Prohlédnuté produkty
Elegantní víno s plným tělem a pevnou...
G303
Nový produkt
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Počet | Cena | Ušetříte |
---|---|---|
3 | 832 Kč | Až do 188 Kč |
6 | 805 Kč | Až do 537 Kč |
Země původu | Itálie |
Region | Piemont |
Barva | intenzivní rubínově červená, v průběhu stárnutí se objevují granátové odlesky |
Vůně | elegantní vůně zralého lesního ovoce v kombinaci s vůní květin, lékořice a kořenitosti |
Chuť | víno má plné tělo a pevnou strukturu, chuť vyzrálého ovoce na patře působí harmonickým dojmem, v dlouhé dochuti cítíme znatelné třísloviny a mineralitu |
Obsah cukru | Suché |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2018 |
Alkohol | 14.5% |
Archivace | 12 - 15 roků |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2022: Platinová medaile a titul "Prague Platinum" |
Příležitost | Společník pro 'velkou příležitost' |
bodů a Hrozny pochází z vinice Boschetti v katastru obce Barolo; vrchol kopce a přilehlé vrchní partie svahu v nadmořské výšce asi 320 metrů; stáří keřů mezi 15 a 22 roky, počet hlav: 4400 na hektar; půdu tvoří převážně vápencové slíny a pískovce s občasným výskytem jílovitých půd - bývalé mořské dno.
Výroba
V červenci probíhá zelená sklizeň, ruční sběr s výběrem těch nejlepších hroznů ("sernie" znamená výběr) pro další zpracování proběhl na začátku října. Fermentace na slupkách poměrně krátká, asi 15 dnů s několikerým ponořením matolinového koláče každý den, s použitím pouze přírodních kvasinek proběhla v nerezovém tanku při kontrolované teplotě. Následuje zrání ve starých sudech z jemnozrnného dubu po dobu 28 měsíců, několika měsíční harmonizace v nerezovém tanku, lahvování a ležení na lahvi asi 6 měsíců, než je víno připraveno na cestu k zákazníkovi. Celkem tento proces trval 38 měsíců.
Zajímavost
Vína Barolo jsou nejvíce ceněná vína Itálie, společně s víny Amarone nebo Brunello. Hrozny k výrobě vína Barolo musí být vypěstována na přesně definovaných vinicích v městě Barolo nebo deseti vinařských obcí v okolí města Barolo. Hrozny k výrobě vína Barolo zpravidla pocházejí z nejlepších poloh vinice. Samozřejmostí je maximální péče ve sklepě včetně dlouhého zrání na dřevě. Víno Barolo je vhodné k náročným úpravám červeného masa, zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Případně jako společník k 'meditaci' u sklenky vína.
Elegantní víno s plným tělem a pevnou strukturou se prezentuje vůní a chutí vyzrálého ovoce v kombinaci s květinovými a kořenitými tóny. Výborné k úpravám červeného masa včetně zvěřiny nebo výběru vyzrálých tvrdých sýrů. Výtečné teď stejně tak jako po dalších 15 rocích.
Produkce
Asi 10,000 láhví ročně
Další ocenění
Předchozí ročníky získaly následující ocenění:
Prague Wine Trophy 2021: Velká zlatá medaile a titul Prague Premium Gold pro víno ročníku 2017
Prague Wine Trophy 2020: Velká zlatá medaile a titul Prague Premium Gold pro víno ročníku 2015
Vínařství Gomba Boschetti bylo oceněno jako '5-hvězdičkové vinařství' („vynikající vinařství s nejvyšším standardem kvality vín“) za výsledky dosažené v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2020, 2021 a 2022.
Další ocenění pro víno ročníku 2015
Decanter Awards 2020: 93 bodů a Stříbrná medaile
James Suckling: 92 bodů
The WineHunter Award 2019 - "Rosso"