Kategorie

Slevy

Zvýhodněný výběr měsíce: Sada vín zařazených do naší nabídky v roce 2022

 (0)    0

Zvýhodněný výběr měsíce: Sada vín zařazených do naší nabídky v roce 2022
2. 2. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

V únorovém výběru měsíce Vám tradičně nabízím výběr vín z našich nových ‚akvizic‘ z uplynulého roku. Připomene nám, že rok 2022 přinesl nám i Vám rozšíření naší nabídky o několik nových vinařství a řadu pěkných vín z jejich produkce J Připravil jsem dvě sady – jednu pro milovníky vín červených a jednu pro ty, kdo dávají přednost vínům bílým:

Sadu červených vín z nově zařazených vinařství nabízíme za akční cenu 2,095 Kč včetně DPH, 415 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,510 Kč. Druhý a každý další karton nabízíme za cenu 1,995 Kč.

Sadu bílých vín z nově zařazených vinařství nabízíme za akční cenu 1,675 Kč včetně DPH, 325 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,000 Kč. Druhý a každý další karton nabízíme za cenu 1,575 Kč.

Pokud si objednáte sadu bílou i červenou, bude celková cena 3,499 Kč včetně DPH

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. Stále platí, že kterékoliv víno z výběru měsíce, jež Vás osloví, si můžete následně zakoupit v režimu 5 + 1 zdarma. J

Sada vín červených

V ‚červeném‘ výběru měsíce února najdete šest italských vín z pěti vinařství z pěti různých vinařských regionů. Konkrétně se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Ca’dei Conti z oblasti Veneto. Butikové vinařství s malou produkcí, Renzo Rancan si splnil svůj sen - v roce 2007 koupil zpět rodinné vinice, které rodina Rancan vlastnila po staletí, ale v průběhu předchozích generací od vinařství a farmářství odešla. V produkci vinařství najdete vína typická pro oblast Valpolicella ale často s použitím PIWI odrůd a taková vína mohou být označena ‚pouze‘ jako IGP namísto odpovídající denominace. BIO produkce.

Vescovo Moro 2020, Veneto IGP Rosso. Dobře strukturované víno (cuvée typických Valpolicella a PIWI odrůd) s výrazným projevem zralého ovoce. Výtečné k výrazným úpravám červeného masa nebo k výběru vyzrálých sýrů. Ale můžeme si víno vychutnat i jen tak samotné. Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile. 

Vinařství Spolert z oblasti Friulánsko (Friuli-Venezia Giulia). V produkci tohoto rodinného vinařství najdeme vína z lokálních odrůd. V našem výběru si představíme víno z typické lokání odrůdy Friulánska.

Schioppettino 2020, Friuli Colli Orientali DOC. Schioppettino je příjemné víno s plným tělem, které si užijete s uzeninami, pokrmy z červeného masa nebo výběru polozralých sýrů. Prague Wine Trophy 2022: Velká zlatá medaile.

Vinařství Eugenio Bocchino z oblasti Piemont. Biodynamická produkce vín je založena na typických odrůdách Piemontu – Barbera a Nebbiolo.

Tom 2020, Barbera d’Alba DOC. Tom je harmonické víno s převládající chutí a vůní zralého ovoce, vhodné k téměř jakémukoliv jídlu, ale nejvíce vynikne, když si je otevřeme k rizotu nebo těstovinám s masem, grilovanému masu nebo výběru středně vyzrálých sýrů. (PWT nehodnoceno)

Vinařství Cantina di Paglia z oblasti Marché, ze známého vinařského centra Offida. Produkce vín je založena na typických odrůdách střední Itálie – Montepulciano, Sangiovese, Pecorino a Passerina.

Kalefeno 2020, Vino Rosso. Kupáž Montepulciano se Sangiovese, se představuje pěkným plným tělem a příjemnou kombinací chutí a vůní vyzrálého červeného ovoce a ušlechtilého dřeva. Výtečné k pokrmům z červeného masa (i ve výrazných úpravách) nebo k výběru sýrů na závěr. Prague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile. 

Vinařství Plani Arche z oblasti Umbria. Produkce tohoto rodinného vinařství je zaměřena na typické odrůdy Umbrie – Sagrantino a Grechetto, doplněné odrůdami střední Itálie – Sangiovese a Trebbiano.

Rosso di Montefalco DOC 2019. Kupáž odrůd Sangiovese, Sagrantino a Barbera přináší kombinaci chutí zralého ovoce a exotických příchutí - kávy, tabáku a kořenitých tónů. Víno je vhodné k široké paletě pokrmů, především výrazným úpravám - od těstovin s výraznými omáčkami přes pečená a grilovaná masa (i ryby), výrazné/kořeněné úpravy drůbeže a jehněčího až po výběr sýrů na závěr. Prague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile.

Troncafuga Rosso 2021, Umbria IGT Sangiovese. Odrůdové víno ze Sangiovese, je příjemné víno s poloplným tělem, prezentuje se směsí ovocných vůní. Doporučujeme k širokému spektru pokrmů - od předkrmů přes těstoviny, pokrmy z bílého i červeného masa nebo k výběru středně vyzrálých sýrů. Prague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile.

Sada vín bílých

V ‚bílém‘ výběru měsíce února najdete šest italských vín z pěti vinařství ze čtyř různých vinařských regionů. Konkrétně se můžete těšit na tato vína:

Vinařství Spolert, odkaz viz výše.

Friulano 2020, Friuli Colli Orientali DOC. Friulano, typická lokální odrůda Friulínska, je příjemné víno s plným tělem, které si užijete se pečenými předkrmy, omeletou, uzeninami nebo pokrmy z hub. (PWT nehodnoceno)

Ribolla Gialla 2020, Friuli Colli Orientali DOC. Ribolla Gialla je další typická odrůda severovýchodní Itálie. Ribolla Gialla je lehké čerstvé víno, které si užijete se zeleninovým salátem, pokrmem z ryb a mořských plodů nebo výběru čerstvých sýrů. (PWT nehodnoceno)

Vinařství Cantina di Paglia, odkaz viz výše.

Solerzia 2021, Vino Bianco. Víno z odrůdy Passerina se představuje elegantní kombinací květinových a ovocných vůní, na patře cítíme čerstvé víno s chutí exitického ovoce a jemnými kořenitými tóny. Výtečné jako aperitiv, k pokrmům ryb a plodů moře nebo ke krémovým a  čerstvým sýrům. Prague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile. 

Vinařství La Torre del Nano z oblasti Marché, taktéž z oblasti města Offida. Rodinné vinařství, které podobně jako předchozí pěstuje především lokální odrůdy – Montepulciano, Passerina a Pecorino.

Contetinelli 2021, Falerio Pecorino DOC. Víno Contetinelli se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k zeleninovým salátům, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. (PWT nehodnoceno)

Vinařství Plani Arche, odkaz viz výše.

Grechetto 2021, Umria IGT. Odrůda Grechetto je 'rodinným stříbrem' mezi bílými víny regionu Umbrie. Příjemné víno s vůní zralého ovoce vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'. (PWT nehodnoceno)

Vinařství Barone Cornachiaz oblasti Abruzzo. Vinařství střední velikosti s kořeny sahajícími až do středověku. Podobně jako předchozí vinařství pěstuje odrůdy typické pro střední Itálii – Montepulciano, Sangiovese, Passerina, Pecorino a Trebbiano. BIO produkce.

Trebbiano d’Abruzzo DOC Superiore 2021. Víno Trebbiano se představuje elegantním ovocným aroma, na patře cítíme elegantní a vyvážené víno, ve kterém opět převládají ovocné tóny. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. Prague Wine Trophy 2022: Zlatá medaile.

 

Přeji Vám krásný zimní čas. Držte si pozitivní náladu a nenechte se těžkou dobou odradit od radostí a požitků, malých či větších :-) Věřme, že navzdory všem zmatkům ‚můžeme vidět světlo na konci tunelu‘ a že se opět vracíme do ‚normálního‘ života. Je výborné, že se můžeme opět setkávat a sdílet příjemné zážitky z pěkných vín. Třeba na začátku března na:

Ochutnávce s účastí tří italských vinařů, 1. března v Horní Landhausce (park Grébovka)

Galadegustaci oceněných vín ze soutěže Prague Wine Trophy 2022, 2. března v Michnovském paláci

Ochutnávce s účastí rakouského vinaře Martina Reifelda, 3. března ve vinotéce U Lachtana (naproti Vinohradskému pavilónu)

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

 

 

Jan Šamla
Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne