Typ vína

Prohlédnuté produkty

Slevy

Sleva! Terre di Chiesina 2009, Toscana IGT Rosso

Terre di Chiesina 2009, Toscana IGT Rosso

G402

Nový produkt

Víno Terre di Chiesina je 'nepravé Chianti' - hrozny pochází z Chianti oblasti, ale kvůli použití cementových tanků při zrání namísto dřevěných sudů muselo být deklasifikováno. Víno je založeno na odrůdě Sangiovese s menším přídavkem odrůd Merlot a Syrah pro zvýraznění aroma a chuti. Doporučujeme toto víno k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost.

Více informací

338 Kč s DPH

-10%

 375 Kč s DPH 

Parametry

Země původuItálie
RegionToskánsko
Barvatemně červená
Vůněčerstvá, cítíme tmavé lesní ovoce v kombinaci s kořenitými tóny - balzamiko
Chuťkomplexní struktura, víno má středně-plné tělo, na patře cítíme zralé lesní ovoce až džemové tóny, sladkost a příjemnou kyselinku, víno má dlouhý konec
Biovíno bylo pěstováno a vyrobeno podle zásad šetrného přístupu k přírodě ale bez oficiální certifikace
Obsah cukruSuché
Odrůdakupáž Sangiovese, Merlot a Syrah
Ročník2009
Alkohol13.0%
Archivace12 - 15 roků
PříležitostGastronomie
Jídlovýrazným pokrmům z masa, např. grilovaným masům, zvěřině nebo výběru vyzrálých sýrů

Více informací

Vinice

Hrozny pochází z několika vinic v obci Chiesina Montalese (Pistoia), nadmořská výška jednotlivých poloh je okolo 150 m.n.m., svahy jsou orientované na jih a jihovýchod, půda je poměrně různorodá a liší se mezi jednotlivými vinicemi, najdeme kombinace písčitých půd jílovitých a místy i těžkých zemitých půd. Stáří keřů je 8 - 24 roků.

Výroba

Zelená sklizeň pro snížení výnosů probíhá v polovině července. Ruční sklizeň Sangiovese proběhla v druhé polovině října, pro minoritní odrůdy postupně v první polovině října, podle zralosti. K výrobě vína jsou použity jen nejlepší hrozny - první výběr probíhá již na vinici a druhý ještě po dovezení hroznů do sklepa. Fermentace (pro jednotlivé odrůdy odděleně) probíhá v cementových tancích po dobu asi 12 dnů, stejně tak jako zrání po dobu 18 měsíců. Během zrání proběhla jablečno-mléčná fermentace. Následně jsou minoritní odrůdy přidány k hlavnímu Sangiovese pro harmonizaci a 'usazení' vína. Poté co je víno stočeno do lahví, následuje nejméně další rok a půl (v praxi mnohem déle) ležení na láhvi, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi.

Zajímavost

Vinařství Anna Maria Giacomelli obhospodařuje asi 20 hektarů půdy - 6 hektarů vinic, zbytek představuje zemědělská púda a olivové háje. Celá produkce vinařství je od roku 2020 certifikovaná jako BIO. Vzhledem k filozofii vinařství, ještě řadu let si na tato vína v organickém režimu počkáme :-)

Víno Terre di Chiesina doporučujeme k párování s pokrmy pro významnou gastronomickou příležitost - výtečné ke grilovaným masům, zvěřině nebo výběru vyzrálých sýrů. Víno je založeno na odrůdě Sangiovese s malým přídavkem globálních odrůd Merlot a Syrah. 

Produkce

Asi 11,000 láhví. 

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne