Z nabídky vinařství La Colombera jsme pro Vás vybrali vína z odrůd typických pro produkční oblast Colli Tortonesi - Croatina a Timorasso, z nich vinařství vytváří famózní vína, doplněná o vína Barbera a Nibbió.
Vinařství La Colombera se nachází asi 2 km jihovýchodně od města Tortona, v samém středu produkční oblasti Colli Tortonesi (‚tortonské vrchy‘). Historie vinařství začala v roce 1937, kdy Renato, dědeček dnešní majitelky, přišel na statek Cascina Colombera. V té době se rodina ještě vinařstvím nezabývala, první vinice vysadili v 50. letech. V počátcích byla celá produkce hroznů prodávána jiným vinařům a vinařským družstvům. Plocha vinic postupně rostla a v 70. letech, tehdy již ve vinařství pracoval i Renatův syn Piercarlo, dosáhla úrovně, kdy se rodina rozhodla vybudovat sklep a vyrábět vlastní vína. Další mezník nastal v 90. letech, kdy vinařství začalo svá vína lahvovat, do té doby celou produkci prodávali ve formě stáčeného vína. Postupně také roste rozloha vinohradů, v současnosti dosahuje asi 22 hektarů. Kromě vinařství se rodina stále zabývá sadařstvím a výrobou potravinářskou výrobou, převážně v BIO kvalitě. Dnes už rodinnou firmu vede Piercarlo společně s dcerou Elisou.
Podobně jako u dalších vinařů v oblasti Colli Tortonesi, základ produkce tvoří odrůdy Croatina a Timorasso doplněné odrůdami Barbera, Cortese a Nibió (klon odrůdy Dolcetto). V naší nabídce naleznete vína Croatina, Timorasso a Nibió, všechna jsou výtečná.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s vlivem dřevěných sudů, neváhejte a zkuste víno Arché! Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s vlivem dřevěných sudů, neváhejte a zkuste víno Arché! Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
Derthona je kvalitní víno, na kterém můžete pochutnat teď stejně tak jako nechat jej ležet ještě dalších 5 roků, kdy se bude stále zlepšovat. Výtečné víno k jídlu, především k rybám, těstovinám, bílému i červenému masu nebo k čerstvým sýrům.
Elisa je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného. Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
Il Montino je špičkový produkt vinařství, na kterém můžete pochutnat teď stejně tak jako nechat jej ležet ještě dalších 5-7 roků, kdy se bude stále zlepšovat. Výtečné víno k jídlu, především k rybám, těstovinám, bílému i červenému masu nebo k čerstvým sýrům.
Croatina dává ovocitá vína s nízkým obsahem tříslovin. Pokud máte v oblibě vína s výraznou ovocnou vůní a chutí v kombinaci s kořenitými projevy, neváhejte a zkuste víno La Romba! Ideální partner k úpravám červeného masa a sýrům. Poslední láhve.
Monleale je plné a harmonické víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, vynikající k pokrmům z červeného masa a vyzrálých sýrů. Nebo 'jen tak' k vychutnání vína samotného. Ideální partner k pečenému červenému masu a vyzrálým sýrům.
Pokud máte zájem ochutnat raritní víno z málo pěstované odrůdy, máte zde jedinečnou šanci. Víno Suciaja z odrůdy Nibió se představuje ovocitým charakterem, doporučujeme k pečeným a grilovaným masům nebo středně vyzrálým sýrům.
Pokud máte zájem ochutnat raritní víno z málo pěstované odrůdy, máte zde jedinečnou šanci. Víno Suciaja z odrůdy Nibió se představuje ovocitým charakterem, doporučujeme k pečeným a grilovaným masům nebo středně vyzrálým sýrům.