Kategorie

Slevy

Celkové výsledky soutěže Prague Wine Trophy 2023 - 3. místo mezi dovozci pro Víno pro Vás

 (0)    0

Celkové výsledky soutěže Prague Wine Trophy 2023 - 3. místo mezi dovozci pro Víno pro Vás
20. 11. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rok se s rokem sešel a opět se k Vám obracím se shrnutím výsledků soutěže Prague Wine Trophy za uplynulý rok. Tentokrát nebudou naše výsledky tak opulentní jako v předchozím roce – po úspěšním, ale po více stránkách náročném, ročníku jsme se letos rozhodli pro účast v menším rozsahu, přesto ale mohu s radostí oznámit, že si naše vína zachovávají svoji kvalitu a i přes omezený rozsah se stále ‚drží na špici‘ celé soutěže :-)

Zde je zrekapitulace ocenění našich vín v uplynulém ročníku soutěže:

3. místo mezi dovozci(s 67 oceněnými víny – po loňských 131 medailích zdánlivě ‚málo‘, ale kvalitou stejné: například z celkového počtu 67 medailí pro naše vína, Platinových a Velkých zlatých medailí bylo 41, tedy výrazně nadpoloviční počet; a pouhá tři vína zaslaná do soutěže nezískala žádnou medaili)

1x Šampión kategorie(nejlepší víno v kategorii Bílá jednoodrůdová vína)

5x Regionální šampión(nejlepší Červené jednoodrůdové víno z Abruzzo, Červené jednoodrůdové víno z ‚ostatní Itálie‘, Bílé jednoodrůdové víno z Friuli, Bílé jednoodrůdové víno z ‚ostatní Itálie‘ a Šumivé a perlivé víno z Itálie)

4x Pětihvězdičkové vinařství „vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“    

5x Platinová medaile za hodnocení nad 95 bodů

(seznam Šampiónů, 5-hvězdičkových vinařství a vín s Platinovou medailí uvádím v textu níže)

36x Velká zlatá medaile za hodnocení nad 90 bodů

20x Zlatá medaile

6x Stříbrná medaile

Příznačné je, že tolik našich vín nezískalo pouze ‚nějakou medaili‘ ale že téměř dvě třetiny našich vín získaly Velkou zlatou nebo Platinovou medaili za hodnocení nad 90 bodů, respektive 95 bodů (to je stejné jako v předchozím ročníku)!   

Docela potěšující výsledky pro ‚hobby podnik‘, který provozujeme ve volném čase a pro zábavu :-)

Opět se můžeme těšit na osobní setkání na Galadegustaci – přehlídce nejlepších vín ze soutěže Prague Wine Trophy. Termín Galadegustace je 29. února opět v Michnově paláci. O účasti vinařů na Galadegustaci budeme jednat a včas Vám toto potvrdíme.

 

Komu stačí tento stručný výčet úspěchů, může zde se čtením skončit. Koho zajímá detailnější výpis úspěšných vín a mé poznámky, prosím čtěte dále :-)

1x titul Šampión kategorie

Bílá jednoodrůdová vína: Sanrome 2021, Terre Alfieri DOCG Arneis z vinařství Cascina Vengore. Nové vinařství v naší nabídce.

5x titul Regionální šampión

Červená jednoodrůdová vína: Vigna Le Coste 2018, Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva z vinařství Barone Cornacchia – nejlépe honocené víno z Abruzzo.

Červená jednoodrůdová vína: Puncin 2021, Dogliani DOCG Superiore z vinařství Osvaldo Barberis – nejlépe honocené víno z ‚ostatní Itálie‘.

Bílá jednoodrůdová vína: Ribolla Gialla 2020, Friuli Colli Orientali DOC z vinařství Spolert – nejlépe honocené víno z Friuli.

Bílá jednoodrůdová vína: Troncafuga Bianco 2021, Umbria IGT Trebbiano z vinařství Plani Arche – nejlépe honocené víno z  ‚ostatní Itálie‘.

Šumivá a perlivá vína: Ribota 2022, Moscato d’Asti DOCG z vinařství Boeri Alfonso. Dalo by se říci ‚již tradičně‘ :-)

4x Pětihvězdičkové vinařství

V letošním roce získala ocenění 5-hvězdičkové vinařství (‚vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín‘) tato vinařství Boeri Alfonso, La Ca Nova, Cascina Vengore a Weingut Humer (vinařství Humer posílá vína do soutěže PWT přímo). Vína z nabídky těchto vinařství jsou sázka na jistotu. Ještě více než u celkového počtu medailí, je tento počet výrazně nižší než v předchozím ročníku. Toto je způsobeno dvěma faktory: zaprvé jsme do soutěže dodali méně vín a zadruhé, pravidla soutěže ‚přitvrdila‘ – pro udělení titulu je třeba dosáhnout odpovídajíího průměru pro minimálně 5 vín a takový počet jsme dodali jen u několika vinařství (takže například vinařství Eugenio Bocchino, od kterého máme tři vína a ta poslali do soutěže, výsledek: 3x Platinová medaile - super!, ale toto vinařství na titul ‚pětihvězdičkové‘ nikdy nedosáhne)

5x Platinová medaile

Sanrome 2021, Terre Alfieri DOCG Arneis z vinařství Cascina Vengore

Porlapa 2019, Barbera d’Asti DOCG Superiore z vinařství Boeri Alfonso

Lu 2018, Barolo DOCG z vinařství Eugenio Bocchino

Roccabella 2018, Nebbiolo d‘Alba DOC z vinařství Eugenio Bocchino

Tom 2020, Barbera d‘Alba DOC z vinařství Eugenio Bocchino

36x Velká zlatá medaile

20x Zlatá medaile

Pokud si chcete vyhledat informaci o oceněných vínech podle konkrétních kategorií, které Vás zajímají, výsledky našich vín v jednotlivých kolech najdete v našich Aktualitách, konkrétně pro: 1. kolo (Bílá jednodrůdová vína, Bílá cuvée a Červená cuvée), 3. kolo (vína z odrůdy Nebbiolo a Červená jednodrůdová vína) a 4. kolo (Šumivá a perlivá vína, vína z odrůdy Barbera, Sangiovese a Frankovka). Pokud postrádáte 2. kolo, tak to jsme letos vynechali. 

Přeji nám všem krásný a pokud možno pohodový podzimní čas a krásný nadcházející Advent! A pokud Vám život zpříjemní i některá vína z naší nabídky, budeme rádi. To je důvod, proč pro Vás pěkná vína neustále vyhledáváme a dovážíme :-)

Jan Šamla
Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

(2. místo 2020 a 2021, 3. místo 2023)

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne