Kategorie

Slevy

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2021: dva Regionální šampióni a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína!

 (1)    0

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2021: dva Regionální šampióni a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína!
31. 5. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2021, kde naše vína více než zopakovala úspěch z předchozích ročníků. V 1. kole soutěže nás tradičně nejvíce zajímá kategorie vína z odrůdy Barbera, v letošním roce jsme dosáhli pěkného úspěchu i v kategorii Jednoodrůdová bílá vína a pak v menší míře i v kategoriích Růžová vína,  Šumivá a perlivá vína a vína z odrůdy Muškát. Výsledek našich vín: celkem 36 našich vín získalo medaili, z toho dva Regionální šampióni – a 15 vín získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů!     

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Vína z odrůdy Barbera

La Maresciala 2017 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď vinařství Agostino Pavia, byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold (v loňském roce získalo víno La Maresciala 2016 titul Šampión kategorie).     

Pörlapa 2017 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď vinařství Boeri Alfonso, byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. U tohoto vína je Velká zlatá medaile pravidlem, přesvědčit se můžete na řadě minulých ročníků – v archivu máme většinu ročníků od 2008 do 2016 :-)

Cesca 2018 (Barbera d’Alba DOC, BIO)‚ vinařství Osvaldo Barberis, byla porotou oceněna 92 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Elisa 2017 (Colli Tortonesi DOC Barbera)‚ vinařství La Colombera, byla porotou oceněna 91 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Lequilibrio 2013 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Montalbera, byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Podobně jako u vína Porlapa máme i u vína Lequilibrio na skladu ještě vína ročníku 2011 a 2012 (a už i ročníku 2014, který zatím necháváme ležet a aktivně jej nenabízíme), která v předchozích letech získala Velkou zlatou medaili. Zajímavý tip na vertikální degustaci :-)

Bionzo 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství La Carlina, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.  I zde nabízíme možnost srovnání s ročníky 2016 a 2017 (oba Velká zlatá medaile PWT 2019 resp. 2020).

Moliss 2017 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Agostino Pavia, byla porotou oceněna 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Zde bych rád zmínil, že sedm výše zmíněných vín patří do ‚první desítky‘ nejlepších vín kategorie Barbera, kam se vešla pouze tři další vína od jiných dovozců. A to dvě z nich za cenu zhruba dvojnásobnou k ceně našich nejdražších / nejlepších vín La Maresciala a Porlapa! Prostě, „na Barberu je tady Šamla“ :-) :-):-)

 

Martinette 2017 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Boeri Alfonso, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. Výtečné víno v poměru kvalita/cena, dlouhodobě nejprodávanější víno v naší nabídce! Máme na skladu ještě malou zásobu vín ročníků 2014, 2015 a 2016, které získaly Velkou zlatou medaili v předchozích letech, a od miuláho týdne i vína nového ročníku 2018. Opět pěkná příležitost k ochutnání vertikály, u tohoto vína velice výjimečná J

Barbera d’Alba DOC 2018, vinařství Gomba Boschetti, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Blina 2017 (Barbera d’Asti DOCG)‚ vinařství Agostino Pavia, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold. Další výtečné víno v poměru kvalita/cena, které si zaslouží Vaši pozornost (Velká zlatá medaile pro víno ročníku 2016). :-)

A teď už jen stručně, Zlatou medaili a titul Prague Gold získala i tato vína: La Balzana 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore) a La Guerinotta 2019 (Barbera d’Asti DOCG) z vinařství Ivaldi Franco, Casareggio 2019 (Barbera d’Asti DOCG) z vinařství Agostino Pavia a Barbera d’Asti DOCG 2019 z vinařství Boeri Alfonso.

Celkem 14 medailí, z toho 7 Velkých zlatých a 7 Zlatých (z nich 3 získala ocenění 89 bodů, tedy jen krůček od Velké zlaté medaile) pro naše vína Barbera! Už dávno neplatí, že vína Barbera jsou méně kvalitní vína, která si dělají vinaři pro sebe a na prodej dělají víny z ‘kvalitnějších’ odrůd. Dnes už se nejlepší vína Barbera mohou směle srovnávat s víny Nebbiolo. A bezkonkurenčně nejlepší výběr vín Barbera najdete na Víno Pro Vás! :-)

 

Druhou velice úspěšnou kategorií jsou Jednoodrůdová bílá vína. A to trochu překvapivě – protože nabízíme vína, která máme rádi, a to jsou převážně vína červená, naše nabídka vín je také převážně červená. Ale když jsme prošli naši (stále se rozšiřující) nabídku, našli jsme spoustu zajímavých a kvalitních bílých vín.A jak je vidět, tato vína zaujala i odbornou porotu :-)

Derthona 2019 (Colli Tortonesi DOC Timorasso)‚ vinařství La Colombera, bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Regionální šampión a Velkou zlatou medaili (Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Trebbiano d’Abruzzo DOC 2019‚ vinařství Radica (zařadili jsme do naší nabídky právě minulý týden), bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Enyo 2018 (Lazio IGT Bellone)‚ vinařství Cincinnato, bylo porotou oceněno 91 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Ronchetto 2018 (Colli Tortonesi DOC Timorasso)‚ vinařství Poggio Giuseppe Paolo, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Greco di Tufo DOCG 2019‚ vinařství Le Masciare, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Falanghina 2019 (Puglia IGT Falanghina)‚ vinařství Cantina Ariano, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Tullum Pecorino DOCG 2019‚ vinařství Radica, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Terre di Chieti IGT Pecorino 2020‚ vinařství Radica, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Fiano di Avelino DOCG 2019‚ vinařství Le Masciare, bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

A podobně jako u vín Barbera teď už jen stručně, Zlatou medaili a titul Prague Gold získala i tato vína: Castore 2019 (Lazio IGT Bellone)‚ Pantaleo 2019 (Lazio IGT Greco) a Puntinata 2019 (Lazio IGT Malvasia)‚ 3 vína z vinařství Cincinnato, Sogno di Volpe Bianco 2019 (Puglia IGT Bombino Bianco) z vinařství Cantina ArianoAní 2020 (Langhe DOC Nascetta) z vinařství Osvaldo BarberisGrifone delle Roveri 2019 (Gavi DOCG di Gavi, odr. Cortese) z vinařství Bergaglio Cinzia a Langhe DOC Favorita 2020 z vinařství Cascina Massara.

Celkem 16 medailí, z toho 7 Velkých zlatých včetně jednoho Regionílního šampióna a 9 Zlatých (z nich 2 získala ocenění 89 bodů, tedy jen krůček od Velké zlaté medaile) pro naše jednoodrůdová bílá vína! Už neplatí, že u nás najdete pouze pěkná červená vína. V bílých vínech jsme pro Vás našli a dovezli mnoho pěkných vín, která jsou často z odrůd u nás málo obvyklých nebo i zcela neznámých. Pokud chcete ochutnat vína z odrůdy Bellone nebo Nascetta, asi musíte do naší nabídky :-)

A ještě krátce k dalším kategoriím, kategorie Růžová vína

é Bio 2020 (Veneto IGT Rosato, odr. Merlot)‚ vinařství Perlage, bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión a Velkou zlatou medaili (Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Sogno di Volpe Rosato 2020 (Puglia IGT Rosato, odr. Nero di Troia) z vinařství Cantina Ariano‚ bylo porotou oceněno 86 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

Kategorie Vína z odrůdy Muškát

Gelber Muskateller 2020‚ vinařství Martin Reinfeld (toto vinařství jsme zařadili do naší nabídky minulý měsíc), bylo porotou oceněno 89 body a získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold.

K výše uvedeným Velkým zlatým a Zlatým medailím ještě patří 3 vína, která získala získalo Stříbrnou medaili a titul Prague Silver za ohodnocení 85 bodů: Boeri Brut (Vino Spumante, Chardonnay + Pinot Noir) z vinařství Boeri Alfonso a Brachetto d’Acqui DOCG 2020 z vinařství Ivaldi Franco vkategorii Šumivá a perlivá vína a Pinot Grigio delle Venezie DOC 2019 z vinařství Scriani vkategorii Pinot Gris (Rulandské šedé).

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! A hlavně také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

 (1)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne