Kategorie

Slevy

Pozvánka na Galadegustaci medailových vín ze soutěže Prague Wine Trophy 2018 - Hotel Jalta, 30. ledna 2019

 (0)    0

Pozvánka na Galadegustaci medailových vín ze soutěže Prague Wine Trophy 2018 - Hotel Jalta, 30. ledna 2019
8. 12. 2018   

Vážení přátelé pěkných vín,


Nejlepší vína roku 2018 na
českém trhu podle hodnocení největší české soutěže s účastí mezinárodních vín Prague Wine Trophy organizované pod patronátem časopisu Víno & Styl budou představena na již tradičGaladegustaci, která proběhne ve středu 30.1. 2019, 16-20 hodin v prostorách hotelu Jalta Boutique Hotel, Václavské náměstí 45. Návštěvu Galadegustace Vám doporučuji, je to unikátní příležitost k setkání takovým množstvím excelentních vín.  

Stejně jako v minulých letech máme možnost zajistit zvýhodněné VIP vstupenky pro naše zákazníky a přátele. Na rozdíl od standardní vstupenky z předprodeje, VIP vstupenka umožňuje i vstup na slavnostní ceremoniál předávání ocenění nejlepším vínům, vinařstvím a dovozcům za rok 2018 – proběhne v čase 14-16 hod.

VIP vstupenka bude opět včetně bonusu – láhve vína oceněného v soutěži. I letos bude výběr ze dvou vín:

Barbera d’Asti DOCG 2016, Boeri Alfonso (Velká zlatá medaile/90 bodů) – cena vstupenky 700 Kč, nebo

PURO 2010, Brunello di Montalcino DOCG, Antonio Sasa (Velká zlatá medaile/96 bodů) – cena vstupenky 1100 Kč.

Kdo si vstupenku vyzvedne u nás ve firmě, dostane láhev při převzetí. Kdo si nechá vstupenku poslat poštou, dostane vybranou láhev s následující objednávkou. Pokud máte o VIP vstupenku zájem, napište nám na vinoprovas@vinoprovas.cz, čím dříve tím lépe, nejpozději do pátku 18.1. Vzhledem k logistice je to nejzazší termín. Později objednané vstupenky se budeme snažit zajistit, ale bez záruky.

 

V celkovém hodnocení PWT 2018 jsme s 39 oceněnými víny skončili na 4 místě mezi dovozci – docela příznivý výsledek pro ‚hobby podnik‘, který provozujeme ve volném čase a pro zábavu :-) Mimochodem, sdílené čtvrté místo společně s firmou ne menší než je United Brands :-) Již šestý rok v řadě jsme se umístili v první desítce, takže nikoliv náhoda. Mimo jiné naše vína získala:

3x titul Regionální šampión:

Pinot Noir 2015, vinařství Judith Beck (Nejlepší Rulandské modré z ‚ostatní Evropa‘, tj. mimo ČR, Francii a Slovensko)

Falanghina 2017 (Puglia IGT), vinařství Cantina Ariano (Nejlepší bílé jedno-odrůdové víno z Itálie)

Dolcetto d’Alba DOC 2017, vinařství La Ca Nova (Nejlepší červené jedno-odrůdové víno z Piemontu)

Messaggero 2011 (Vino Nobile di Montepulciano DOCG), vinařství Montemercurio získalo 93 bodů a bylo ohodnoceno jako Nejlepší Vino Nobile, ale pro malý počet účastníků nebyl titul Regionální šampión udělen.

Vína Pinot Noir a Falanghina získala 89 bodů, těsně pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile. 

8x Velkou zlatou medaili (Premium Gold): výše uvedené Messagero 2011 /93 bodů/, a dále PURO 2010 /96 bodů!/ a Martina 2012 /94 bodů/ (obě Brunello di Montalcino DOCG z vin. Antonio Sasa)

Lequilibrio 2012 /94 bodů/ (Barbera d’Asti DOCG Superiore, vin. Montalbera), Porlapa 2014 /92 bodů/ (Barbera d’Asti DOCG Superiore, vin. Boeri Alfonso), Barbera d’Asti DOCG 2016 /90 bodů/ (vin. Boeri Alfonso)

Barbaresco DOCG 2015 /91 bodů/ a Langhe DOC Nebbiolo 2015 /90 bodů/ (obě vin. La Ca Nova).

15x Zlatou medailipro výběr vín z italské provenience (Boeri Alfonso, Cantina Ariano, Cascina Ciapat di Bertello, Ghione Anna, Goretti Vini, Ivaldi Franco, La Ca NovaMontalbera a Montemaggio)

13x Stříbrnou medaili pro výběr vín z italské a rakouské provenience (Boeri Alfonso, Cascina Ciapat di Bertello, Goretti Vini, Il Verro, Judith Beck, La Colombera, MontalberaOsvaldo Barberis a Rocco di Carpeneto)

Ocenění ‚pětihvězdičkové vinařství‘.Vinařství Boeri Alfonso získalo opět hodnocení ‚vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín‘. Vinařství Antonio Sasa ocenění nezískalo jen díky malému počtu přihlášených vín, jinak jistě není sporu o kvalitě vinařství a jejich vín.


P
řeji Vám krásné zážitky s pěknými víny na Galadegustaci a těším se, že zavítáte i na náš stánek. Předvedeme skutečně reprezentativní výběr vín – všech osm výše uvedených vín ohodnocených Velkou zlatou medailí doplní víno Montefico 2015, Barbaresco ze stejnojmenné ‚cru‘ vinice (vin. La Ca Nova), takže budeme na stole mít „sestavu 3x3“ – 3 top červené odrůdy Itálie (Barbera, Nebbiolo a Sangiovese) po třech výtečných vzorcích :-)

Rádi bychom opět přivítali alespoň jednoho oceněného vinaře. Budeme Vás informat, jakmile se nám podaří návštěvu některého z nich dojednat.

 

Přeji Vám krásný adventní čas a úspěšný vstup do nového roku!

 Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne