Kategorie

Slevy

  • Vino Rosso
    Vino Rosso

    Základní víno vinařství, kupáž odrůd...

    221 Kč -10% 245 Kč

Zvýhodněný výběr pro měsíc červenec: Sada vín 'z typických odrůd střední Itálie'

 (0)    0

Zvýhodněný výběr pro měsíc červenec: Sada vín 'z typických odrůd střední Itálie'
1. 7. 2024   

Vážení přátelé pěkných vín,

Přeji Vám krásný červencový den, prázdniny začaly a léto se hned od začátku ukázalo v plné síle. Věřím, že k Vaší pohodě mohou přispět i vína z našeho výběru měsíce :-) Nastalo období cestování a výletů ať už za sluníčkem u moře, za poklady historickými a kulturními nebo třeba za poklady gastronomickými. I my se vypravíme na ‚virtuální gastronomický výlet‘ – po příznivé reakci na téma předchozího měcíce, jsem pro Vás vybral opět šestici pěkných italských vín – v našem výběru na Vás čeká šest jednoodrůdových vín ze střední Itálie, čtyři bílá a dvě červená, vždy po dvou z typických odrůd střední Itálie: Passerina, Pecorino a Montepulciano. A navíc jsou vína i ze stejných ročníků – bílá ročník 2021 a červená ročník 2018. Můžete si srovnat, zda ‚stejná‘ vína jsou skutečně stejná. Věřím, že Vám naše vína z ‚italského výletu‘ přijdou vhod :-) 

Sadu šesti odrůdových vín ‚z typických odrůd střední Itálie‘ nabízíme za akční cenu 1,895 Kč včetně DPH, 385 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,280 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,795 Kč.

A jestli nejste příznivci organizovaných cest a dáváte přednost si program výletu uspořádávat sami, nabízíme plošnou slevu na všechna vína těchto tří vinařství Barone Cornacchia, Cantina di Pagliaa Piantate Lunghe: 10% ze standardních cen při nákupu 6 vín a 15% ze standardních cen při nákupu 12 a více vín. Při objednávce uveďte poznámku „výběr měsíce“. A neplaťte kartou při objednávce, ať Vám mohu slevu započítat při fakturaci.

V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat e-mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Ve zvýhodněném výběru měsíce července se můžete těšit na tato vína:

Odrůda Passerina je stará tradiční odrůda pocházející z oblasti Marché. Často bývá zaměňována za odrůdy Bombno Bianco a Trebbiano Toscana. V současnosti je nejvíce výsadby v regionu Marché, v oblasti Piceno, a dále v menší míře v regionech Abruzzo, Lazio a Emilia-Romagna.

"Casanova" Controguerra Passerina DOC 2021, vinařství Barone Cornacchia (region Abruzzo)Víno Passerina "Casanova" se představuje elegantním květinovým aroma, na patře čerstvé víno, ve kterém převládají květinové tóny v kombinaci s příjemnou kyselinkou. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv k těstovinám, bílému masu nebo k čerstvým a středně vyzrálým sýrům. BIO. PWT: Velká zlatá medaile.   

Solerzia 2021, Vino Bianco, vinařství Cantina di Paglia (region Marche). Víno Passerina "Solerzia" se představuje elegantní kombinací květinových a ovocných vůní, na patře cítíme čerstvé víno s chutí exitického ovoce a jemnými kořenitými tóny. Víno Passerina je výtečné jako aperitiv, k pokrmům ryb a plodů moře nebo ke krémovým a  čerstvým sýrům. PWT: Zlatá medaile.

Odrůda Pecorino ("malá ovečka") je stará odrůda pěstovaná především ve východních regionech střední Itálie, Abruzzo a Marché. Hstorie odrůdy jde stovky let zpět, ale kvůli nízké výnosnosti byla nahrazována jinými odrůdami. V polovině 20. století se mělo za to, že odrůda Pecorino již zcela vymizela. V 80. letech bylo nalezeno několik hlav 'nějaké lokální odrůdy' v jedné zanedbané vinici. Zkoumáním DNA bylo zjištěno, že se jedná o odrůdu Pecorino. Šťastnou shodou okolností v 90. letech přišlo období renezance tradičních odrůd a došlo k rozšíření i odrůdy Pecorino napříč střední Itálií.

"Casanova" Controguerra Pecorino DOC 2021, vinařství Barone Cornacchia. Víno Pecorino "Casanova" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. BIO. PWT: Velká zlatá medaile.

Cocciuto 2021, Vino Bianco, vinařství Cantina di Paglia. Víno Pecorino "Cocciuto" se představuje intenzivním ovocným aroma, na patře cítíme ovocné tóny v kombinaci s příjemnou mineralitou. Výtečné k těstovinám, rybám a mořským plodům, bílému masu nebo k čerstvým sýrům. PWT: Zlatá medaile.  

Odrůda Montepulciano patří k nejrozšířenějším modrým odrůdám v Itálii. S odrůdou Montepulciano se setkáme především ve střední Itálii – nejvíce v regionu Abruzzo (podle některých pramenů až nad 50% veškeré výsadby), dale Marché, Molise a /severní část/ Apulie, v menší míře i v sousedních regionech Lazio, Kampánie a Toskánsko (ale pozor, není pěstováno v městě Montepulciano a nemá nic společného s vínem Vino Nobile di Montepulciano = odrůda Sangiovese!).

Červená vína jsou v sadě pouze dvě, ale vybral jsem pro Vás opravdové lahůdky :-)

Vigna Le Coste 2018, Montepulciano d'Abruzzo DOC Riserva, vinařství Barone Cornacchia. Víno Vigna le Coste se představuje temně rubínovou barvou a plným kulatým tělem tělem, v vůni cítíme příjemnou kombinací chutí a vůní vyzrálého červeného ovoce až do povidlových tónů. Výtečné k uzeninám a salámům, těstovinám s masem, výrazným pokrmům z červeného masa a zvěřiny nebo k výběru vyzrálých sýrů na závěr. BIO. PWT: Velká zlatá medaile a Regionální šampión.  

Il Palazzo 2018, Conero DOCG Riserva (100% Montepulciano), vinařství Piantate Lunghe (region Marche). Víno Il Palazzo se představuje plným tělem a příjemnou harmonickou kombinací chutí zralého ovoce, kořenitých tónů, příjemné kyselinky a jemných tříslovin. Výtečné k těstovinám, bílému masu, studeným nářezům, úpravám červeného masa nebo k středně vyzrálým sýrům. PWT: Velká zlatá medaile.

  

Přeji Vám krásný a pohodový červenec a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky. A všem zdraví a pohodu! :-)

 

Jan Šamla

Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022
2. místo pro rok 2020 a 2021, 3. místo pro rok 2023

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne