Franco Ivaldi patřil mezi první vinaře, kteří v 90. letech započali s výsadbou odrůdy Albarossa, která byla vyšlechtěna ze dvou nejdůležitějších odrůd Piemontu - Barbera a Nebbiolo. Víno Albarossa tvoří základ naší nabídky, doplněné víny z typických odrůd regionu Piemont Dolcetto a Freisa.
Franco Ivaldi, zakladatel a majitel vinařství, je součástí dlouhé rodinné tradice v pěstování vína. V roce 1994 získal Franco titul Sommeliér a stal se přidruženým členem ONAV (Organizazione Nazionale Assagiatori Vini – Národní organizace sommeliérů). V následujícím roce se Franco osamostatnil a společně se svojí manželkou Katiou a synem Giorgiem (v současné době studuje enologii na Univerzitě v Turínu) založil vinařství v oblasti města Acqui Terme v provincii Alessandria.
Franco říká: „Věříme, že nízká produkce vína umožňuje hroznům vyvinout typické vlastnosti vín tradičních pro naši oblast. Dosahujeme teritoriální charakter našich vín kombinací nových technologií a dlouholetých a ověřených tradičních metod výroby vína.“ Tento přístup se odráží ve vínech Barbera, Dolcetto, Freisa a Cortese, které jsou všechny synonymem pro podoblast Piemontu nazvanou Monferrato.
Díky své filozofii být vždy na čele pokroku, vinařství Franco Ivaldi bylo mezi prvními, kteří vyzkoušeli v reálné produkci potenciál nově vyšlechtěné odrůdy vína Albarossa, vyšlechtěné křížením dvou prestižních piemontských odrůd Barbera a Nebbiolo.
Z produkce vinařství jsme pro Vás vybrali ‚vlajkovou loď‘ Albarosso doplněné červenými víny Freisa a Dolcetto a růžové víno La Vedova, kupáž týchž odrůd.
Albarossa z vinařství Ivaldi Franco je plné harmonické víno vhodné k masovým pokrmům nebo jako 'zlatý hřeb večera', vhodné též pro výjimečnou příležitost. Poslední láhve.
La Balzana je nádherná Barbera s plným tělem, víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k pokrmům z červeného masa nebo zvěřině. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem vyzrálých sýrů.
La Balzana je nádherná Barbera s plným tělem, víno vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si ji otevřeme k pokrmům z červeného masa nebo zvěřině. Ale můžeme si toto víno vychutnat s výběrem vyzrálých sýrů.
Naše víno La Uéca má rubínovou barvu s nachovými tóny, vůně připomíná červené ovoce, především třešně. Vína Dolcetto jsou univerzální párování s jídlem, mohou doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Víno La Uéca obstojí i samotné při užívání si vína 'jen tak' s malým občerstvením.