Rodinné vinařství Cascina Gomba Boschetti rodiny Gomba najdeme na okraji městečka Barolo ve východní části regionu Piemont (podoblast Langhe), známého produkcí velkých vín stejného jména. A právě vína Barolo DOCG tvoří většinu produkce vinařství. Hlavou rodiny je Sergio Gomba, dnes již sedmdesátník. Na práci ve vinařství se řadu let podílí i další generace – dcera Stefania a neteř a synovec Giulia a Andrea.
Rodinné vinařství Cascina Gomba Boschetti rodiny Gomba najdeme na okraji městečka Barolo ve východní části regionu Piemont (podoblast Langhe), známého produkcí velkých vín stejného jména. A právě vína Barolo DOCG tvoří většinu produkce vinařství. V současné době vinařství vlastní asi 20 hektarů vinic, z toho je většina osázena odrůdou Nebbiolo pro výrobu vína Barolo a Langhe Nebiolo, zbývající vinice jsou osázeny modrými odrůdami Barbera a Dolcetto a bílou odrůdou Arneis. Celková produkce vinařství je necelých 200,000 láhví.
Hlavou rodiny a celého vinařství je Sergio Gomba, na práci ve vinařství se řadu let podílí I další generace – dcera Stefania a neteř a synovec Giulia a Andrea. Sergio se narodil v roce 1944 do rodiny farmáře v oblasti Langha, jako nejmladší z 5 dětí. Život na venkově v období po 2. světové válce byl těžký a kdo mohl, odešel do města za pevnou pracovní dobou a placenou dovolenou, o kterých se farmářím mohlo - a popravdě může i dnes - pouze zdát. Také mladý Sergio odešel z farmy, stal se řidičem náklaďáku a rodičům na farmě pomáhal ve volném čase. Ale časem Sergio pochopil, že půda je podstata jeho života, a v roce 1977 koupil v Langhe farmu s vinicemi a sady lískových oříšků. Vyměnil volant náklaďíku za volant traktoru a tvrdě pracoval rok za rokem, sklizeň za sklizní. V roce 1991 se dozvěděl, že je možné koupit farmu s vinicemi přímo v Barolu. Rozhodl se rychle, v létě farmu koupil a na podzim sklízel hrozny pro své první víno Barolo – z jediné vinice, která plodila. Vlastnící farmy se odstěhovali a již roky předdím omezovali péči o vinice. Následující rok Sergio oysázel odrůdou Nebbiolo 3 hektary vinic a nadíle pokračoval, v roce 1998 dosahovala výměra nových vinic 11 hektarů. V současné době se vinařství stará o celkových 20 hektarů, většina v samotném Barolu, menší vinice i v Piobesi, Santa Vittoria a Monforte, kde jsou vysázeny ‘ostatní’ odrůdy – Arneis, Barbera, Dolcetto a Moscato.
V roce 2003 Sergio zahájil stavbu nových sklepů a láhvovací linky uprostřed vinice Boschetti – jméno vinice se take promítlo do názvu vinařství – na jihovýchodním předměstí Barolo, stavba nového vinařství stojí na temeni kopce a tvoří dominantu celé vinice. V další fázi zde přistavěl i několik apartmánů s překrásným výhledem na vinice a vinařství provozuje i agroturistiku – budete zde vítáni.
Sergio Gomba, dnes již sedmdesátník, je stale hlavou rodiny a vinařství. Na práci ve vinařství se řadu let podílí i další generace – dcera Stefania a neteř a synovec Giulia a Andrea. Hlavním enologem vinařství je mladý vinař Maurizio Delpero pocházející ze staré vinařské rodiny v Roeru, který kromě práce stále udržuje i tradici rodinného vinařství.
Víno posledního ročníku - bude elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého červeného ovoce v kombinaci s ušlechtilým dřevem z dubových sudů. Výborné k úpravám červeného masa a hub nebo k vychutnání si vína 'jen tak'. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. Víno je vyprodáno. Doporučujeme Vám víno...
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích. Poslední láhve.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 10 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými tóny. Výborné k úpravám bílého i červeného masa nebo výběru středně vyzrálých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 5 rocích. Víno je vyprodáno, čekáme na nový ročník. Doporučujeme Vaší pozornosti víno Nebbiolo z vinařství...
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.
Velké víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého lesního ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Samozřejmě si můžeme vychutnat víno samotné. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 20 rocích.
V říjnové nabídce Vám již tradičně přinášíme výběr vín z odrůdy Nebbiolo - jedné ze dvou (vedle odrůdy Barbera) hlavních odrůd Piemontu. V této sadě "Nebbiolo pro vychutnání" se setkáte s šesti vyzrálými a komplexními víny vhodnými pro zamyšlení se a vychutnání si vín samotných. Přechutnejte a najděte si to svoje oblíbené víno Nebbiolo :-)
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.