Vína z produkce Judith Beck jsou odrazem její osobnosti. Jsou elegantní a čistá, jemná a hluboká, občas tvrdohlavá a ne vždy přístupná. To o sobě a svých vínech s trochou parafráze tvrdí sama Judith Beck.
Vína z produkce Judith Beck jsou odrazem její osobnosti. Jsou elegantní a čistá, jemná a hluboká, občas tvrdohlavá a ne vždy přístupná. To o sobě a svých vínech s trochou parafráze tvrdí rakouská vinařka Judith Beck.
Judith vyrostla ve vinařské rodině, vinařství Beck v Golsu bylo založeno v roce 1976 a z původních 5 hektarů se rozrostlo na současných 15 hektarů. Po studiích na známé vinařské škole v Klosterneuburgu Judith odešla na praxi do zahraničí, kde postupně nabírala zkušenosti ve špičkových vinařstvích ve Francii (Chateau Cos d’Estournel), Itálii (Braida) a Chile (Errazuriz).
Po převzetí rodinného podniku se Judith zaměřila na přechod k pěstování a výrobě vína v souladu s biodynamickými principy (od roku 2007). Ve své produkci se Judith zaměřuje především na typické modré odrůdy středoevropského regionu – Frankovku, Svatovavřinecké a (mé oblíbené) Zweigeltrebe, doplněné ještě o Rulandské modré. Tyto čtyři modré odrůdy představují přes 90% produkce vinařství. Kromě těchto odrůd pěstuje ještě v menší míře i bílé odrůdy Neuburské a Rulandské bílé.
Judith Beck je členkou sdružení 9 vinařů vz Golsu „Pannobile“, biodynamické skupiny „Respekt“ a sdružení vinařek „11 Frauen & ihre Weine“ („11 žen a jejich vína“).
Mladé čerstvé víno z odrůdy Chardonnay, které má dobrý archivační potenciál. Doporučujeme párování s drůbeží, pokrmy z ryb a těstovinami. Poslední láhve.
Víno Heideboden je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Zweigeltrebe a Frankovky. Heideboden je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro archivaci. Poslední láhve.
Mladé čerstvé víno z více odrůd (tzv. gemischter satz), které má dobrý archivační potenciál. Doporučujeme párování s rybou, drůbeží nebo středně výraznými jídly jako jsou těstoviny, rizoto nebo grilovaná zelenina. Pozor: víno je nesířené a nefiltrované. Poslední láhve.
Víno Out je kupáž dvou tradičních odrůd středoevropského regionu: Frankovky a Zweigeltrebe. Out je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa zralým sýrům. Též vhodné pro několikaletou archivaci. Poslední láhve.
Pannobile, kupáž Zweigeltrebe (60%) a Frankovky (40%), je výtečné harmonické víno, které zaručeně naplní Vaše očekávání, ať už si je vychutnáte samotné nebo společně s pokrmy ze zvěřiny a červeného masa výběrem sýrů. Též vhodné pro archivaci.
Pannobile, kupáž Zweigeltrebe (60%), Svatovavřineckého (20%) a Frankovky (20%), je výtečné harmonické víno, které zaručeně naplní Vaše očekávání, ať už si je vychutnáte samotné nebo společně s pokrmy ze zvěřiny a červeného masa výběrem sýrů. Též vhodné pro archivaci.
Pannobile je kupáž, která nejlépe vystihuje charakter daného ročníku. Pannobile ročníku 2017 je kupáž Rulandské bílé (Weissburgunder) s Chardonnay. Výtečné víno k drůbeži, telecímu nebo asijské kuchyni.
Pinot Noir – ušlechtilé víno z tradiční vinice Schafleiten ve svahu nad Neziderským jezerem, mimořádně nízká produkce - asi 22 hl na hektar. Samozřejmostí je výrobní postup v souladu s bio-dynamickými principy. Výsledek stojí za to! Doporučujeme toto víno spárovat s dušeným vepřovým nebo s králíkem! Poslední láhve.
Svatovavřinecké z ‚cru‘ vinice Schafleiten patří mezi špičková vína z produkce Judith Beck. Víno s potenciálem k několikaleté archivaci, ale výtečné už teď. Párování s jídlem: doporučujeme k sušené šunce, čerstvým sýrům nebo ke zvěřině.
Zweigeltrebe je Bambule! je komplexní, vícevrstevnaté víno které si vychutnáme samotné s drobným občerstvením. Již vyzrálé a Vhodné pro konzumaci teď, ale má i potenciál pro několikaletou archivaci.