Vinařství Perlage produkuje všechna vína v režimu BIO, některá dokonce v biodynamickém režimu a vhodná pro vegany. Většinu produkce tvoří vína Prosecco doplěná tichými víny často produkovanými ve spolupráci s jinými vinařstvími.
Perlage je středně velké vinařství – firma zaměstnává asi 20 externích zaměstnanců – ve vlastnictví rodiny Nardi. Vinařství sídlí v městě Farra di Soligo, asi 60 km východně od města Lago di Garda (oblast Veneto). Jak napovídá poloha vinařství zhruba uprostřed mezi městy Conegliano a Valdobbiadene, základ vinařství spočívá v produkci vín Prosecco. Kromě vín Prosecco a dalších sektů se vinařství v menší míře zabývá i produkcí tichých vín. Vše v režimu BIO nebo dokonce biodynamickém režimu. Historie organické produkce začíná v roce 1985, kdy se tehdejší majitelé – 7 bratrů Nardi, z nichž se v dnešní době ve vinařství aktivně angažují už jenom dva, Ivo jako Prezident společnosti a Claudio, který řídí práce na vinici – rozhodli k přechodu na organickou produkci. První organická vína byla vyrobena z hroznů pocházejících z vinice Riva Moretta, postupně následovaly i další vinice až byla kompletní produkce certifikována jako organická. Perlage se řadí mezi první producenty šumivých vín v Itálii, kteří přešli kompletně na organickou produkci. Tento proces pokračuje a dnes vinařství nabízí i první vína vyrobená v souladu s biodynamickými pravidly, vína bez síření nebo vína vhodná pro vegany.
Z produkce vinařství pro milovníky šumivých vín dovážíme vína řady Prosecco DOC Treviso, Prosecco Superiore di Conegliano Valdobbiadene DOCG.
Víno Animae představuje vrchol produkce vinařství Perlage. Při jeho výrobě nebylo použito dodatečného šíření. Doporučujeme užít si vína ‘jen tak’ při slavnostních příležitostech, v gastronomii víno můžeme párovat s pokrmy z ryb a plodů moře, nebo lehkým úpravám těstovin a zeleninovým salátům, také výtečné k pokrmům suši. Víno je vyprodáno, čekáme na...
Víno Canah patří do kategorie Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodů, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Báječné při užití si vína ‘jen tak’.
Víno Col di Manza (Extra Dry) patří k vrcholu produkce vinařství. Jedná se o víno z biodynamické produkce a navíc o víno Millesimato, tj. víno z jedné konkrétní sklizně. Hodí se především jako společník k vysoké gastronomii, báječné při užití si vína ‘jen tak’.
Víno Genesis patří do kategorie Extra Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodů, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Báječné při užití si vína ‘jen tak’.
Víno Quorum patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu a mořským plodům, k dezertům a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Nebo si užijte toto víno ‘jen tak’. Víno je vyprodáno. Pracujeme na doplnění našich zásob.
Víno Sgajo patří do kategorie Extra Dry a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k rizotu, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni. Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.
Víno Zharpí patří do kategorie Brut a tedy se hodí především jako společník k pokrmům středomořské kuchyně, především pak k pokrmům z mořských plodů, a také je ideální doplněk k vegetariánské kuchyni.Doporučujeme i jako aperitiv, nebo pro užití si vína ‘jen tak’.