Slevy

Vinařství Antonio Sasa

Tony Sasa je renezanční člověk 21. století - vinotékař, obchodník, vinař, restauratér, konzultant,.. Díky tomu - a také díky tomu, že Tony je osobní přítel Giorgio Bori - máme možnost nabídnout našim zákazníkům výběr vín z nejlepších poloh Itálie - od Amarone přes Brunello až po Etna Rosso. Antonio Sasa je držitelem ocenění 'pětihvězdičkové vinařství' soutěže Prague Wine Trophy.

Antonio "Tony" Sasa pochází z venkovské rodiny; v dětství získal vztah jednak k tradiční přípravě pokrmů založené především na používání čerstvých surovin a na jednoduchosti jejich zpracování, přirozenému životnímu stylu a radosti ze života a konečně k půdě a přírodě vůbec. Nutno říci, že Tonyho rodina se tehdy nezabývala pěstováním vinné révy a produkcí vína. Po absolvování střední školy se Tony vydal na zkušenou do světa – nejdříve v rámci Itálie a následně i do zahraničí, kde pracoval a čerpal zkušenosti v oblasti prodeje vína a restauratérství. Po návratu do Itálie se Tony usadil ve Florencii, kde v současné době provozuje známou vinotéku Enoteca Pontevecchio a obchodní společnost zabývající se exportem italských vín.


Současně je Tony Sasa vinař, produkující ve spolupráci s předním toskánským vinařským odborníkem Paolem Caciorgnou ‚své‘ víno. Počínaje ročníkem 2003 produkuje na malé vinici osázené odrůdou Sangiovese malé množství (do 6,000 lahví ročně) vína Brunello di Montalcino. Klima v oblasti města Montalcino, které se nachází v jižní části Toskánska, je sušší, teplejší a více ‚středomořské‘ než v nedaleké oblasti Chianti Classico (vína Chianti a Chianti Classsico jsou též založená na odrůdě Sangiovese). Ačkoliv nadmořská výška je v obou oblastech podobná, složení půdy je mezi těmito oblastmi odlišné (relativně malá oblast Montalcino, asi 1,200 hektarů vinic oproti 41,000 hektarům v oblasti Chianti, zahrnuje pestrou směs od půd vápenitých přes jílovité, břidlicové až po půdy sopečného původu zatímco v oblasti Chianti převládají půdy pískovcové a křídové slíny). Všechny tyto faktory způsobují, že Brunello di Montalcino působí mnohem mohutnějším dojmem než ostatní vína založená na odrůdě Sangiovese. Tony Sasa Víno Martina bylo vytvořeno z hroznů vypěstovaných na vybrané trati vinice a zrálo v nových barikových sudech po dobu tří roků a následně po dobu jednoho leželo na láhvi, než dosáhlo své zralosti. S potenciálem, který víno má, můžeme čekat, že se bude ještě několik let vyvíjet a zlepšovat.   


V neposlední řadě je Tony i přidruženým partnerem asociace CIV (Casa Italiana Vino), která se zabývá vyhledáváním a propagací tradičních kvalitních italských vín a pokrmů. Díky práci pro CIV a své reputaci nadšeného propagátora italských vín má Tony Sasa otevřené dveře do většiny vinných sklepů po celé Itálii. Může tak nalézat a představovat vinařskému světu dosud neobjevené poklady z produkce malých vinařů, kteří jsou schopni produkovat špičková vína, ale už nemají prostředky nebo schopnosti prezentovat svá vína mimo svůj region. S některými vinaři Tony Sasa spolupracuje jako négociant – vinař řídí práci na vinici a Tony u vybraných vín řídí práci ve sklepě. Výsledný produkt si oba rozdělí a nalahvují každý pod svým jménem. Tímto způsobem může Tony nabídnout širokou paletu vín z nejlepších poloh Itálie, od vín z oblasti Veneto na severu až po vína ze Sicílie. Některé z těchto klenotů se nám podařilo získat a zařadit do naší nabídky. Nutno říci, že se vždy jedná o malou produkci a ne vždy se nám podaří získat dostatečné množství vína podle požadavků našich zákazníků. 

Zobrazit
Zobrazeno 1 – 7 z 7 položek
Zobrazeno 1 – 7 z 7 položek

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne