Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada 'barevných' vín, bílých i červených

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce - Sada 'barevných' vín, bílých i červených
3. 7. 2021   

Vážení přátelé pěkných vín,

Přeji Vám krásný den, sluníčko a pokud možno pohodu! Věřím, že k Vaší pohodě mohou přispět i vína z našeho výběru měsíce. Prázdniny jsou obdobím odlehčení a v rámci odlehčeného pohledu na svět jsem pro Vás připravil „Barevnou sadu vín“. Nebojte se, nebudu Vám nabízet modře či jinak obarvená vína, která se před časem objevila. A nebude to ani výběr ve stylu bílá / oranžová / růžová / červená vína. Označení „barevná“ je odvozeno z názvů odrůd vín – podle známého sloganu „každý ví, že Tramín červený není červené víno“. Zrovna tramín v naší nabídce nemáme, ale pár vín s podobnými názvy ano :-) Navíc se v červenci vracíme k variantní nabídce dvou sad – tentokrát jedné bílé a jedné červené. Věřím, že naše ‚barevná‘ vína pro Vás budou příjemným zážitkem a přispějí k Vaší letní pohodě :-)

 

Barevný karton bílých vín nabízíme za akční cenu 1,475 Kč včetně DPH, 255 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 1,730 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,375 Kč.

Pokud bychom nabídli pouze výběr bílých vín, byl by to už třetí měsíc bez červených vín ve výběru měsíce. A to by, vzhledem k naší široké nabídce červených vín, bylo škoda. Také předpovědi počasí pro první prázdninový měsíc naznačují, že zde bude dostatečný prostor i pro pití červených vín :-) Takže nabízíme také Barevný karton červených vín za akční cenu 1,895 Kč včetně DPH, 355 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,250 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,795 Kč.

Sleva 100 Kč platí i v případě, že si objednáte po jednom barevném kartónu bílých a červených vín. 

    

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

 

Ve výběru měsíce července se můžete těšit na tato vína:

Barevný karton bílých vín

Odrůda Veltlínské zelené: Grüner Veltliner „Classic“ 2019 (Weinviertel DAC)‚ vinařství Humer. Plné víno z nejlepších hroznů, i když zrálo v nerezovém tanku. Doporučujeme párování s jídlem nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. Velká zlatá medaile PWT 2020.

Odrůda Veltlínské červené: Roter Veltliner 2020 (qualitätswein)‚ vinařství Humer. Mladé čerstvé víno z raritní odrůdy (nesmíme si plést Veltlínské červené s u nás polpulární odrůdou ‚Večerka‘ – Veltlínské červené ranné). Výtečný společník jídlu, doporučujeme párování s pokrmy z masa, bílého i červeného.Zlatá medaile PWT 2020 pro předchozí ročník.

Odrůda Muškát žlutý: Gelber Muskateller2020 (qualitätswein)‚ vinařství Martin Reinfeld. Mladé příjemné víno vhodné jako společník k párování s jídlem - můžeme je párovat s jídlem od zeleninových salátů přes pokrmy z ryb a plodů moře, bílého masa až po výběr čerstvých a méně zralých sýrů nebo dezertům na závěr.Zlatá medaile PWT 2021.

Odrůda Ribolla Gialla (bez českého jména, „gialla“ = „žlutá“): Ribolla Gialla2019 (IGT Venezia Giulia)‚ vinařství Tenuta Beltrame. Lehké čerstvé víno, které si užijete se zeleninovým salátem, rybě nebo výběru čerstvých sýrů. Novinka v naší nabídce.

Odrůda Rulandské šedé: Pinot Grigio delle Venezie DOC 2019‚ vinařství Scriani. Pinot Grigio je v zahraničí nejznámějším 'italským' bílým tichým vínem. Zde můžeme ochutnat příjemné, lehké víno vhodné k zeleninovým salátům, rybě  nebo méně výrazným úpravám drůbeže.Stříbrná medaile PWT 2021.

Odrůda Rulandské bílé: Weissburgunder2020 (BIO qualitätswein)‚ vinařství Judith Beck. Příjemné mladé víno, které má také dobrý archivační potenciál. Doporučujeme párování s drůbeží nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina.

PS: pokud nepovažujete „bílou“ za jednu z barev, nabízíme možnost výměny: namísto vína Weissburgunder 2020 dáme do sady víno Interdito 2020, Vinho Verde DOC („verde“ = „zelený“, denominaci Vinho Verde DOC najdeme tradičně na severu Portugalska. Název „zelené víno“ byl původně odvozován ze zelenkavých tónů těchto mladých, svěžích, bílých vín; zajímavost: původně pouze vína bílá, v současnosti se setkáme také s víny v růžové a červené variantě.) z portugalského vinařství Monte Novo e Figueirinha. Lehké, příjemné víno s pikantní kyselinkou, výraznou mineralitou a příjemným ovocným aroma. Víno je vhodné k zeleninovým salátům, pokrmům z ryb a mořských plodů, čerstvým sýrům nebo jako společník pro posezení s přáteli. Napište svůj požadavek do poznámky k objednávce.     

 

Barevný karton červených vín

Odrůda Rulandské modré: Pinot Noir 2017 (BIO qualitatswein)‚ vinařství Judith Beck. Ušlechtilé víno z tradiční vinice Schafleiten ve svahu nad Neziderským jezerem, mimořádně nízká produkce - asi 22 hl na hektar. Samozřejmostí je výrobní postup v souladu s bio-dynamickými principy. Výsledek stojí za to! Doporučujeme toto víno spárovat s dušeným vepřovým nebo s králíkem. Regionální šampión a Zlatá medaile PWT pro předchozí ročník.

Odrůda Frankovka (oficiální název Blaufränkisch, „blau“ = „modrá“): Der Traubendieb2018 (qualitatswein)‚ vinařství Eichenwald Weine. Příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', výtečný univerzální společník k párování s jídlem – k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a houbovým pokrmům nebo středně vyzrálým sýrům. Regionální šampión a Zlatá medaile PWT 2020.

Odrůda Zweigeltrebe (oficiální název Zweigeltrebe Blau, původní název Rotburger – takže si můžeme vybrat: „blau“ = „modrá“ nebo „rot“ = „červená“ :-) ): Zweigelt „Ried Hedwighof“2018 (qualitätswein, biodynamické)‚ vinařství Sepp Moser. Univerzální víno vhodné k většině pokrmů, výborné je k těstovinám, tepelně upravené zelenině, pokrmům z bílého i červeného masa. Zlatá medaile PWT 2020 pro předchozí ročník.

Odrůda Albarossa („alba rossa“ = „rudý úsvit“): Admura2016 (BIO, bez fitrace)‚ vinařství Rocco di Carpeneto. Elegantní, ale stále lehké víno s výrazným ovocným charakterem s příjemným obsahem kyselinek a tříslovin, které může doprovázet všechny chody, od předkrmu až po talíř s výběrem sýrů na závěr. Také vhodné k několikaleté archivaci.

Odrůda Nero Buono („nero buono“ = „dobrá/chutná černá“): Polluce2018 (Lazio IGP)‚ vinařství Cincinnato. Harmonické víno s ovocným charakterem. Historie odrůdy Nero Buono sahá až do období antického Říma. Víno je vhodné k pokrmům z červeného masa nebo těstovinám s masem.

Odrůda Nero di Troia („nero“ = „černá“, jméno odrůdy znamená „černá z (města) Troia“, typická jazyková konstrukce v pojmenování italských odrůd; pokud chcete zvědět i trochu pikantérie, dejte si do Google překladače jméno této odrůdy a vypadne Vám i jiný jazykový význam ;-) ): Nero di Troia Silver2018 (Puglia IGT)‚ vinařství Cantina Ariano. K výrobě vína byly použity pouze nejvyzrálejší hrozny, které dají vínu plnost a ovocitý charakter s minimálním obsahem tříslovin. Doporučujeme k nepříliš výrazným pokrmům, které nepřebijí delikátní chuť vína, například houbovému rizotu, grilovanému jehněčímu nebo k středně vyzrálým sýrům. Zlatá medaile PWT 2020 pro předchozí ročník.

 

U výběru bílých vín jsem nabízel možnost záměny pro ty, kdo bílou barvu neřadí mezi barvy. Bohužel, u červeného výběru se taková možnost nenabízí, bez černé barvy se neobejdeme. Původně jsem se dokonce obával, že barevnost červené sady se omezí na černo-modrou ‚koalici‘. Ale nakonec to, myslím, nedopadlo tak zle :-) A vzhledem k různorodosti vinných odrůd v Itálii, nám ještě nějaké odrůdy s „nero“ v názvu zůstaly v záloze, stejně tak jako jako „bianco“ – možná Vám někdy v budoucnosti ještě nabídneme ‚černo-bílý‘ výběr italských vín :-)

 

Přeji Vám pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky. A všem zdraví a pohodu! :-)

 

Jan Šamla

PS: pokud někoho zajímá symbolika barev, zde je malý přehled, ať víte jaké víno pijete a co Vám toto víno (možná) díky svému vínu přináší :-)

Zelená – prosperita, plodnost, uzdravení, růst, Matka Země

Červená – vášeň, vitalita, životní síla, fyzická síla, odvaha, pracovní síle, přežití

Žlutá – intelekt, pocity štěstí, úspěch, paměť

Šedá  – pokora, preciznost, přísnost

Bílá – vše obsahující, nevinnost, projevení, čistota, Bohyně

Modrá – uzdravení, mír, komunikace, tvořivost

Černá – zapuzení, magie, tajemství, médium, moudrost, poučení, ochrana

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne