrmům z červeného masa nebo vyzrálým sýrům.
Víno Korí Brut je vyrobeno z bílé odrůdy Bellone a hodí se především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodům a rybám, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Báječné při užití si vína ‘jen tak’. Víno je vyprodané, pracujeme na doplnění našich zásob. Doporučujeme Vaší pozornosti víno Otreval,...
Puntinata je lehké víno s ovocným aroma. Víno je vhodné k těstovinám bez masa nebo rizotu.
Argeo je komplexní víno s ovocným charakterem. Bylo vyrobeno ze starobylé odrůdy Cesanese, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k pokrmům z červeného masa i výrazným a k vyzrálým sýrům.
Castore je lehké a delikátní víno ze starobylé odrůdy Bellone, která je v regionu Lazio 'doma' a pili ji již staří Římané. Víno je vhodné k zeleninovým pokrmům, rybám nebo těstovinám bez masa. Poslední láhve.
Tato Barbera je základní víno vinařství, harmonické ovocité víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu s výjimkou těžkých úprav červeného masa nebo zvěřiny. Bezkonkurenční víno v poměru kvalita/cena. Doporučujeme zvláště k těstovinám a lehkým úpravám masa.
Víno Pecorino "Cocciuto" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k těstovinám, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům.
Víno "Kalefeno", kupáž Montepulciano se Sangiovese, se představuje pěkným plným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní vyzrálého červeného ovoce a ušlechtilého dřeva. Výtečné k pokrmům z červeného masa (i ve výrazných úpravách) nebo k výběru sýrů na závěr. Poslední láhve.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům.
Víno ze starých keřů s plným tělem a pevnou strukturou kombinující vůně vyzrálého ovoce s kombinací živočišných tónů a výrazné třísloviny. Doporučujeme k dušeným a pečeným masům nebo k vyzrálým sýrům. Poslední láhve.
Víno Puncin je představitel 'šlechtické' denominace pro vína Dolcetto - Dogliani DOCG. Puncin je elegantní víno s výrazným ovocným charakterem s nižším obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr.