Kategorie

Slevy

Výsledky 3. kola soutěže Prague Wine Trophy 2020: dva Šampióni a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína!

 (0)    0

Výsledky 3. kola soutěže Prague Wine Trophy 2020: dva Šampióni a dlouhá řada Velkých zlatých medailí pro naše vína!
30. 9. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2020, kde naše vína (opět) excelovala a více než zopakovala úspěch z předchozích ročníků. Ve 3. kole soutěže nás tradičně nejvíce zajímá kategorie vína z odrůdy Nebbiolo a dále kategorie Červená jednoodrůdová vína. Výsledek našich vín: celkem 24 našich vín získalo medaili, z toho 16 vín bylo ohodnoceno Velkou zlatou medailí!!!    

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Nebbiolo – u této odrůdy jsme vybudovali nabídku srovnatelnou s nabídkou vín Barbera. V této kategorii jsme do soutěže poslali 11 vín a tato vína získala 11 Velkých zlatých medailí!!!

Výtečného úspěchu dosáhla vína z vinařství La Ca Nova:

Barbaresco DOCG 2017

Montefico 2016, Barbaresco DOCG

Montestefano 2016, Barbaresco DOCG

Všechna tři vína byla porotou shodně oceněna 93 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Stejně jako vína předchozích ročníků v loňském roce. Stále ještě máme ve skladu víno Barbaresco DOCG 2016 a Montefico 2015 (zde posledních několik láhví). A také už máme ve skladu vína Montefico a Montestefano ročníku 2017, pro milovníky ‚tvrdších‘ mladých vín.    

Trojici vín Barbaresco doplnilo ‚základní‘ víno Langhe DOC Nebbiolo 2017, které bylo porotou oceněna 91 bodem a získalo též  Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Podobného úspěchu dosáhla vína z vinařství Gomba Boschetti, novinky v naší nabídce:

Barolo DOCG 2016

Barolo DOCG del Comune di Barolo 2015

Sernie Boschetti 2015, Barolo DOCG

Tato tři vína byla porotou shodně oceněna ‚postupkou‘ 92, 91 a 90 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.    

Trojici vín Barolo doplnilo ‚základní‘ víno Nebbiolo d’Alba 2018, které bylo porotou oceněna 90 bodem a získalo též  Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Zbývající tři Velké zlaté medaile získala dvě vína z vinařství Cascina Massara:

Massara 2015, Barolo DOCG

Monvigliero 2015, Barolo DOCG

Tato vína byla oceněna 94 a 91 body a samozřejmě získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

a vinařství La Carlina:

Barolo DOCG 2016, které bylo porotou vysoce oceněno 94 body a zaslouženě získalo též  Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Toto Barolo (stejně tak jako výše uvedené víno Massara) zaostalo necelý bod za Šampiónem kategorie, a mimochodem ‚zaostalo‘ i v ceně – Šampióna si můžete pořídit za zhruba 2.5 násobek ceny našeho vína :-)

 

Souhrnná kategorie Červená jednoodrůdová vína zahrnuje odrůdová vína, která nemají vlastní kategorii, jako výše zmíněné Nebbiolo nebo třeba Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, atd. Protože Itálie je známá velkým množstvím odrůd se zaměřením na vína červená, máme v nabídce pestrý výběr těchto vín.    

Etna DOC Rosso 2014 (odrůda Nerello Mascalese, region Sicílie) z vinařství Antonio Sasa bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Šampión /Nejlepší červené jednoodrůdové víno ‚z celého světa‘/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulů Prague Wine Champion a Prague Premium Gold.

Suciaja 2015, Colli Tortonesi DOC Rosso (Nibió, Piemont) z vinařství La Colombera bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión /Nejlepší červené jednoodrůdové víno z Piemontu/ podpořený ziskem Velké zlaté medaile a titulů Prague Regional Champion a Prague Premium Gold.

Ještě tři naše vína získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold:

Carpané 2013, Corvina Veronese IGT (Corvina, Veneto) z vinařství Scriani s hodnocením 92 body

Verduno DOC Pelaverga 2019 (Pelaverga, Piemont) z vinařství Cascina Massara s hodnocením 90 bodů

Cannonau di Sardegna DOC 2018 (Cannonau, Sardinie) z vinařství Carpante s hodnocením 90 bodů

Dalších osm vín získalo Zlatou medaili a titul Prague Gold, za zajímavost stojí, že jsme do soutěže poslali 16 vín a z nich pouze 3 vína nedosáhla na Zlatou nebo vyšší medaili. To svědčí o vyrovnané kvalitě našich vín – kdybych  se nepochválil sám, kdo jiný to udělá, že? ;-) Takže stručný přehled těchto vín:

Dvě vína z vinařství Carpante (Sardinie)

Cagnulari 2017, Isola dei Nuraghi IGT Rosso (Cagnulari, Sardinie) s hodnocením 89 bodů

Carignano del Sulcis DOC 2017 (Carignano, Sardinie) s hodnocením 88 bodů

Po jednom vínu z následujících tří vinařství:

Valdiba 2018, Dogliani DOCG (Dolcetto, Piemont) z vinařství Osvaldo Barberis s hodnocením 89 bodů

Dolcetto d‘Alba DOC 2018 (Dolcetto, Piemont) z vinařství La Ca Nova s hodnocením 88 bodů

Arché 2015, Colli Tortonesi DOC Rosso (Croatina, Piemont) z vinařství La Colombera s hodnocením 86 bodů

A kdo si pozorně spočítal všechna výše uvedená vína, zjistil, že ještě tři vína chybí do celkového počtu 24 medailových. Tato tři vína patří do produkce vinařství, která se v naší nabídce objeví během podzimu. Toto bylo takové ‚zahřívání bojem‘ – ověření, zda i odborná porota vidí tato vína stejně jako já a blízký okruh degustátorů, s kterými jsem výběr nových akvizic konzultoval. :-) Jsou to vína: Ercole (odr. Nero Buono) s 89 body a Arcatura (odr. Cesanese) z vinařství Cincinnato v regionu Lazio (tato vína najdete v naší nabídce již brzy) a Carpe Diem (odr. Aglianico) z vinařství Cantina di Barile v regionu Basilicata (vína Aglianico, jedna z nejznámějších v jižní Itálii, přijdou dokonce za dvou vinařství).       

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do posledního kola soutěže, která začíná již za pár týdnů! A snad také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně vás zdravím a přeji příjemné zážitky s dobrými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

František Šam

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne